• Vloot van ruige Raptors past perfect bij de wensen én missie van Milwaukee
  • Door Ford Performance ontwikkelde Ranger heeft ultrasterk chassis, krachtige EcoBlue-motor, 10-traps automaat en Terrain Management System voor sensationele on- en offroad prestaties
  • Eerste vier exemplaren afgeleverd, overige twaalf volgen later dit jaar

Ford Bedrijfswagens heeft onlangs de eerste vier van een reeks van zestien Ranger Raptors overhandigd aan TTI (Techtronic Industries Central Europe GmbH). TTI is wereldleider op het gebied van het design, de productie en verkoop van powertools en tuingereedschap voor consumenten en professionals. Het portfolio van TTI bestaat uit verschillende krachtige merken, waaronder Milwaukee dat al ruim 85 jaar innovatieve heavy duty machines en powertools ontwikkelt voor veeleisende vakmensen. Lees verder

De Ranger Raptor past perfect bij “nothing but HEAVY DUTY”, het motto van Milwaukee. De vloot van ruige Raptors wordt ingezet om het Benelux-team van productspecialisten, brand ambassadors en verkopers te ondersteunen bij het bezoeken van klanten en eindgebruikers, die zich vaak bevinden op plekken die niet makkelijk bereikbaar zijn.

Onverzettelijk
De keuze voor de Raptor was dan ook snel door TTI gemaakt. De bruutste Ranger ooit heeft een beresterke en toch schone EcoBlue BiTurbo dieselmotor die is gekoppeld aan een innovatieve tientrapsautomaat. Het ijzersterke chassis is speciaal ontwikkeld om de zwaarste off-road situaties op hoge snelheden te doorstaan en is vervaardigd uit hoogwaardig staal. De raceophanging met Positive Sensitive Damping is gericht op hoge snelheden op de meest slechte terreinen en tegelijkertijd op maximale controle en comfort op de openbare weg. Voor maximale prestaties op elk terrein is de Ranger Raptor voorzien van het intelligente Terrain Management System met zes verschillende modi, waaronder een unieke Baja-modus voor ultieme off-road prestaties bij hoge snelheden.

De Ranger Raptor combineert zijn Ford Performance-DNA met een luxe interieur met als blikvangers de speciale, elektrisch verstel- en verwarmbare sportstoelen en het unieke Raptor-stuurwiel met rode centrummarkering. De onverzettelijke pick-up ondersteunt het mobiele Milwaukee-team met een scala aan rijhulp- en veiligheidsystemen, zoals het vernieuwde Ford Stability Control met geïntegreerde Roll Mitigation Function en Electronic Stability Control, Trailer Sway Control, Hill Start Assist, Hill Descent Control en Load Adaptive Control. Het geavanceerde SYNC 3 infotainmentsysteem is compatibel met Apple CarPlay en Android Auto™. Met de speciale ‘broodkruimel’ functie van het navigatiesysteem kan een digitaal spoor worden achtergelaten tijdens het verkennen van onontgonnen terrein.

Opvallende Raptor-looks in de kleuren van Milwaukee
De vloot van zestien Raptors wordt tot in detail, Milwaukee-style uitgevoerd. De in rood gewrapte pick-ups met opvallende Raptor-looks zijn voorzien van een hardtop. De grote

laadruimte is volledig op klantwens ingericht door PSB bedrijfswageninrichting om het brede assortiment aan power tools op de werkplek van de klant te kunnen demonstreren, waar deze zich ook bevindt.

De Rangers fungeren als rijdende showroom, waarin medewerkers van Milwaukee alle mogelijkheden omtrent elektrisch gereedschap op een perfecte manier kunnen laten zien aan bestaande en nieuwe klanten.

De maatwerk ombouw voor de Ford Ranger Raptor bestaat onder andere uit een robuust uitschuif-plateau en een hardtop met zijkleppen waarin de volledige laadruimte klant specifiek is ingericht. Daarnaast wordt er een gecertificeerde alarm klasse III ingebouwd om het elektrisch gereedschap veilig op te bergen.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com