• De Ford E-Transit biedt Europese klanten een toonaangevende combinatie van capaciteit, lage gebruikskosten en verbonden diensten die de productiviteit helpen verhogen
  • Het nieuwe Ford Pro-laadteam ondersteunt bedrijven met oplossingen voor laden in het bedrijf, thuis en in openbare gebouwen, inclusief hardware, installatie en slimme tools voor het beheer
  • De Ford E-Transit vormt een uitstekend aanbod met een uitgebreide standaarduitrusting, het nieuwe SYNC 4-systeem en geavanceerde rijassistentiesystemen
  • Nieuwe connectiviteitsfuncties optimaliseren de productiviteit en prestaties; inclusief levenslange toegang tot het FORD Liive uptime-systeem en Ford Telematics (gedurende één jaar gratis te gebruiken)

Ford is ervan overtuigd dat de E-Transit bedrijfswagen zodra hij volgend jaar op de markt komt, de nieuwe maatstaf is voor wat betreft productiviteit, prijs-prestatieverhouding en gebruikservaring. Het productiemodel maakt zijn Europese publieksdebuut tijdens de Commercial Vehicle Show 2021, die tot en met 2 september plaatsvindt in het Britse Birmingham. Lees verder

Met zijn toonaangevende accuformaat, actieradius, motorvermogen en unieke functie om ook stroom te exporteren, biedt de volledig elektrische versie van de bestverkochte bedrijfswagen ter wereld ongeëvenaarde prestaties. Andere overtuigende eigenschappen: de uitgebreide ondersteuning voor het laden van de batterij, de uitgebreide standaarduitrusting met de nieuwste intelligente bestuurdersassistentie- en veiligheidssystemen, en het volledig geïntegreerde gamma van software en diensten om de efficiëntie en de gebruikskosten te optimaliseren.

De nieuwe E-Transit is een belangrijk onderdeel van Ford Pro – de nieuwe wereldwijde verkoop- en serviceactiviteiten van Ford die gericht zijn op het verbeteren van de productiviteit van kopers van bedrijfswagens met geavanceerde producten en diensten.

De Ford E-Transit speelt in op een breed scala aan gebruikscases, met standaard een bruikbare accucapaciteit van 68 kWh voor een beoogde actieradius van 317 km volgens de WLTP-norm1. Voor de kenmerkende Transit-capaciteiten zorgen de krachtige elektromotor met een koppel van 430 Nm (maximumvermogen van 135 kW of 198 kW), laadvermogens tot 1.758 kg2 voor de gesloten bestelwagen en een uitgebreide reeks van 25 varianten als bestelwagen, dubbele cabine en chassis-cabine, met diverse lengte- en hoogtevarianten en een maximaal toelaatbaar gewicht van 3,5 tot 4,25 ton.

Voor een maximale productiviteit op locatie kunnen bestuurders kiezen om stroom te exporteren via de unieke ProPower Onboard-functie, die maximaal 2,3 kW levert uit de standaard stroomaansluitingen in de cabine en de laadruimte, om gereedschap, lampen, laptops en toepassingen zoals koelaggregaten van stroom te voorzien.

Na een intensief wereldwijd test- en ontwikkelingsprogramma neemt de E-Transit nu deel aan een testprogramma met klantenpartners in Europa. Daarmee wil Ford – voorafgaand aan de eerste leveringen van de E-Transit aan klanten, vanaf het voorjaar van 2022 – de positieve effecten van geëlektrificeerde bedrijfsvoertuigen op de productiviteit demonstreren en de ervaring van de klant helpen verfijnen.

Volledige laadondersteuning met Ford Pro
Het opladen van de batterij is een cruciaal aspect voor bedrijven die overstappen op elektrische voertuigen. Daarom biedt Ford een uitgebreid pakket om klanten te helpen met hun behoeften met betrekking tot het opladen in of bij het bedrijf, thuis en op openbare plekken.

Deze dienst wordt geleid door een speciaal team van Ford Pro-laadspecialisten. Zij zijn vanaf oktober beschikbaar om klanten in de belangrijkste Europese markten van Ford te begeleiden bij hun voertuigkeuze en de implementatie van de laadinfrastructuur. De oplossing voor opladen in het bedrijf omvat zowel hardware en installatie als slimme software-tools waarmee bedrijven het opladen van hun voertuigen kunnen plannen en optimaliseren.

Via Ford Telematics kunnen wagenparkbeheerders de betaling van het opladen bij openbare laadpunten via het Ford-oplaadnetwerk naadloos beheren, evenals de vergoeding aan werknemers die hun voertuig thuis opladen. Bestuurders kunnen onderweg ook gemakkelijk laadpunten vinden, de batterij opladen en afrekenen met behulp van de Ford Charge Assist-app die in het SYNC 4-systeem van de E-Transit is geïntegreerd en toegankelijk is via het 12-inch touchscreen.

De Ford E-Transit kan in 34 minuten van 15 naar 80 procent opladen met een 115 kW gelijkstroom snellader. Een nacht volledig opladen met een standaard 230-volt AC-voeding duurt iets meer dan 8 uur.

Ford Pro kondigde onlangs de grote overname van Electriphi aan – een toonaangevend bedrijf op het gebied van laadbeheers- en fleetmonitoring-software voor elektrische voertuigen. Het geavanceerde Electriphi-platform verbetert deze oplossing voor Europese klanten in de nabije toekomst nog verder.

Uitgebreide specificatie – hoogwaardige standaarduitrusting
Bij de introductie in het voorjaar van 2022 krijgt de Ford E-Transit een uitgebreide standaarduitrusting mee, met geavanceerde technologieën die de overstap naar een geëlektrificeerde aandrijflijn gemakkelijker en voordeliger maken dan ooit tevoren.

Ford biedt de E-Transit aan in twee uitrustingsvarianten – Ambiente en Trend – en alle voertuigen bieden uitrustingsniveaus die aanzienlijk hoger zijn dan het equivalente dieselmodel. De Ambiente-versie is standaard uitgerust met onder meer Electronic Air Temperature Control, SYNC 4 met 12-inch touchscreen display3, Keyless Start, verwarmbare stoelen, de Quickclear-voorruit en verwarmbare en elektrisch bedienbare spiegels, plus actieve connectiviteit met een FordPass Connect Modem, een levenslang abonnement op FordPass Pro of Ford Telematics Essentials, een jaar lang toegang tot het FordPass-laadnetwerk en een jaar lang een abonnement op Ford Telematics voor fleetklanten.

De Trend-variant bouwt hierop voort met extra features die de productiviteit verhogen en de bedrijfskosten verlagen, zoals het Ford Connected Navigation System4, Cruise Control5, Pre Collision Assist met Pedestrian Detection5, Lane Departure Warning5, Lane-Keeping Aid5 en parkeersensoren voor en achter5.

Geavanceerd SYNC 4-systeem, geavanceerde bestuurderstechnologieën
De Ford E-Transit introduceert het nieuwe SYNC 4-communicatie- en informatiesysteem in het Europese bedrijfswagengamma van Ford, dat twee keer zoveel rekenkracht biedt als SYNC 3 en is te bedienen met een gebruiksvriendelijke 12-inch touchscreen3.

De nieuwe cloud-gekoppelde navigatie4 van SYNC 4 kan de meest efficiënte route plannen en bestuurders op de hoogte houden met informatie over opladen, verkeer, beschikbaarheid van parkeerplaatsen en laadstations, interessante punten in de buurt en ook koffie- en pinautomaten. De Intelligent Range-functie helpt om ongerustheid over de actieradius te minimaliseren en houdt rekening met realtime informatie over de rijstijl, het weer en de omstandigheden op de weg. De beschikbare verbeterde stembediening en het geïntegreerde systeem Amazon Alexa6 zorgen ervoor dat de bestuurder de informatie krijgt die hij nodig heeft zonder de ogen van de weg te halen.

Het SYNC 4-scherm is veeg- en anti-verblindingsbestendig, voorzien van een geharde splintervrije film en heeft tijdens duurzaamheidstests een gesimuleerde blootstelling aan tien jaar zonlicht doorstaan. SYNC 4 is toekomstbestendig dankzij regelmatige Ford Power-Up draadloze software-updates om extra functies en voordelen te bieden – zo is het vanaf het voorjaar van 2022 mogelijk om twee mobiele telefoons te koppelen, zodat werk- en privéapparatuur parallel kunnen worden gebruikt3.

Belangrijke nieuwe assistentiesystemen voor de bestuurder die helpen om de reparatiekosten tot een minimum te beperken, zijn onder meer de Reverse Brake Assist5. Dat systeem maakt gebruik van een camera en sensoren om voetgangers, fietsers en statische obstakels te detecteren bij het achteruitrijden en waarschuwt voordat het het voertuig automatisch tot stilstand brengt als de bestuurder niet reageert. Bestuurder profiteren ook van een nieuwe 360-camera5 die op de 12-inch dashboarddisplay in vogelperspectief zicht biedt op de omgeving van de E-Transit om obstakels te helpen vermijden bij het manoeuvreren in krappe ruimtes met beperkt zicht.

Ongeëvenaarde connectiviteitsdiensten
Ford ondersteunt de E-Transit met een geïntegreerd pakket software en diensten dat continu wordt doorontwikkeld en dat de productiviteit, de uptime en de gebruikskosten voor bedrijven verbetert, ongeacht de grootte van hun vloot of de sector waarin ze actief zijn. De slimme tool Ford Telematics – dat gedurende een jaar gratis beschikbaar is voor beheerders van wagenparken waarvan de E-Transit deel uitmaakt – maakt gebruik van een permanente connectiviteit. Daarmee kan de klant de staat van voertuigen controleren en beheren en kunnen opladen, EV-waarschuwingen, waarschuwingen voor ongevallen en beveiliging van voertuigen worden gemonitord. Zelfs coaching-plannen voor de bestuurders kunnen op maat worden gemaakt.

Via het telematicadashboard kunnen exploitanten realtime informatie opvragen met betrekking tot de E-Transits in hun wagenpark, zoals voertuiglocatie, EV-bereik en laadstatus. Ook kunnen ze hun voertuigen volgen en geofencing toepassen. Slimme beheertools zijn onder meer de mogelijkheid om de stand-klimaatregeling op afstand aan te sturen terwijl de voertuigen worden opgeladen, zodat geen energie wordt verbruikt voor het opwarmen of afkoelen van de cabine aan het begin van de dag.

Om stilstand tot een minimum te beperken of te voorkomen, voorziet Ford Telematics wagenparkbeheerders niet alleen van waarschuwingen over de staat van de voertuigen, maar ook van belangrijke gegevens over de laadstatus. Ford Telematics geeft meldingen zoals waarschuwingen over een lage actieradius en zelfs waarschuwingen over een voertuig dat niet wordt opgeladen (wanneer een voertuig niet correct is aangesloten of een defecte lader gebruikt) en een lage laadstatus, die ofwel op het telematica-dashboard kunnen worden weergegeven of via e-mail of sms kunnen worden verstuurd.

Bestuurders kunnen ook profiteren van een reeks arbeidsbesparende functies, zoals de mogelijkheid om eenvoudig gegevens over eventuele voertuigproblemen door te geven met behulp van de Telematics Drive App. De app kan zichzelf koppelen aan specifieke voertuigen, beschikbare laadpunten vinden met behulp van het SYNC 4-systeem3 en eventuele kosten voor het thuis opladen direct laten vergoeden zonder dat er aparte onkostendeclaraties ingediend hoeven te worden.

Klanten met een kleiner wagenpark kunnen gemakkelijk laadpunten vinden, het laadniveau van hun voertuig bijhouden, laadwaarschuwingen krijgen en onderweg betalen voor het laden met behulp van de FordPass Pro-app7.

Alle Ford E-Transits zijn ook volledig geïntegreerd in het FORDLiive connected uptime system, de gratis dienst die beschikbaar is voor exploitanten van Ford-bedrijfsvoertuigen en die hen in staat stelt de uptime te maximaliseren met behulp van actuele gegevens over de staat van het voertuig.

Lage gebruikskosten
De E-Transit biedt bedrijven die elektrische voertuigen willen gebruiken een overtuigende propositie die zich terugbetaalt of een positieve business case genereert gedurende de eigendomsperiode. Behalve de aanzienlijke besparing op brandstofkosten, schat Ford dat de onderhouds- en reparatiekosten 40 procent lager liggen dan voor gelijkwaardige modellen met dieselmotor8. Volgens gegevens van Ford heeft de E-Transit zowel in Groot-Brittannië als in Duitsland de laagste kosten in vergelijking met directe concurrenten.

Ford biedt een toonaangevende service-interval van één jaar met een onbeperkt aantal kilometers en een garantie van acht jaar en 160.000 km voor alle elektrische hoogvoltagecomponenten, evenals een éénjarig pechhulppakket voor elektrische voertuigen inclusief noodoplading. Het Europese servicenetwerk is klaar voor EV met 1.500 EV gecertificeerde dealers in heel Europa en meer dan 4.500 erkende reparateurs die voor de introductie allemaal over de nodige servicecapaciteiten beschikken.

# # #


1 De beoogde actieradius en laadtijd zijn gebaseerd op door de fabrikant vastgestelde waarden, met berekening volgens de WLTP-rijcyclus. De werkelijke actieradius is afhankelijk van de omstandigheden, zoals externe elementen, rijgedrag, de staat onderhoud en de leeftijd van de auto en de staat van de lithium-ion-accu.
Het opgegeven WLTP-brandstof- en -energieverbruik, de CO2-emissie en elektrische actieradius worden bepaald volgens de technische eisen en specificaties van de Europese Verordeningen (EG) 715/2007 en (EU) 2017/1151, in de meest recente versie. De toegepaste standaard testprocedures maken een vergelijking tussen verschillende voertuigtypes en verschillende fabrikanten mogelijk.
2 Het maximale laadvermogen varieert en is gebaseerd op accessoires en voertuigconfiguratie. Op het label op de deurstijl staat het laadvermogen van een specifiek exemplaar.
3 Rijd niet terwijl u wordt afgeleid of terwijl u een apparaat in uw hand hebt. Gebruik waar mogelijk spraakgestuurde systemen. Sommige functies kunnen worden geblokkeerd als de auto in de versnelling staat. Niet alle functies zijn compatibel met alle telefoons.
4 Navigatiediensten vereisen SYNC 4 en FordPass Connect, een aanvullende connectiviteitsservice en de FordPass Pro-app (zie FordPass voorwaarden voor details) of Ford Telematics. In aanmerking komende voertuigen ontvangen een gratis proefversie van navigatiediensten voor een jaar, die begint op de begindatum van de garantie op het nieuwe voertuig. Klanten moeten de proefversie van de navigatieservice ontgrendelen door het voertuig te activeren met een FordPass- of Ford Telematics-ledenaccount. Indien aan het einde van de gratis periode geen abonnement is genomen, wordt de verbonden navigatiedienst beëindigd en schakelt het systeem terug naar ingebouwde offline navigatie. Online service en functies zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van compatibele netwerken. De doorontwikkeling van technologie/mobiele netwerken/voertuigcapaciteiten kunnen de functionaliteit beperken en de werking van aangesloten functies verhinderen. De FordPass Pro-app, die compatibel is met bepaalde smartphone-platforms, is beschikbaar via download. Bericht- en datatarieven kunnen van toepassing zijn. Ford Telematics-app gedurende één jaar gratis bij aankoop van een nieuwe E Transit.
5 Rijassistentiesystemen zijn aanvullend en vervangen niet de aandacht, het beoordelingsvermogen en de noodzaak van de bestuurder om het voertuig te besturen. Het is geen vervanging voor veilig rijden. Zie de gebruikershandleiding voor meer informatie en beperkingen.
6 De aanwezigheid van SYNC 4 is vereist. Rijd niet terwijl u wordt afgeleid of terwijl u een apparaat in uw hand hebt. Gebruik spraakbediening. Bepaalde Alexa-functies zijn afhankelijk van smartphone- en huistechnologie. Amazon, Alexa en alle gerelateerde logo’s en merken zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of dochterondernemingen daarvan.
7 De FordPass Pro App, compatibel met bepaalde smartphone platforms, is beschikbaar via een download. Bericht- en datatarieven kunnen van toepassing zijn.
8 Gebaseerd op een periode van drie jaar of 180.000 km. Vergelijking van geplande en ongeplande onderhoudswerkzaamheden voor batterij-elektrische en vergelijkbare dieselvoertuigen.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com