• Ford Otosan huldigt revolutionaire nieuwe assemblagefabriek in die nieuwe standaard zet voor autoproductie in Turkije, als onderdeel van recordinvestering van € 2 miljard
  • Productie van gloednieuwe Transit Custom – best verkopende ééntons bestelauto van Europa – is begonnen; elektrische versies volgen
  • Bij inhuldiging worden verbeteringen aan fabriek gevierd die efficiëntie optimaliseren en verdere stappen zetten richting koolstofneutraliteit van Ford Otosan

Ford Otosan heeft de transformatie van zijn ultramoderne Yeniköy Assembly Plant gevierd. In de fabriek is de productie van een nieuwe generatie Ford Transit Custom-bedrijfswagens van start gegaan. De transformatie betekent een boost voor de productiviteit van Ford Pro-bedrijven in Europa. Lees verder

Geavanceerde zonne-energietechnologie, door kunstmatige intelligentie aangestuurd end-to-endmanagement en stillere assemblagelijnen zijn voorbeelden van de innovaties die zijn voortgekomen uit de investering in de productiefaciliteiten van Ford Otosan in Kocaeli (waaronder Yeniköy) ter waarde van € 2 miljard – een van de grootste investeringen ooit in de private sector in Turkije.

Ford Otosan is een beursgenoteerde joint venture tussen Ford Motor Company en Koç Holding A.Ş. die meer dan 60 jaar geleden is opgericht. In de eerste faciliteit in zijn soort met meerdere verdiepingen wordt de nieuwe Transit Custom 1,2 geproduceerd – de best verkopende ééntonner van Europa3 – naast de nieuwe multi-activity vehicle Tourneo Custom 4,2 die op een ruimtelijke en flexibele manier plaats biedt aan maximaal negen inzittenden.

Volgend jaar gaat de volumeproductie van de elektrische E-Transit Custom 5,6 en de E-Tourneo Custom van start 7,6. Die vormt een aanvulling op de erelijst op het gebied van duurzaamheid die ertoe bijdraagt dat Ford Otosan in al zijn fabrieken in Turkije koolstofneutraliteit zal bereiken in 2030.

“De ultramoderne Yeniköy Assembly Plant helpt Ford met kwaliteitsverbeteringen voor onze klanten en zet als een van de efficiëntste autofabrieken ter wereld nieuwe standaarden voor het op grote schaal produceren van bedrijfsauto’s met meerdere aandrijvingsvormen,” zegt Hans Schep, general manager van Ford Pro Europa. “Ford Pro is al acht jaar het best verkopende bedrijfsauto merk in Europa. Als marktleider willen wij de eigenaarservaring voor onze klanten verbeteren door vernieuwende technologieën te gebruiken, door ons aanbod uit te breiden en door de productie en constructie te stroomlijnen.”

De Yeniköy Assembly Plant is ontwikkeld om een nieuwe standaard te zetten voor de fabricage van auto’s in Turkije en is toonaangevend op het gebied van elektrische transformatie in de regio. De revolutionaire faciliteit is nu een van de efficiëntste fabrieken in de hele auto-industrie. Een deel van het jaarlijkse stroomverbruik van de fabriek wordt geleverd door ingebouwde innovatieve toepassingen, zoals het gebruik van wanden van zonneglas, een unicum in de Turkse auto-industrie. Ook de zonnepanelen op het dak dragen bij aan de verminderde afhankelijkheid van elektriciteit uit externe bronnen. Daarnaast vangt Solar Wall-technologie zonlicht om water op te warmen voor de fabriek, waardoor het gasverbruik afneemt.

In het hele productieproces worden geavanceerde fabricageoplossingen toegepast. Real-time gegevens en kunstmatige intelligentie worden gecombineerd om virtuele ‘digital twin’-fabricagesimulaties te maken. Die helpen bij het optimaliseren van de productie-efficiëntie en maken een snelle respons mogelijk op schommelingen in de vraag, op de aanvoer van onderdelen of op variaties in productieprocessen.

Het ontwerp met meerdere verdiepingen van las- en assemblagewerkplaatsen verbetert de efficiency van de productielijn doordat teams nauwer kunnen samenwerken. In verschillende delen van de productielijn heeft draadloos, oplaadbaar elektrisch gereedschap pneumatische apparatuur vervangen, wat zorgt voor een stillere, aangenamere werkomgeving.

In 2025 wordt de capaciteit van de Yeniköy Assembly Plant uitgebreid naar 405.000 voertuigen.

“Als slimme fabriek van de toekomst fabriceert de Yeniköy Assembly Plant flexibel, efficiënt en duurzamer. Er wordt geavanceerde technologie geïmplementeerd om een volledig connected en veelzijdige productie mogelijk te maken,” zegt Güven Özyurt, general manager van Ford Otosan. “De Yeniköy-fabriek vertegenwoordigt de toekomst van ons bedrijf en helpt ons te voldoen aan de toenemende vraag van onze klanten die op zoek zijn naar modern ontworpen, slimme en emissievrije auto’s.”

De vanaf nu te bestellen nieuwe Transit Custom is opnieuw ontwikkeld met door de klant geïnspireerde innovaties, waaronder een opklapbaar stuur (als eerste in dit segment) en het tijdbesparende Delivery Assist-systeem.

De Custom biedt de grootste keuze ooit aan varianten, waaronder nieuwe ‘plug-in’-hybride en intelligente All-Wheel Drive-modellen. Daarnaast is er een volledige integratie met het softwareplatform en de services van Ford Pro via 5G-connectiviteit. 8

De elektrische E-Transit Custom en E-Tourneo Custom worden vanaf zomer 2024 aan klanten geleverd.

###

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com