• Team Fordzilla organiseert eerste competitie, die start op 5 augustus
 • Winnaar van eerste editie van Fordzilla Cup mag zich aansluiten bij Team Fordzilla
 • Competitie eindigt met een finale tijdens Gamescom op 29 augustus

Team Fordzilla van Ford houdt zijn eerste ‘Fordzilla Cup’-toernooi. De winnaar krijgt een professioneel Esports-contract bij Ford aangeboden. Lees verder

Het toernooi staat open voor alle gamers van 16 jaar en ouder. De competitie wordt gestreamd op www.TeamFordzilla.com en Twitch, via de game Forza Motorsport 7 op Xbox en PC.

Deelnemers moeten in eerste instantie een video uploaden van hun rondetijd op een bepaald circuit. De inzending wordt vervolgens gecontroleerd door Ford. Deelnemers die sneller zijn dan de kwalificatietijd, komen in aanmerking voor de eerste kwalificatieronde die wordt gehouden in een Ford GT op het beroemde circuit van Spa. Elke ronde daarna wordt een andere versie van de Ford Mustang gebruikt, tot de halve finale. Daarin wordt weer geracet met varianten van Fords supercar, de Ford GT.

Met het professionele contract verdient de overall winnaar een plek in het Ford Esports-team; Team Fordzilla. Ook krijgt hij of zij de mogelijkheid om wereldwijd uit te komen voor Ford. De winnaar ontvangt professionele gameapparatuur om goed voorbereid aan het toekomstige avontuur te kunnen beginnen.

Ga voor meer informatie naar www.teamfordzilla.com of volg @TeamFordzilla op Twitter.

Raceschema
De competitie begint op 5 augustus met kwalificatieronden die tot 13 augustus duren. De competitie wordt afgesloten met de finale tijdens Gamescom, op 29 augustus. Dit zijn de races:

 • Kwalificatie: Spa in de GT Le Mans
 • Eerste ronde Broadcast 1 – Hockenheim in de Ford Mustang Boss Forza Edition
 • Eerste ronde Broadcast 2 – Silverstone in de Ford Mustang Mach One
 • Eerste ronde Broadcast 3 – Catalunya in de Ford Mustang GT
 • Eerste ronde Broadcast 4 – Monza in de Ford Mustang RTR
 • Halve finale 1 – Mugello in de Ford Chip Ganassi GT
 • Halve finale 2 – Nürburgring in de Ford Chip Ganassi GT
 • Finale 1 – Brands Hatch in de GT Le Mans
 • Finale 2 – Le Mans in de GT Le Mans

Team Fordzilla
In 2019 werd Team Fordzilla geïntroduceerd – het eerste Esports-team van Ford – met teams in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, bestaande uit zorgvuldig uitgekozen racers. Elk team neemt deel aan een nationale competitie met een speciale teamaanvoerder. De beste coureurs vertegenwoordigen Team Fordzilla op Europees niveau.

In 2019/20 deed Team Fordzilla met een Europees team mee aan de Le Mans Esports Series. Volg het team op Twitter (@TeamFordzilla), Instagram (@teamfordzilla) en Twitch (@TeamFordzilla) voor meer nieuws.

“Wij zetten in op gamen en zijn erg blij weer terug te zijn op Gamescom met deze opwindende nieuwe kans voor aspirant-racers. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt: als je maar talent hebt. We kunnen niet wachten om de winnaar bij Team Fordzilla te verwelkomen”, aldus Emmanuel Lubrani, Senior Manager, Brand Communications en Content Development bij Ford Europa.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com