• Ford onderzoekt een nieuwe manier om automobilisten in stedelijke gebieden te voorzien van verkeersinformatie. Dit gebeurt met behulp van connected car-technologie via het eigen SYNC 3-connectiviteitssysteem1.
  • De pilot verschaft Ford-bestuurders toegang tot lokale updates die door de gemeente rechtstreeks naar hun voertuigscherm worden gestuurd via SYNC AppLink-technologie – in plaats van via smartphone1.
  • Ford werkt samen met het gemeentebestuur van Alcobendas in de regio Madrid en met de technologiebedrijven Indigitall en RadMas om te demonstreren hoe live gegevens kunnen helpen om connected voertuigen en slimme steden duurzamer, efficiënter en veiliger te maken

Er zijn veel apps waarmee automobilisten files, wegafzettingen en ongelukken kunnen vermijden. Meldingen worden echter gewoonlijk naar mobiele telefoons verstuurd. Het kan ook zijn dat dergelijke updates geen onderscheid maken tussen verkeersinformatie en andere updates en geen rekening houden met de locatie van het apparaat. Lees verder

Ford test nu een veilig en effectief berichtensysteem waarmee updates rechtstreeks naar voertuigen worden gestuurd. Dit kan helpen bij het creëren van een soepeler verkeersecosystemen en veiligere, duurzamere steden.

Voor de pilot in Madrid werkt Ford samen met het gemeentebestuur van Alcobendas en de technologiebedrijven Indigitall en RadMas om het SYNC 3 AppLink-connectiviteitssysteem van Ford te integreren met de app van de gemeente.1.

Gemeentediensten kunnen nu real-time meldingen versturen, zoals ongevallen, wegafzettingen en verkeersopstoppingen, specifiek aan Ford-bestuurders in de omgeving. Berichten zijn geografisch specifiek om ervoor te zorgen dat geselecteerde, relevante informatie is afgestemd op de specifieke locatie van het voertuig. Deze informatie verschijnt op het scherm van het voertuig en niet op een smartphone om te voorkomen dat de bestuurder wordt afgeleid.

“Dit is een voorbeeld van Fords inzet voor connectiviteit als hulpmiddel voor veiligere en efficiëntere mobiliteit. Een groot deel van de intelligente infrastructuur die nodig is voor een echt verbonden wereld is er vandaag al, en Fords beschikken al over de technologie die nodig is om steden te ontwerpen die ongevallen of tijdverlies door verkeersproblemen voorkomen”, aldus Jesús Alonso, president en CEO van Ford España.

Het Ford Mobility-project is een test van hoe connected voertuigen geleidelijk zullen worden geïntegreerd in virtuele bestuurdersinformatiesystemen, als aanvulling op traditionele verkeersborden en informatiepanelen. Het verbinden van slimme voertuigen met slimme steden zal helpen om meer kennis te genereren, en leiden tot meer leefbare en duurzame steden. De geanonimiseerde gegevens die Ford verzamelt, kunnen ook andere steden van pas komen bij het doorvoeren van verbeteringen.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com