• Ford levert eerste auto’s aan Nederlandse Mustang-kopers
  • Nieuwe Ford Mustang nu te bewonderen bij 6 FordStores
  • Eerste Nederlandse Mustang op feestelijke wijze overhandigd aan nieuwe eigenaar bij FordStore in Amsterdam

De nieuwe Ford Mustang is vanaf nu bij de Nederlandse FordStores te bewonderen. Vandaag werd de eerste klantverkochte auto bij de FordStore in Amsterdam op feestelijke wijze aan zijn nieuwe eigenaar overhandigd. Met de levering van de eerste Mustangs aan de FordStores is deze iconische auto voor het eerst in het 50-jarige bestaan van de Mustang officieel via het Ford distributienetwerk op het Europese continent en in Nederland te koop. Lees verder

Deze compleet nieuwe Ford Mustang is qua prestaties en rijdynamiek helemaal afgestemd op de wensen en behoeften van Europese kopers. Dat betekent ondermeer dat de Mustang naast een imposante 5.0-liter V8 krachtbron ook leverbaar is met een zuinigere 2.3-liter EcoBoost-motor. De 5.0-liter V8 Fastback met handgeschakelde zesbak bereikt vanuit stilstand de 100 km/u in 4,8 seconden – sneller dan welke Ford in Europa ook sinds de in kleine oplage geproduceerde Ford GT supercar uit 2005. De Ford Mustang 2.3-liter EcoBoost Fastback met handbak bereikt dezelfde snelheid in 5,8 seconden. Een geavanceerd onderstel, zeer stijve carrosserie en lichtgewicht materialen zorgen voor een uitstekende balans, snelle respons en G-krachten tot 0.97 in bochten.

De Ford Mustang maakt gebruik van een volledig onafhankelijke ophanging voor en achter ter wille van sportieve dynamiek en comfort, inclusief ‘integral-link’ achterwielophanging die het rijcomfort en de mechanische grip verhoogt. Double-ball-joint MacPherson veerpoten aan de voorzijde zorgen ervoor dat er grote en krachtige remmen toegepast kunnen worden zonder het stuurgedrag te beïnvloeden.

Hightech inborst
Naast deze indrukwekkende prestaties wordt de hightech inborst van de nieuwe muscle car onderstreept door geavanceerde features als de Selectable Drive modes (Normaal, Sport+, Circuit en Sneeuw/Nat Wegdek) en Launch Control. Ook zijn er diverse ‘TrackApps’ die bij het rijden op een circuit de acceleratie tijden en de remprestaties meten. Met de LineLock functie, op de Mustang met V8 motor met handgeschakelde zesbak, kunnen de voorremmen geactiveerd worden zodat de achterbanden eenvoudig opgewarmd kunnen worden.

Vanwege het exclusieve karakter van de muscle car wordt de nieuwe Ford Mustang uitsluitend geleverd via de FordStores – dit zijn zogenaamde ‘Flag-Ship’ dealerbedrijven waar het gehele Europese Ford-gamma wordt getoond. Op dit moment zijn er zes FordStores in Nederland – in Amsterdam, Almere, Beek (L), Utrecht, Zaandam en Zwolle. In 2016 volgen nog eens negen vestigingen. Bij de FordStores is de Ford Mustang inmiddels te bewonderen en leverbaar als Fastback (coupé) of Convertible (cabriolet). Prijzen beginnen in ons land bij € 49.600.

Eerste Nederlandse Mustang krijgt de vrije teugel
In de FordStore in Amsterdam werd in ons land recent de allereerste Mustang op feestelijke wijze overhandigd aan zijn nieuwe eigenaar, de heer Mulder, die als eerste Nederlandse Mustang-koper zijn handtekening onder het koopcontract zette. “Ik ben al jarenlang een groot liefhebber van de Mustang, dus toen Ford het nieuwe model onthulde hoefde ik geen moment na te denken. Nu ik de sleutels van mijn eigen nieuwe Mustang in mijn hand heb, is het als een droom die uitkomt. Ik kan niet wachten hem de sporen te geven,” aldus een trotse Mulder.

Fotobijschrift: links Frank Simoen, Ford Ardea Auto en rechts de heer Mulder, trotse Mustang eigenaar

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com