• 2019 beste jaar ooit voor Ford Bedrijfswagens in Nederland
  • 2020 veelbelovend met veel nieuwe modellen en diensten

Ford Bedrijfswagens kijkt met een verkooprecord van 11.135 stuks terug op een zeer succesvol 2019. Ondernemend Nederland koos niet eerder zo vaak voor een Bestelauto, Kombi of Pick-up van het grootste bedrijfswagenmerk van Europa als in het afgelopen jaar. Het uitgebreide gamma presteerde over de gehele linie uitstekend, met een speciale vermelding voor de Transit Custom die een forse verkoopgroei doormaakte. Met een marktaandeel van 13.6% was Ford het op 2 na grootste bedrijfswagenmerk van Nederland. Een belangrijke reden van het succes was niet alleen het productgamma, maar ook het professionele netwerk van Transit Centers die ondernemers van a tot z kunnen ontzorgen in hun mobiliteitsvraagstukken. Lees verder

Het record in 2019 vormt een uitstekende basis voor verdere groei in 2020. Ford bedrijfswagens komt dit jaar niet alleen met vele nieuwe (geëlektrificeerde) modellen, maar breidt ook haar diensten- en op- en ombouwaanbod verder uit om zo nog meer ondernemers te kunnen faciliteren met op maat gemaakte transportoplossingen.

Elektrificatie

2020 staat bij Ford Bedrijfswagens vooral in het teken van elektrificatie en de verdere uitbreiding van de Transit line-up. Belangrijke nieuwkomers zijn de Transit en Tourneo Custom Plug-In Hybrid die emissievrij goederentransport en personenvervoer mogelijk maken zonder laadstress. Ze beschikken over een geavanceerde hybrideaandrijving die onder meer bestaat uit een sterke elektromotor en de meervoudig bekroonde 1.0-liter EcoBoost benzinemotor die fungeert als range-extender voor lange(re) afstanden.

De eveneens nieuwe Transit Custom EcoBlue Hybrid is uitgerust met een mild-hybride aandrijflijn waarbij de dynamo en startmotor zin vervangen door een geïntegreerde starter/generator. Hiermee kan de motor energie terugwinnen als de auto vertraagt of afremt. De energie wordt opgeslagen in een luchtgekoelde 48 volt lithium-ion batterij en wordt gebruikt om extra trekkracht te leveren ter ondersteuning van de nieuwe 2.0 EcoBlue dieselmotor, waarmee tot acht procent brandstof bespaard kan worden. Ook de recentelijk vernieuwde grote Transit is nu verkrijgbaar als EcoBlue Hybrid, met dezelfde technologie als die van zijn kleinere broer.

De nieuwe Transit Custom Plug-In Hybrid en EcoBlue Hybrid maakten nog vóór hun marktintroductie een vliegende start. Beide emissievriendelijke bedrijfswagens zijn door een 25-koppige, Europese vakjury uitgeroepen tot International Van of the Year 2020. Allebei helpen ze de gebruikskosten en emissies verder te verlagen en zijn ze berekend op de hedendaagse uitdagingen van ondernemerschap, zonder dat dit ten koste gaat van praktische bruikbaarheid of laadvermogen.

2020 is ook voor de Ford Ranger nu al een geslaagd jaar. De bestverkochte pick-up van Europa is namelijk wederom verkozen tot International Pick of the Year. Hij overtuigde de achttien juryleden met zijn krachtiger en efficiënter 2.0-liter EcoBlue dieselmotor, de nieuwe tientrapsautomaat en geavanceerde rijhulpsystemen. Nieuw voor dit jaar is de extra krachtige Ranger Raptor als grijskenteken versie in Nederland. Prijzen en specificaties van deze rally truck voor de openbare weg zullen binnenkort bekend worden gemaakt.

Transit: meer op- en ombouwmogelijkheden en 10-traps automaat met achterwielaandrijving

Ander belangrijk nieuws voor het nieuwe jaar is de verdere uitbreiding van de line-up van de recentelijk vernieuwde Transit. Hij was niet eerder verkrijgbaar in zo veel verschillende uitvoeringen als nu. Met het rap uitbreidende QVM programma van erkende ombouwpartners voor maatwerkoplossingen maakt Ford meer op- en ombouwoplossingen beschikbaar dan ooit tevoren. De geheel nieuwe Minibus, die nu ook met een tientrapsautomaat kan worden geconfigureerd, is belangrijke nieuws voor de personenvervoerbranche. De geavanceerde en efficiënte tientrapsautomaat is binnenkort ook verkrijgbaar op een groot aantal bestelwagenvarianten met achterwielaandrijving.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com