• De nieuwe Explorer is een volledig elektrische SUV die de weg effent voor een reeks nieuwe, elektrisch aangedreven modellen – met de Amerikaanse roots van Ford, maar ontworpen voor Europa
  • De Explorer biedt een uitstekende digitale ervaring met een compleet infotainmentsysteem, een beweegbaar 15-inch touchscreen, draadloze integratie van apps en geavanceerde rijhulpsystemen
  • Klaar voor avontuur: slimme en ruime opbergmogelijkheden, met een kluisje en 17 liter bergruimte voor grote spullen, zoals een laptop, in de middenconsole
  • De nieuwe Explorer is uitstekend geschikt voor lange reizen: opladen van 10 tot 80 procent in 25 minuten1, uitrusting voor extra comfort; van assistentie voor het wisselen van rijstrook tot aan massagestoel
  • Vanaf vandaag kunnen klanten virtueel proefrijden in de elektrische Explorer

Ford heeft vandaag de nieuwe, volledig elektrische Explorer gepresenteerd. Deze avontuurlijke elektrische SUV combineert Europese engineering met een opvallende Amerikaanse stijl. Lees verder

De Ford Explorer is de eerste in een reeks innovatieve nieuwe elektrische Fords en effent de weg voor een volledige vernieuwing van het merk Ford in Europa. De middelgrote SUV biedt plaats aan vijf personen en is uitgerust om gezinnen avontuurlijk maar comfortabel te laten reizen.

De elektrische Explorer is ontworpen in Europa en wordt gebouwd in het Cologne Electrification Center in Keulen. De auto biedt moderne connectiviteit en maximaal comfort voor zowel bestuurder als passagiers. De rijke uitrusting van de nieuwe Explorer bestaat onder meer uit een supergroot beweegbaar SYNC Move2-touchscreen, een uitgebreid infotainmentsysteem met audio die volledig op het interieur is afgestemd, draadloze app-integratie en geavanceerde rijhulpsystemen3.

Dankzij het avontuurlijke design en de 450 liter bagageruimte met vijf zitplaatsen is Fords nieuwste elektrische auto ideaal voor het verkennen van de stad en alles daarbuiten. De 17 liter bergruimte in de console tussen bestuurder en voorpassagier biedt zelfs plaats aan een 15-inch laptop en er is een verborgen afsluitbare ruimte achter het touchscreen.

De futuristische styling van de carrosserie gaat gepaard met een ultramodern interieur met eersteklas materialen, sportief gevormde stoelen en een zwevende soundbar – die je eerder verwacht in een revolutionaire conceptauto dan in een gezinsauto. Verder biedt de nieuwe Ford Explorer de mogelijkheid om snel op te laden: van 10 tot 80 procent van de batterijcapaciteit vergt slechts 25 minuten1. En vanaf volgend jaar heeft de berijder van de Explorer toegang tot maar liefst 500.000 oplaadpunten in geheel Europa.

Stijlvol, slim en klaar voor roadtrips

De nieuwe Explorer is het eerste elektrische model van Ford dat op grote schaal wordt gebouwd in Fords nieuwe EV Center in Keulen, Duitsland. In Europa wil Ford tegen 2030 een volledig gamma elektrisch personenauto’s aanbieden.

Het aerodynamische uiterlijk van de Explorer heeft de assertieve stijl van de iconische Amerikaanse SUV van Ford, vertaald naar het nieuwe elektrische tijdperk. Dat wordt versterkt door het opvallende frontpaneel – als een ‘schild’ – in de plaats van de traditionele grille.

Het SYNC Move-infotainmentsysteem2 van de Explorer houdt niet alleen de inzittenden verbonden, maar omvat ook een beweegbaar 15-inch touchscreen dat de bestuurder naar behoefte soepel omhoog of omlaag kan schuiven. Het scherm verbergt ook een afsluitbare ruimte voor waardevolle spullen. Een compartiment voor twee grote smartphones is standaard gecombineerd met een draadloze oplader4. SYNC Move is overigens draadloos compatibel met Android Auto en Apple CarPlay5.

Opladen van de auto kan snel en eenvoudig, zowel onderweg als thuis. De Explorer kan helpen bij het vinden van de beste pitstops onderweg. Thuis opladen is te plannen, zodat de bestuurder gebruik kan maken van elektriciteit tegen een lager tarief en om te zorgen voor een volle batterij én een voorverwarmd interieur bij een vroege start.

De nieuwe Ford Explorer biedt ook allerlei functies die de bestuurder en passagiers net zo fris en relaxed laten arriveren op hun bestemming als toen ze vertrokken. De comfortabele standaarduitrusting omvat ondermeer verwarmbare voorstoelen en een verwarmbaar stuurwiel en een massagefunctie in de bestuurdersstoel. En dankzij de gescheiden klimaatregeling kunnen bestuurder en voorpassagier ieder zijn/haar eigen temperatuur regelen. Verder is de SUV standaard uitgerust met keyless entry. Een handsfree te openen achterklep is ook leverbaar. Daarmee kan men zich, middels een simpele voetbeweging onder de achterbumper, toegang verschaffen tot de bagageruimte. Handig wanneer de handen vol zijn met bijvoorbeeld boodschappen.

Tot de geavanceerde rijhulpsystemen van de Explorer behoren – voor het eerst in een Ford in Europa – Assisted Lane Change3. Dit assistentiesysteem draagt bij aan het soepel en veilig wisselen van rijstrook met een druk op de hendel van de richtingaanwijzer. Een ander rijhulpsysteem is Clear Exit Assist3, dat waarschuwt voor naderende fietsers nog voordat de inzittenden de portieren openen in drukke stadscentra.

Avontuur uit het echte leven

Om de capaciteiten van de nieuwe, volledig elektrische Explorer te demonstreren, werkt Ford samen met de avontuurlijke influencer Lexie Alford – ook bekend als Lexie Limitless. Zij is de jongste persoon ooit die elk land ter wereld heeft bezocht. Alford gaat met de nieuwe, volledig elektrische Explorer op wereldreis. Die reis is geïnspireerd door de vrouwelijke ontdekkingsreiziger Aloha Wanderwell, die in het Guinness Book of Records staat vermeldt omdat ze honderd jaar geleden met een door Ford gesponsorde Model T als eerste vrouw een wereldreis maakte.

Klanten kunnen vanaf vandaag alvast een virtuele proefrit in de elektrische Ford Explorer maken. De nieuwe, volledig elektrische Ford Explorer is leverbaar in twee zeer luxueuze versies: Explorer en Explorer Premium. Hij is vanaf medio dit jaar te bestellen voor prijzen vanaf ongeveer € 45.0006.

Lees hier het uitgebreide bericht voor meer informatie over de nieuwe Ford Explorer

###

1 Charge time based on manufacturer computer engineering simulations. The charging rate decreases as battery reaches full capacity. Your results may vary based on peak charging times and battery state of charge.

2 Don’t drive while distracted or while using handheld devices. Use voice-operated systems when possible. Some features may be locked out while the vehicle is in gear. Not all features are compatible with all phones.

3 Driver-assist features are supplemental and do not replace the driver’s attention, judgement and need to control the vehicle. It does not replace safe driving. See owner’s Manual for details and limitations. 

4 Available Qi wireless charging may not be compatible with all mobile phones.

5 Requires phone with active data service and compatible software. SYNC Move does not control 3rd party products while in use. 3rd parties are solely responsible for their respective functionality.

6 Indicative price incl. VAT, excluding OTR cost – final price to be confirmed later in 2023.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com