• Eén van de grootste zoutmijnen van Europa als filmlocatie
  • WRC-coureur Elfyn Evans achter het stuur
  • Onderdeel van de serie Europe’s Greatest Driving Roads van Ford

De rijprestaties van de nieuwe Ford Fiesta ST zijn te bewonderen in een nieuwe film op een fabelachtige locatie: 400 meter onder de grond in een van de grootste zoutmijnen van Europa. Lees verder

De Fiesta is gefilmd op een geheime locatie met World Rally Championship-coureur Elfyn Evans achter het stuur, slippend, glijdend en stuiterend in het stof. Het geluid van de 1.5-liter EcoBoost-motor van 200 pk wordt versterkt door de omgeving tijdens een afdaling op hoge snelheid door de nauwe toegangstunnel.

“Als ondergrond voelt het zout aan als fijn grind, best wel glad eerlijk gezegd, vooral op wegbanden”, aldus Evans. “Je verwacht een beetje een claustrofobische ervaring, maar het was eigenlijk het omgekeerde: een schitterende locatie om echt te genieten van de nieuwe Fiesta ST.”

De serie van Ford, getiteld Europe’s Greatest Driving Roads, toont een reeks  Performance auto’s van Ford – waaronder de Ford GT, de Ford Focus RS en de Ford Mustang Convertible – in een aantal verbluffend mooie omgevingen in Europa, van de poolcirkel in Noorwegen tot het zonovergoten Mallorca. Tot nu toe waren alle locaties bovengronds.

Ford koos de geheime zoutmijnlocatie voor de nieuwe tv-spot ‘Undertrack’, waarin de auto door het 60 kilometer lange tunnelnetwerk wordt gestuurd waar een constante temperatuur van 16 °C heerst. Er werden strenge veiligheidsmaatregelen in acht genomen, waaronder de inzet van een kerncrew voor de driedaagse filmshoot.

Bekijk hier onze video van de Fiesta ST in de mijn: https://www.youtube.com/watch?v=x1qdnFWjz8g

“Het dramatische karakter van de tunnels en de kans om de prestaties van de Fiesta ST te etaleren op een ander type ondergrond was een belangrijke overweging bij het kiezen van deze unieke locatie”, verklaarde Leo Roeks, directeur van Ford Performance. “Het was geen doorsneecircuit, maar een entourage waar we de vermogens van deze geweldige auto volledig tot hun recht konden laten komen.”

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com