• Nieuwe benchmark: elektrisch bereik van 3171 kilometer en vanafprijs van € 48.6752 voor Chassis Cabine, Gesloten Bestelauto vanaf € 49.0502
  • Voor elke klus een E-Transit: 25 verschillende uitvoeringen, ook als Chassis Cabine
  • Riante standaarduitrusting, geavanceerde assistentiesystemen, state-of-the-art connectiviteit met SYNC 4, FORDLiive connected services, waaronder FordPass Pro en Ford Telematics

Ford Bedrijfswagens heeft de vanafprijzen bepaald van de baanbrekende E-Transit. De volledig elektrische versie van de bestverkochte bedrijfswagen ter wereld, maakt emissievrij rijden bereikbaar in optima forma. Met zijn bereik van 3171 kilometer komt hij op een volle accu tot wel twee keer verder dan zijn concurrenten. De prijzen beginnen bij € 48.6752 voor een Chassis Cabine en € 49.0502 voor een Gesloten Bestelauto. Door deze scherpe prijsstelling en de extra lage verbruiks- en onderhoudskosten wordt een elektrische bedrijfswagen voor veel meer ondernemers nu écht haalbaar. Lees verder

De aantrekkingskracht van de E-Transit zit ‘m niet alleen in zijn bereikbaarheid, maar vooral in het totaalplaatje. Zo krijgt hij een extra rijke standaarduitrusting en een arsenaal aan assistentiesystemen mee, bovenop een geïntegreerd gamma van software en diensten die de uptime en de gebruikskosten optimaliseren. Hij is daarnaast leverbaar met het innovatieve ProPower Onboard waarmee op locatie gereedschap, lampen, laptops en bijvoorbeeld koelaggregaten van stroom kunnen worden voorzien.

Volop keuze
Met het diverse aanbod van 25 uitvoeringen, is de Ford E-Transit in te zetten voor een breed scala aan bedrijfsactiviteiten. Het accupakket met een bruikbare capaciteit van 67 kWh maakt een actieradius van maximaal 3171 km mogelijk volgens WLTP. De E-Transit kan in 34 minuten van vijftien naar tachtig procent laden met een 115 kW DC-snellader. De accu met een normale 3-fase laadpaal of Wallbox volledig opladen met de 11 kW-on board lader duurt circa 7,2 uur.

De elektrische Transit is verkrijgbaar als Bestelauto, Bestelauto Dubbele Cabine en Chassis Enkele Cabine, in diverse lengte- of hoogtevarianten. Afhankelijk van de gekozen uitvoering varieert het maximaal toelaatbaar gewicht van 3,5 tot 4,25 ton en is het laadvermogen maximaal 1.616kg8 (Bestelauto) of 1.967kg8 (Chassis Cabine). De krachtige elektromotor is leverbaar in twee versies 135kW (184pk) of 198kW (269pk) en heeft een maximumkoppel van 430 Nm.

De Ford E-Transit is te configureren als Ambiente of Trend. Beide uitvoeringen zijn fors rijker  uitgerust dan de equivalente diesels. De Ambiente is standaard uitgerust met onder meer Electronic Air Temperature Control, SYNC 4 met 12-inch touchscreen3, Keyless Start, een elektrische handrem, verwarmbare stoelen, de Quickclear-voorruit en elektrisch bedien- en verwarmbare buitenspiegels. Het standaard FordPass Connect Modem biedt voor onbeperkte tijd toegang tot de diensten van FordPass Pro. Ook inbegrepen zijn een jaar lang toegang tot het FordPass-laadnetwerk en een jaarabonnement op Ford Telematics.

De Trend vult de uitrusting van de Ambiente aan met systemen die de productiviteit en veiligheid verder verhogen en de bedrijfskosten verlagen. Enkele voorbeelden zijn het Ford Connected Navigation System4, Cruise Control5, Pre‑Collision Assist met Pedestrian Detection5, Lane Departure Warning5, Lane-Keeping Aid5 en parkeersensoren rondom5. De bestelauto uitvoering heeft ook een laadvloerbescherming.

Eerste Transit met SYNC 4
De E-Transit is de eerste bedrijfswagen van Ford die is voorzien van het geheel nieuwe SYNC 4 infotainmentsysteem met 12-inch touchscreen. Met de nieuwe cloud-based navigatie4 kan SYNC 4 de meest efficiënte routes plannen en bestuurders informeren over onder meer het resterende bereik, het verkeer en de beschikbaarheid van parkeerplaatsen en laadstations in de buurt. De Intelligent Range-functie helpt bij het maximaliseren van de actieradius en houdt rekening met realtime informatie over de rijstijl, het weer en de omstandigheden op de weg. De geavanceerde stembediening zorgt er samen met Amazon Alexa6 voor dat bestuurders alle gewenste informatie krijgen zonder de ogen van de weg te halen. Met de over-the-air updates via Ford Power-Up blijft het systeem altijd actueel en worden regelmatig nieuwe functies beschikbaar gemaakt.

State-of-the-art connectiviteit
De E-Transit biedt een geïntegreerd dienstenpakket onder de naam FORDLiive dat continu wordt doorontwikkeld en de productiviteit, de uptime en de gebruikskosten verbetert, ongeacht de grootte van de vloot of de sector waarin de ondernemer actief is. Een mooi voorbeeld is Ford Telematics – dat het eerste gebruiksjaar gratis beschikbaar is voor fleetowners.

Om stilstand tot een minimum te beperken of te voorkomen, voorziet Ford Telematics wagenparkbeheerders niet alleen van waarschuwingen over de staat van de voertuigen, maar bijvoorbeeld ook bij een lage actieradius. Met de Telematics Drive App beschikken bestuurders over een reeks werkbesparende functies, zoals de mogelijkheid om eenvoudig gegevens over eventuele technische issues te rapporteren, beschikbare laadpunten te vinden en eventuele kosten voor het thuis opladen direct te laten vergoeden zonder ingewikkelde declaraties. Ford Telematics wordt medio 2022 in Nederland geintroduceerd.

Voor klanten met een kleiner wagenpark is er de FordPass Pro-app7 waarmee onder meer  laadpunten gemakkelijk zijn te vinden, het laadniveau kan worden ingezien en onderweg kan worden betaald voor het laden.

Innovatieve assistentie voor optimale veiligheid en zo laag mogelijke kosten
De E-Transit staat bol van de nieuwe assistentiesystemen die enerzijds helpen om de veiligheid verder te verhogen en anderzijds de reparatiekosten tot een minimum kunnen beperken. Een mooi voorbeeld is het Reverse Brake Assist5, dat gebruik maakt van een camera en sensoren om voetgangers, fietsers en statische obstakels te detecteren bij het achteruitrijden en de E-Transit  automatisch tot stilstand brengt als de bestuurder niet reageert. Bestuurders profiteren ook van een nieuwe 360-camera5  die via het 12-inch display in vogelperspectief zicht biedt op de omgeving van de E-Transit om obstakels te helpen vermijden bij het manoeuvreren.

Leverbaar in Nederland vanaf het voorjaar van 2022
De Ford E-Transit wordt in het voorjaar van 2022 bij de Nederlandse Transit Centrum dealers verwacht. De Bestelauto 350 L2 Ambiente is leverbaar vanaf € 49.0502. De Bestelauto L2 Trend is er vanaf € 51.1002. De prijzen van de Chassis Cabine beginnen bij € 48.6752 voor de L3 Ambiente en € 50.350voor de L3 Trend. Alle uitvoeringen zijn standaard voorzien van de 135 kW sterke elektromotor. De meerprijs van de versie met 198 kW is € 2.150. De prijzen van de overige uitvoeringen en optionele uitrusting worden binnenkort vrijgegeven.

# # #

1 De beoogde actieradius en laadtijd zijn gebaseerd op door de fabrikant vastgestelde waarden, met berekening volgens de WLTP-rijcyclus. De werkelijke actieradius is afhankelijk van de omstandigheden, zoals externe elementen, rijgedrag, de staat onderhoud en de leeftijd van de auto en de staat van de lithium-ion-accu.

Het opgegeven WLTP-brandstof- en -energieverbruik, de CO2-emissie en elektrische actieradius worden bepaald volgens de technische eisen en specificaties van de Europese Verordeningen (EG) 715/2007 en (EU) 2017/1151, in de meest recente versie. De toegepaste standaard testprocedures maken een vergelijking tussen verschillende voertuigtypes en verschillende fabrikanten mogelijk.

2 Genoteerde prijzen zijn (advies)prijzen in euro’s en ex. BTW, BPM en (onvermijdbare) kosten voor het rijklaar maken van de auto (bestaat uit een nulbeurt, 2 kentekenplaten, een in- en uitwendige poetsbeurt, transportkosten, recyclingsbijdrage, leges, gevarendriehoek, lampenset, lifehammer, hesjes en een volle tank brandstof.

3 Rijd niet terwijl u wordt afgeleid of terwijl u een apparaat in uw hand hebt. Gebruik waar mogelijk spraakgestuurde systemen. Sommige functies kunnen worden geblokkeerd als de auto in de versnelling staat. Niet alle functies zijn compatibel met alle telefoons.

4 Navigatiediensten vereisen SYNC 4 en FordPass Connect, een aanvullende connectiviteitsservice en de FordPass Pro-app (zie FordPass voorwaarden voor details) of Ford Telematics. In aanmerking komende voertuigen ontvangen een gratis proefversie van navigatiediensten voor een jaar, die begint op de begindatum van de garantie op het nieuwe voertuig. Klanten moeten de proefversie van de navigatieservice ontgrendelen door het voertuig te activeren met een FordPass- of Ford Telematics-ledenaccount. Indien aan het einde van de gratis periode geen abonnement is genomen, wordt de verbonden navigatiedienst beëindigd en schakelt het systeem terug naar ingebouwde offline navigatie. Online service en functies zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van compatibele netwerken. De doorontwikkeling van technologie/mobiele netwerken/voertuigcapaciteiten kunnen de functionaliteit beperken en de werking van aangesloten functies verhinderen. De FordPass Pro-app, die compatibel is met bepaalde smartphone-platforms, is beschikbaar via download. Bericht- en datatarieven kunnen van toepassing zijn. Ford Telematics-app gedurende één jaar gratis bij aankoop van een nieuwe E Transit.

5 Rijassistentiesystemen zijn aanvullend en vervangen niet de aandacht, het beoordelingsvermogen en de noodzaak van de bestuurder om het voertuig te besturen. Het is geen vervanging voor veilig rijden. Zie de gebruikershandleiding voor meer informatie en beperkingen.

6 De aanwezigheid van SYNC 4 is vereist. Rijd niet terwijl u wordt afgeleid of terwijl u een apparaat in uw hand hebt. Gebruik spraakbediening. Bepaalde Alexa-functies zijn afhankelijk van smartphone- en huistechnologie. Amazon, Alexa en alle gerelateerde logo’s en merken zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of dochterondernemingen daarvan.

7 De FordPass Pro App, compatibel met bepaalde smartphone platforms, is beschikbaar via een download. Bericht- en datatarieven kunnen van toepassing zijn.

8 Het maximale laadvermogen varieert en is gebaseerd op accessoires en voertuigconfiguratie. Op het label op de deurstijl staat het laadvermogen van een specifiek exemplaar.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com