• Fords nieuwe volledig elektrische E-Transit onderging een reeks extreme tests om te garanderen dat het voertuig klaar is voor het zware werk
  • E-Transit werd onder andere getest in Fords Environmental Test Centre in Keulen en op Fords Proving Ground-testbaan in Lommel
  • E-Transit maakt deel uit van een grote investering van 30 miljard dollar in elektrische voertuigen door Ford tegen 2025

Of we nu de losse eindjes vastknopen in de aanloop naar een langverwachte vakantie, een groot project aanpakken of een stressvolle examenperiode tegemoet gaan, velen van ons ervaren een drukke periode op het werk, thuis of op school... maar stel je eens voor: 10 jaar hard werken in slechts 12 weken. Lees verder

Dat was de uitdaging voor de nieuwe Ford E-Transit – de volledig elektrische versie van ’s werelds bestverkochte bestelwagen – voorafgaand aan de verkoopintroductie begin volgend jaar. De Ford E-Transit onderging een zwaar testregime, dat is ontworpen om de effecten na te bootsen van een leven van intensief gebruik door de klant.

In een nieuwe video van Ford worden de extreme klimaat- en duurzaamheidstests gedemonstreerd die de prototype E‑Transit bedrijfswagens en chassis-cabinevarianten hebben ondergaan in de hightech-faciliteiten van Ford in Europa en de VS.

Tijdens de tests heeft de volledig elektrische E-Transit te maken gekregen met uitdagende winterse rijomstandigheden in Michigan, VS; extreme hitte, kou en hoogte die zijn gesimuleerd in de Fords Environmental Test Centre in Keulen, Duitsland; en de gigantische kuilen en ruwe wegdekken op de Lommel Proving Ground-testbaan van het bedrijf in België.

Een kijkje in Fords ‘bootcamp’ voor voertuigen
Ford matte de E-Transit af door middel van een reeks strenge tests om ervoor te zorgen dat de bedrijfswagen net zo duurzaam is als de door diesel aangedreven zustermodellen. De compromisloze benadering bootst de effecten na van meer dan 240.000 kilometer rijden – of een decennium hard werken – voor klanten die werkzaam zijn in de meest uitdagende situaties.

In Fords Environmental Test Centre kunnen weersomstandigheden van de Sahara tot Siberië worden nagebootst. Ingenieurs hebben de volledig elektrische aandrijflijn en cabine-omgeving verfijnd voor prestaties en efficiëntie. Dit door de E-Transit onder andere twee weken lang te onderwerpen aan temperaturen van meer dan 40 °C  – heter dan de gemiddelde woestijn – met behulp van 28 schijnwerpers met lampen van 4.000 Watt. Het accupakket van de E-Transit is voorzien van vloeistofkoelingstechnologie voor optimale prestaties bij extreem weer.

De bedrijfswagen moest ook bewijzen dat deze kon functioneren bij -35 °C – kouder dan een gemiddelde Siberische winter – en volledig beladen de slopende klim naar 2.500 meter maken, zo hoog als de Grossglockner Hochalpenstrasse in Oostenrijk, een van de hoogste verharde wegen in Europa.

Duizenden ritten over speciaal aangelegde circuits met hobbels, kuilen en kasseien werden uitgevoerd in de Ford-faciliteit in Lommel, waarbij geplaveide straten, ruige landweggetjes en uitdagende onverharde wegen van over de hele wereld worden gesimuleerd.

De duurzaamheid van het accupakket, de elektromotor en de unieke achterwielophanging van de E-Transit werden getest door het nieuwe model herhaaldelijk door modder- en zoutbaden en door zoutwaternevels te laten rijden, door winterse wegen en doorwaadbare plaatsen te simuleren en door de corrosieweerstand van de componenten te testen. De betrouwbaarheid van de elektromotor werd bewezen door deze 125 dagen onafgebroken te laten draaien.

“We testen al onze bedrijfswagens in omstandigheden die verder gaan dan alles waarmee ze te maken kunnen krijgen als ze in bezit zijn van onze klanten. Door de E-Transit tot het uiterste te drijven in onze gecontroleerde testomgevingen, kunnen we erop vertrouwen dat de bedrijfswagen bekwaam is om onze klanten te bedienen.” Andrew Mottram, Chief Programme Engineer E-Transit, Commercial Vehicles bij Ford Europa.

Het leiderschap van Ford op het gebied van elektrische bedrijfsvoertuigen
De werkbereidheid van de E-Transit zal later dit jaar verder worden bewezen door middel van uitgebreide klantproeven in de supermarktsector, bij nutsbedrijven en bezorgdiensten. Deze proeven helpen Ford bij het verder verbeteren van de klantervaring bij het gebruik van E-Transit, die productiviteitsverhogende functies biedt, waaronder een onderhoudsarme elektrische aandrijflijn en de allernieuwste verbonden voertuigtechnologie.

De E-Transit maakt deel uit van een grote investering van 30 miljard dollar in elektrische voertuigen door Ford tegen 2025. Het bedrijf heeft verklaard dat het Europese bedrijfswagengamma tegen 2024 honderd procent  emissievrij, volledig elektrisch of plug-in hybride moet zijn, waarbij tegen 2030 naar verwachting twee derde van het aantal verkochte bedrijfsvoertuigen volledig elektrisch of plug-in hybride zal zijn.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com