• Marktaandeel Ford Bedrijfswagens verder gestegen in 2020
  • Goede vooruitzichten voor dit jaar, met méér nieuwe producten en diensten

Na het absolute recordjaar 2019, heeft Ford Bedrijfswagens zijn positie in de markt in 2020 verder weten te versterken. Met een marktaandeel van 14,7 procent behoorde Ford tot de top drie van bestverkochte bedrijfswagenmerken in Nederland. Lees verder

Vorig jaar is de line-up van bestelauto’s, kombi’s, pick-ups en speciale conversies uitgebreid met extra varianten en uitvoeringen. Over deze gehele linie presteerde Ford Bedrijfswagens sterk. Elk model realiseerde een groei in marktaandeel.

De tweetons Transit-uitvoeringen lieten solide resultaten zien en de Transit Custom bouwde het marktaandeel verder uit naar een share van 17,5 procent. De Ranger pick-up scoorde met een plus van vijf procent de sterkste groei naar een totaal segmentaandeel van bijna twintig procent. Ondernemend Nederland bleek vorig jaar niet alleen onder de indruk van het reguliere productgamma, maar ook van het fors groeiende aanbod van op maat gemaakte conversies en de uitgebreide dienstverlening van de Transit Centrum dealers.

2021: doorgroeien met elektrificatie én diversificatie
Ford Bedrijfswagens kijkt uit naar het verder versterken van zijn positie in de Nederlandse markt. Zo is 2021 het eerste volle jaar waarin de vele geëlektrificeerde uitvoeringen van de Transit en Transit Custom beschikbaar zijn. De belangstelling voor deze emissievriendelijke mild hybride en plug-in hybride bedrijfswagens is groot, en de eerste verkoopresultaten zijn veelbelovend. Eind dit jaar worden tevens de orderboeken geopend voor de E-Transit, die eind vorig jaar is geïntroduceerd. De volledig elektrische versie van ’s werelds bestverkochte bedrijfswagen, krijgt naar verwachting een actieradius van 350 kilometer (WLTP1) en staat bol van de technologie die het werk van ondernemers verder vergemakkelijkt.

2021 staat niet alleen in het teken van elektrificatie, maar ook van de verdere diversificatie van het product- en dienstenportfolio. De recent geïntroduceerde Trail-uitvoeringen van de Transit en Transit Custom, de gloednieuwe 5.0-tons Transit-modellen en de uitvoeringen met tientrapsautomaat zijn nieuwe en belangrijke troefkaarten voor Ford Bedrijfswagens om klanten in nieuwe segmenten te bedienen.

Het QVM-programma met de vele op- en ombouwoplossingen zal net als vorig jaar verder worden uitgebreid. Hierdoor kunnen nog meer Nederlandse ondernemers terecht bij de Ford Transit Centrum dealers voor op maat gemaakte bedrijfswagens. Niet alleen het productportfolio breidt uit, ook het team van conversiespecialisten die klanten faciliteren bij het vinden van de beste transportoplossingen wordt versterkt.

Emil Bos, Commercial Vehicle Manager bij Ford Nederland: “We kijken met trots terug op de resultaten die we onder uitdagende omstandigheden hebben geboekt en hebben hoge ambities voor dit jaar. We hebben er alle vertrouwen in dat we deze gaan waarmaken. Niet alleen omdat onze line-up van modellen en maatwerkoplossingen wederom breder wordt, maar ook omdat we onze dienstverlening dit jaar verder gaan uitbreiden. Met de nieuwe Express Service en langere openingstijden kunnen ondernemers nog vaker en sneller terecht bij onze Transit Centrum dealers, waardoor ze geen kostbare tijd verliezen en hun werk nog efficiënter kunnen doen. Honderd procent uptime is daarbij ons ultieme doel!”

# # #

1Officieel gehomologeerde energie-efficiëntiecijfers worden in aanloop naar de verkoopdatum gepubliceerd. Vermelde cijfers van bereik en laadtijd zijn berekend op basis van door de fabrikant geteste waarden volgens de WLTP-cyclus. De werkelijke actieradius is afhankelijk van omstandigheden, zoals externe elementen, rijgedrag, onderhoud van het voertuig en de leeftijd en de staat van de lithium-ionbatterij.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com