Na de avonturen van vorige week in Zuid-Afrika vervolgen Lexie Alford (@lexielimitless) en de Ford Explorer hun reis in Afrika terwijl ze noordwaarts richting Zimbabwe rijden. Lees verder

De reis van Hoedspruit Zuid-Afrika naar de grensovergang bij Beitbridge ging gepaard met bewolkt en regenachtig weer. De reis verliep verder uitstekend en de Explorer legde de 437 kilometer gemakkelijk af. De volgende dag stak Lexie de Limpopo-rivier over van Beitbridge, aan de Zuid-Afrikaanse kant, naar een gelijknamige stad aan de Zimbabwaanse-kant. Vanuit daar vervolgde zij haar reis naar Masvingo op onverharde wegen en snelwegen.

In de buurt van Masvingo ligt Great Zimbabwe, een oude stad gebouwd in de 9e eeuw waarvan gedacht werd dat het ooit de hoofdstad was van een groot koninkrijk. De ruïnes zijn nu een nationaal monument en naamgenoot van het moderne Zimbabwe. Dit was voor Lexie de perfecte plek om te stoppen en iets van de eeuwenoude geschiedenis van deze regio te ontdekken.

Het Afrikaanse deel van Lexie’s wereldreis in de Explorer eindigde 327 kilometer noordwaarts in de hoofdstad van Zimbabwe, Harare. Hier had Lexie de kans om de inspirerende Venensia Mukarati te ontmoeten die samen met haar dochter Tino de ‘160 Hydro Farm’ bezit. Hydrocultuur zorgt ervoor dat gewassen kunnen groeien zonder aarde. Het gebruikt tot 90 procent minder water, heeft geen last van onkruid, insectenplagen of ziektes, en planten groeien ook sneller dan in aarde. Dit zijn belangrijke voordelen in een land dat al eerder door extreme droogte is getroffen.

Het bedrijf van Venensia verbouwt producten om de lokale regio te bevoorraden, en moedigt anderen aan om ook aan de slag te gaan met hydrocultuur met speciale kits voor thuis. Lexie werd in een van de kassen aan het werk gezet om te kijken hoe dit precies werkte en uiteraard kon zij niet weggaan voordat ze zelf wat van de producten had geproefd.

Na ruim 8.000 kilometer en 46 dagen onderweg te zijn geweest, vertrekken Lexie en de Ford Explorer naar het derde continent van de wereldreis; Australië.

###

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com