• Nieuwe ouders worstelen vaak met slaapgebrek wanneer ze hun leven aanpassen aan dat van hun kleintje
  • Voor velen is autorijden één van de beste manier om baby ’s nachts in slaap te krijgen
  • Ford ontwikkelt kinderbedje dat autoritten thuis kan simuleren
  • Bedje is te bedienen met een smartphone-app; het kinderbedje simuleert de beweging, geluid en verlichting

Voor veel nieuwe ouders is er maar één oplossing om aan het einde van de dag hun baby in slaap te krijgen; een autoritje dat verzacht en kalmeert. Daarmee is de verstoorde nachtrust van papa en mama alleen nog niet opgelost. Onderzoekt toont aan dat ouders tijdens het eerste levensjaar van hun kind iets meer dan vijf uur per slaap per nacht kunnen verwachten. Dit betekent dat ouders alleen al tijdens het eerste levensjaar van hun kind 44 dagen slaap missen.* Lees verder

Ford heeft een kinderbedje ontwikkeld dat de beweging, het motorgeluid, en zelfs de straatverlichting kan simuleren. De Max Motor Dreams werkt aan de hand van een smartphone applicatie. Dit maakt het mogelijk de troostende beweging, het licht en het geluid van een bepaalde autorit op te nemen en te reproduceren.

“Na vele jaren met ouders te hebben gesproken, weten we dat ouders van pasgeborenen vaak wanhopig op zoek zijn een goede nachtrust. Hoewel een korte rit in de auto wonderen verricht om de baby in slaap te krijgen, zijn de ouders nog steeds wakker en alert,” zegt de ontwerper van Max Motor Dreams Alejandro López Bravo. “The Max Motor Dreams kan het dagelijkse leven van veel mensen een beetje beter te maken.”

Momenteel is de Max Motor Dreams slechts een prototype. Na tal van vragen en positieve reacties overweegt het bedrijf echter de unieke wieg in productie te nemen.

# # #

* http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2423615/New-parents-lose-44-days-sleep-year-childs-life.html

The Max Motor Dreams cot was designed for a Ford of Spain campaign by WPP’s GTB agency in collaboration with Ogilvy and Mather http://fordmaxmotordreams.com

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com