• Hoonigan Racing presenteert nieuwe kleurstellingen voor het team Ken Block en Andreas Bakkerrud en hun Ford Performance Focus RS RX rallycross-auto’s
  • Ontworpen in samenwerking met Britse kunstenaar David Gwyther, beter bekend als Death Spray, die bekend staat om zijn multidisciplinaire kunstwerken
  • Death Spray creëerde ook een geheel nieuwe naam en nummerlock-ups voor beide coureurs
  • Eerste ronde van het nieuwe World RX-raceseizoen vindt komende zondag 2 april plaats in Barcelona

Tijdens de opening van het World RX-raceseizoen komend weekend in Barcelona, introduceert Hoonigan Racing de nieuwste kleurstellingen voor het team van Ken Block en Andreas Bakkerud en hun Ford Performance Focus RS RX-rallyauto's. De kleurstellingen zijn ontworpen in samenwerking met de Britse kunstenaar David Gwyther, oftewel Death Spray Custom, die bekend staat om zijn multidisciplinaire kunstwerken. Het patroon van deze nieuwe kleurstellingen is voorzien van een intens energiek uiterlijk (met bliksemflitsen) gecombineerd met 3D-elementen. Lees verder

Verder heeft Death Spray Custom voor beide coureurs ook nog een nieuwe naam- en nummerlockups gemaakt. Bovendien heeft hij, naast een geheel nieuwe Hoonigan-logo voor op de auto’s, gekozen voor een nieuwe benadering van typerende Hoonigan-uitspraken als “Kill All Tires” en “Ain’t Care”.

“Elk jaar proberen we hier bij Hoonigan Racing en Hoonigan Industries de beste kleurstellingen voor de wedstrijdauto’s te maken”, aldus Block. “We zijn altijd vooruitstrevend geweest in wat we doen en we proberen onze kleurstellingen altijd af te stemmen op geweldige afbeeldingen en kunstenaars zodat een stoere en aantrekkelijke raceauto op het circuit ontstaat. Daarom werken we voor de uitrusting samen met Hoonigan, en voor andere fantastische producten met andere partners.”

Block vervolgt: “Ik ben al een tijdje fan van het werk van David, oftewel Death Spray Custom. Ik vind het fantastisch dat we hebben kunnen samenwerken aan de kleurstelling voor dit jaar. Het is geweldig dat hij deel uitmaakt van onze collectieve geschiedenis als raceteam.”

“Ik heb mijn jeugd verspild op de krappe achterbank van een oude Ford Escort waarmee ik alle rally-evenementen in het Verenigd Koninkrijk afging”, aldus Death Spray Custom. “In 2017 leek het me passend om mijn tijd te verspillen met Ken Block en het Hoonigan-team.”

Block en Bakkerud komen aankomend weekend, 2 april, tijdens de eerste ronde van het World RX 2017-kampioenschap, in Barcelona in actie. De race wordt exclusief gestreamd voor Amerikaanse fans op de Facebook-pagina van Ford Performance en op www.fiaworldrallycross.com/live voor de rest van de wereld.

Partners van Block bieden zeer binnenkort de uitrusting en attributen met de ontwerpen aan voor de liefhebbers van de nieuwe kleurstelling.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com