• Ford onthult op de IAA in Hannover de productieversie van de nieuwe Transit Custom plug-in hybride (PHEV)
  • Geavanceerde PHEV-aandrijflijn met elektrische actieradius van 50 kilometer en 500 kilometer totale range. De prijswinnende 1.0-liter EcoBoost benzinemotor dient als range-extender
  • De eerste PHEV in zijn segment biedt gebruikers een hogere productiviteit zonder stress over de actieradius. Laadruimte onveranderd groot evenals het laadvermogen van 1 ton.
  • Vergrote actieradius voor de Transit Custom met 2.0-liter EcoBlue dieselmotor. De Transit Custom is als eerste in zijn klasse tevens leverbaar als mild hybrid-versie
  • Introductie van sterkere 185 pk-variant 2.0-liter EcoBlue dieselmotor voor verbeterde prestaties

Met de introductie van een nieuwe plug-in hybride (PHEV) versterkt de Ford Transit Custom zijn positie als Europa's toonaangevende 1-tons bedrijfswagen. Deze versie debuteert tijdens de IAA in Hannover. Lees verder

De Transit Custom PHEV heeft een geavanceerde hybride-aandrijflijn met een elektrische actieradius van 50 kilometer. Fords prijswinnende 1.0-liter EcoBoost benzinemotor fungeert als range-extender, waarmee de gezamenlijke actieradius 500 kilometer bedraagt.*

Ford is de eerste autofabrikant die in dit marktsegment PHEV-technologie aanbiedt. Door de mogelijkheid van emissievrij rijden draagt deze Transit bij aan een schoner milieu op lokaal niveau. Hierdoor is hij uitermate geschikt voor gebruik in milieuzones. Serieproductie van de Transit Custom PHEV start in de tweede helft van 2019.

“Met de Transit Custom PHEV herschrijft Ford niet alleen de regels voor 1-tons bedrijfswagens, maar bieden we een veelzijdig alternatief waarmee schoonrijden mogelijk is”, zegt Ian Porter, Chief Program Engineer Transit Custom van Ford Europa. “De Transit Custom PHEV vraagt geen compromissen: hij biedt hetzelfde laadvermogen als de dieselversie en de mogelijkheid om non-stop lange afstanden te overbruggen zonder een tussenstop om bij te laden.”

Ford heeft in Hannover tevens een serie verbeteringen voor de Transit Custom aangekondigd. Daaronder zijn een 2.0-liter EcoBlue dieselmotor met een sterkere 185 pk-variant en als eerste in zijn segment een mild hybrid-diesel en geavanceerde nieuwe connectiviteitsmogelijkheden en rijassistentiesystemen.

Nul uitstoot. Nul actieradius-stress
De Transit Custom PHEV biedt kopers zowel een uitstekend brandstof- en energieverbruik als een grote veelzijdigheid. De geavanceerde hybride-aandrijflijn is ideaal voor uiteenlopende toepassingen, zoals drukke bezorgschema’s waarbij de bestuurder vaak moet stoppen en weer starten, evenals lange snelwegritten tussen bouwplaatsen.

De aandrijflijn is als seriehybride opgebouwd waarbij een elektromotor de voorwielen aandrijft. De stroom voor de motor is afkomstig van een compacte, 14 kWh sterke en watergekoelde lithium-ion accu. Die is onder de laadvloer geplaatst om de inhoud van de laadruimte van de Transit Custom volledig te kunnen behouden. Fords compacte en zuinige 1.0-liter EcoBoost motor laadt de accu’s indien gewenst op.

De bestuurder van de Transit Custom PHEV kan met drie voorkeuzestanden kiezen:

  • EV Auto – standaard instelling die zelf bepaalt hoe het de beschikbare energie toepast
  • EV Now – maakt volledig gebruik van de elektrische energie tot de accu leeg is
  • EV Later – het systeem houdt het huidige spanningsniveau van de accu’s op peil

Volledig opladen op een 10 ampère stopcontact thuis duurt vijf uur. Met een 240 volts 16 ampère of 32 ampère aansluiting bedraagt de laadtijd slechts drie uur.

De FordPass Connect modem behoort tot de standaarduitrusting. Dit stelt wagenparkbeheerders in staat om de exploitatiekosten van de Transit Custom PHEV laag te houden bij een zo hoog mogelijke inzetbaarheid. Met de FordPass mobiele app is het tevens mogelijk om toegang te krijgen tot een aantal programma’s om de exploitatie en daarmee de productiviteit van de Transit Custom PHEV te optimaliseren.

Op het dashboard is de toerenteller vervangen door een batterij-indicator. Een kleinere meter voor de staat van de accu vervangt de koelvloeistoftemperatuurmeter. De functies van de boordcomputer zijn aangepast op de PHEV-aandrijflijn. Het instrumentarium bevat verder indicatoren voor de EV-stand, het eventuele benodigde onderhoud en een waarschuwing als de auto op een laadstation is aangesloten. De bestuurder krijgt informatie over de laadtoestand van de accu’s en de actieradius die met de range extender resteert.

Het ruime en praktische interieur van de Transit Custom is vernieuwd. Het biedt een toonaangevende hoeveelheid opbergruimte en compleet nieuwe displays en bedieningspanelen. Alles is ontworpen voor een zo groot mogelijk overzicht en bedieningsgemak. Fords stemgestuurde SYNC 3 communicatie- en infotainmentsysteem is op veel versies optioneel leverbaar. Het biedt een 8 inch touchscreen dat de inzittenden met knijp- en sleepgebaren kunnen bedienen.

Ford gaat de Transit Custom PHEV aanbieden in een grote reeks complete uitrustingsniveaus. Daartoe behoren rijassistentiesystemen zoals Active Park Assist en Lane-Keeping Aid ondersteund door de standaard elektrische stuurbekrachtiging. Die is geoptimaliseerd voor rijden en manoeuvreren in de stad.

In de praktijk getest
Prototypes van de Ford Transit Custom PHEV ondergaan momenteel twaalf maanden durende fleettests bij klanten in Londen. Hierbij is tot nu toe meer dan 50.000 kilometer afgelegd. Ford heeft recent meer tests aangekondigd in Valencia, Spanje. De bedrijfswagens – voorzien van telematica – verzamelen gegevens over zowel de operationele- als de milieuprestaties, waaronder laad- en reispatronen en de effectieve elektrische actieradius. Ze zijn in gebruik bij bezorgdiensten, bouwbedrijven en diensten zoals de politie.

De verzamelde gegevens helpen Ford de voordelen van de hybride-aandrijflijn maximaal te benutten. Daarbij kijken de ontwikkelaars ook naar de manier waarop voertuigen met een lage uitstoot, zoals plug-in hybrides, kunnen helpen om doelstellingen op het gebied van uitstoot te halen, terwijl ze tegelijkertijd de productiviteit verhogen.

De nieuwe Transit Custom PHEV bedrijfswagen is cruciaal in Fords wereldwijde transitie naar een groter aandeel elektrische auto’s. Er is een investering van 11 miljard dollar mee gemoeid om wereldwijd 40 geëlektrificeerde voertuigen te ontwikkelen. Waaronder zestien met een volledig elektrische aandrijflijn die tot 2022 op de markt komen.

De aandrijflijn van de Transit Custom en de verbeteringen op het gebied van connectiviteit
Vanaf halverwege 2019 profiteert de Transit Custom van een serie belangrijke verbeteringen die hij deelt met de nieuwe 2-tons Transit die eveneens in Hannover debuteert.

De aanpassingen zijn gedaan om de prestaties en exploitatiekosten te verbeteren. Ze omvatten een vernieuwde 2.0 EcoBlue dieselmotor die zuiniger is en bovendien vanaf nu beschikbaar is in een sterkere 185 pk-variant. De Transit Custom biedt verder voor het eerst in zijn segment de mogelijkheid van een mild hybrid (mHEV) diesel, die zorgt voor nog meer efficiency. Dit geldt in het bijzonder in een stedelijke omgeving met veel stoppen en accelereren.

Verder komt de FordPass modem beschikbaar. Daarnaast kunnen kopers de Transit Custom laten uitrusten met een reeks rijassistentiesystemen waaronder: Active Park Assist, Intelligent Adaptive Cruise Control, Lane Keeping Aid en Blind Spot Information System met Trailer Tow.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com