• Ford produceert vijfmiljoenste auto met brandstofbesparende EcoBoost-benzinemotor ter wereld
  • Meer dan een kwart van auto's die in 2014 in Europa zijn verkocht is uitgerust met EcoBoost-technologie
  • De 1,0-liter EcoBoost-motor is de populairste versie in Europa en werd vorig jaar voor de derde keer op rij uitgeroepen tot 'International Engine of the Year'
  • De auto die deze mijlpaal vertegenwoordigt – een 1,0-liter Ford Focus – werd geproduceerd in Michigan, Verenigde Staten

Ford Motor Company heeft een mijlpaal bereikt in de productie van de brandstofbesparende EcoBoost-benzinemotoren: sinds de introductie van deze motorenlijn in 2009 zijn er wereldwijd vijf miljoen exemplaren geproduceerd. Lees verder

De EcoBoost-motor werd in 2010 in Europa geïntroduceerd, en afgelopen jaar was een op de vier nieuwe Ford-auto’s die in Europa werd verkocht uitgerust met EcoBoost-technologie. De populairste versie is de 1,0-liter EcoBoost-motor, die in 2014 voor de derde keer op rij werd uitgeroepen tot ‘International Engine of the Year’.

Meer dan 230.000 Ford-auto’s die in Europa zijn verkocht, zijn uitgerust met de 1,0-liter motor. Deze motor is inmiddels beschikbaar voor tien verschillende modellen – van de Fiesta tot de Mondeo – en wordt voor de Europese markt in Duitsland (Keulen) en Roemenië (Craiova) geproduceerd.

“De Ford EcoBoost koppelt een uitstekend prestatieniveau aan een laag brandstofverbruik, en dat is een combinatie die in Europa en overal ter wereld bij consumenten steeds populairder wordt,” zegt Joe Bakaj, Vice President Product Development bij Ford Europa. “De EcoBoost-motoren hebben hun waarde als innovatieve technologie bewezen en leveren het merk Ford dagelijks nieuwe klanten op.”

De kleinere EcoBoost-motoren bieden een uitmuntend laag brandstofverbruik en verrassend veel kracht door gebruik van een turbocompressor, directe brandstofinjectie en een variabele kleptiming. De 1,0-liter EcoBoost-motor met 140 pk van Ford, die sinds vorig jaar in Europa beschikbaar is voor de Fiesta Red Edition en de Black Edition, is de krachtigste 1,0-liter motor in productieauto’s ooit. EcoBoost-technologie is ook de drijvende kracht achter de Ford Mustang – in de eerste maand dat de nieuwe Mustang in Europa beschikbaar was, werd bij de helft van alle modellen die online werden geconfigureerd voor de 2,3-liter EcoBoost-motor met 314 pk gekozen.

De vijfmiljoenste auto – een 1,0-liter Ford Focus – werd geproduceerd in de assemblagefabriek in Michigan. Wereldwijd worden elke maand meer dan 200.000 EcoBoost-motoren geproduceerd, waaronder 1,5-liter, 1,6-liter, 2,0-liter en 2,3-liter viercilindermotoren en 2,7-liter en 3,5-liter V6-motoren.

Deze productiemijlpaal betekent opnieuw een stap vooruit in het ‘One Ford’-plan voor voortdurende innovatie binnen het wereldwijde assortiment en weerspiegelt de inzet van Ford voor haar ‘Blauwdruk voor Duurzaamheid’.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com