• Nieuwe Ford Transit laat bestuurders zonder stress parkeren
  • Ford Transit stuurt voertuig dankzij Active Park Assist-technologie automatisch in het parkeervak
  • Andere technologieën zijn onder andere Park-Out Assist en Cross Traffic Alert, waarbij het voertuig zelf uitparkeert óf met je meekijkt tijdens het wegrijden

Het parkeren van een zes meter lange bedrijfswagen in een drukke straat kan een nachtmerrie zijn. En een botsing bij lage snelheid kan een bedrijf veel geld kosten aan verloren werktijd én reparaties. Tegelijkertijd kan het voor hogere verzekeringskosten zorgen, vooral als er een andere partij bij betrokken is. Lees verder

De nieuwe Ford Transit vermindert stress bij het parkeren dankzij geavanceerde technologie die ook dure parkeerschade helpt voorkomen.

De Active Park Assist-technologie van Ford helpt Transit-bestuurders met het vinden van een geschikte parkeerplek en stuurt de auto vervolgens automatisch in het vak, waarbij de bestuurder gaspedaal en rem bedient. Het systeem maakt parallelparkeren, bijvoorbeeld bij een laadplatform, of fileparkeren op een plek die maar 0,8 m langer is dan het voertuig, tot een eenvoudige taak.

Andere technologieën in de Transit, waaronder Park-Out Assist, Cross Traffic Alert, Side Sensing System* en camera’s met breed zicht voor en achter, helpen bestuurders uit te parkeren of te manoeuvreren in druk stadsverkeer.

Geavanceerde Transit-technologieën*
Active Park Assist is beschikbaar op de nieuwste Transit en Transit Custom modellen die zijn geïntroduceerd in 2019 en maakt gebruik van twaalf ultrasone sensoren rond de auto. Het systeem kan de bedrijfswagen zelfs parkeren in situaties waarin er geen stoeprand aanwezig is, door de auto uit te lijnen met een ander geparkeerd voertuig. Het systeem werkt ook bij parkeren op een helling.

Active Park Assist is voorzien van Park-Out Assist, waarmee de auto automatisch uit een parkeerplek wordt gestuurd terwijl de bestuurder het gas- en rempedaal bedient.

Fords Cross Traffic Alert waarschuwt bestuurders die achteruit een parkeervak uitrijden voor auto’s en fietsers die mogelijk achter hen langs komen rijden.

Daarnaast geeft een Side Sensing System hoorbare en zichtbare signalen voor obstakels in de buurt om bestuurders bij lage snelheden te helpen manoeuvreren.

De camera met breed zicht voor en de camera met breed zicht achter voorzien de bestuurder van groothoekbeelden die het makkelijker maken om naderende voertuigen, voetgangers of fietsers te zien op een blinde kruising of bij het verlaten van een parkeerplaats of oprit.

De achteruitkijkcamera is boven de laaddeuren geplaatst en zorgt zo voor een beter zicht bij het achteruitrijden, vooral met geopende achterdeuren.

“Parkeren in drukke straten in steden is gebruikelijk voor de meeste bestuurders van bedrijfswagens. Dat kan lastig zijn in zo’n grote bedrijfswagen met soms een beperkt zicht. Ford-technologieën zoals Active Park Assist helpen bestuurders en ondernemers hun energie te steken in hun werk en minder in stress over parkeren” aldus, Ian Porter, Chief Programme Engineer Transit.

Bijdragen aan het succes van bedrijven
De nieuwe generatie geëlektrificeerde en ‘connected’ Transit en Transit Custom bedrijfswagens is geïntroduceerd in 2019 en ontwikkeld om bedrijven te helpen groeien in een moderne werkomgeving.

De nieuwe 2-tons Ford Transit kan meer vervoeren, verbruikt minder brandstof en is eenvoudiger te besturen en gebruiken dan ooit. De bedrijfswagen is leverbaar met een energiezuinige EcoBlue-dieselmotor met 48-volt mild hybride technologie (als eerste in dit segment) en innovatieve voorzieningen voor bestuurdersassistentie.

Voor de verbeterde 1-tons Ford Transit Custom zijn ook de nieuwste Ford EcoBlue- en EcoBlue Hybrid-motoren beschikbaar. Bovendien beschikt het model ook over technologieën zoals de ingebouwde FordPass Connect-modem, die bestuurders kunnen helpen hun bedrijfswagen nog zuiniger en efficiënter te gebruiken.

De geëlektrificeerde Transit Custom Hybrid serie – waaronder de Transit Custom Plug-In Hybrid en EcoBlue Hybrid – is verkozen tot International Van of the Year 2020.

Vorig jaar was voor Ford het beste jaar in 25 jaar wat betreft de verkoop van bedrijfswagens, en het vijfde jaar als grootste bedrijfswagenmerk van Europa.**

Ontdek de nieuwe Ford Transit en Transit Custom.

# # #

*Rijassistentiesystemen zijn aanvullende systemen om rijden veiliger te maken en vervangen niet de aandacht, het oordeel en de noodzaak om de auto te besturen. Ook kan het zijn dat dit tegen meerkosten wordt aangeboden

 **Gebaseerd op gegevens over 2019 tot en met december. Ford of Europe rapporteert de verkoopcijfers van de twintig traditionele Europese markten waar het is vertegenwoordigd: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com