• Ford Bedrijfswagens de solide nummer 2 van Nederland
  • Twee-tons Transit ook in het tweede kwartaal de snelste groeier

Na een sterk eerste kwartaal in 2021, boekte Ford Bedrijfswagens ook in het tweede kwartaal goede resultaten. De groei die in recordjaar 2019 is ingezet, blijft aanhouden. Met het in de eerste helft van 2021 behaalde marktaandeel van 14,8% verstevigde Ford Bedrijfswagens dan ook wederom de solide nummer 2 positie in Nederlandse markt.

2-tons Transit en Ranger snelste groeiers
Ford Bedrijfswagens realiseerde ook in de eerste helft van dit jaar in bijna alle segmenten een hoger marktaandeel. Vooral de Ranger en de twee-tons Transit sprongen er boven uit. De recordgroei van de twee-tons Transit in het eerste kwartaal, het marktaandeel van de grootste Transit steeg toen met 40%, is gestaag doorgezet in het tweede kwartaal. De Ranger haalde in de eerste helft van het jaar een marktaandeel van maar liefst 22,2%.

Ford Pro
2021 staat niet alleen in het teken van groei op korte termijn, maar vooral ook van de uitbreiding van de dienstverlening op de (middel)lange termijn. Tijdens de Capital Markets Day die eind mei werd gehouden is Ford Pro geïntroduceerd, een wereldwijd initiatief dat de uptime van bedrijfswagens verder gaat verhogen, en de eigendomskosten (TCO) verlagen. Nederlandse ondernemers kunnen nu al profiteren van een aantal Pro-diensten, waaronder de FordPass Pro-app en Ford Service Pro. Het aanbod wordt op korte en middellange termijn fors uitgebreid.

 “De behaalde resultaten in de eerste helft van 2021 zijn sterk, ondanks de branche-brede uitdagingen”, zegt Emil Bos, Commercial Vehicle Manager bij Ford Nederland. “Het wereldwijde tekort aan chips heeft ook impact op onze business. We zijn dan ook extra trots op de prolongatie van onze groei. Ondertussen bouwen we verder aan het netwerk van Transit Centrum dealers, rollen we nieuwe Pro-diensten uit én bereiden we ons voor op de lancering van de nieuwste toevoeging aan ons portfolio emissievriendelijke modellen, de

E-Transit en E-Transit Custom. We kunnen niet wachten om deze volledig elektrische Transit aan ondernemend Nederland voor te stellen.”

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com