• Bouwwerkzaamheden aan nieuw Cologne Electrification Center zijn begonnen
  • Herontwerp van in Keulse wijk Niehl gelegen fabriek bedoeld voor massaproductie van nieuwe volledig elektrische auto
  • Nieuwe faciliteit naar verwachting gereed in 2023

Ford is begonnen met de eerste werkzaamheden voor het ombouwen van zijn Keulse assemblagefabriek tot het nieuwe Cologne Electrification Center. Lees verder

Met de sloop van een reeds afgebroken faciliteit wordt plaatsgemaakt voor een nieuwe hightech fabriek. In deze fabriek zal de carrosserie van de auto’s worden voorbereid voor de assemblage van een volledig nieuw model elektrische auto.

De vernieuwing van de fabriek in Niehl vormt een belangrijk onderdeel van de plannen van Ford om in de toekomst alleen nog elektrische voertuigen te produceren. Het Cologne Electrification Center zal in 2023 klaar zijn voor productie met de nieuwste fabricagetechnologieën.

De grote uitdaging van het project is dat het nieuwe gebouw – dat 26 meter hoog, 25 meter breed en 100 meter lang is – moet komen te staan op een reeds dichtbebouwd terrein waar al sinds 1931 auto’s worden gemaakt. Het nieuwe gebouw zal een van de voornaamste wegen op de locatie overspannen.

De sloop van het oude gebouw is bewust gepland tijdens de zomersluiting van de fabriek, om ervoor te zorgen dat het verwijderen van 5.000 m3 puin de productiewerkzaamheden niet verstoort. De nieuwe faciliteit is eind juli 2022 klaar, waarna wordt begonnen met de installatie van de productieapparatuur.

“Ik ben blij dat we zijn gestart met de bouw van het Cologne Electrification Center”, aldus Gunnar Herrmann, voorzitter van de Raad van Bestuur van Ford-Werke. “Dit is voor ons een belangrijke mijlpaal, want hiermee worden we de eerste Ford-fabriek in Europa waar op grote schaal volledig elektrische voertuigen worden gebouwd.”

Ford kondigde eerder al aan dat medio 2026 honderd procent van zijn personenautoaanbod in Europa in staat is om uitstootvrij te rijden. Dit betekent dat het volledige personenautoaanbod elektrisch of plug-in hybride zal zijn. In 2030 zal het complete personenautoaanbod volledig elektrisch zijn. De bouw van het Cologne Electrification Center vergt een investering van zo’n $ 1 miljard (€ 822 miljoen).

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com