• Ford Europa sluit zich aan bij een groep van bedrijven, overheden en organisaties om samen te werken aan een strategie voor een duurzaam Europa in 2030
  • Oproep is initiatief van CSR Europe, het Europese bedrijvennetwerk voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen, dat wordt gesteund door meer dan 250 CEO's en bedrijfsleiders
  • Ford ondersteunt verlaging van de CO2-emissie in overeenstemming met de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs

Ford Motor Company heeft zich aangesloten bij het initiatief voor een 'New Deal' voor Europa, gericht op betere samenwerking en innovatie voor een duurzame toekomst. Dit is een logische stap voor een onderneming die zich steeds heeft ingezet voor de duurzaamheidsagenda. Lees verder

De ‘New Deal’ roept bedrijven, overheden, organisaties en beleidsmakers op om samen te werken aan de ontwikkeling van een uitgebreide strategie voor een duurzaam Europa in 2030. Deze is gebaseerd op de ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties en het Klimaatakkoord van Parijs. De strategie streeft naar een evenwicht tussen milieutechnische, economische en maatschappelijke behoeften bij het aanpakken van de uitdagingen van klimaatverandering.

Deze oproep tot actie, een initiatief van CSR Europe, het Europese bedrijvennetwerk voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen, wordt ondersteund door meer dan 250 CEO’s en bedrijfsleiders, waaronder de President van Ford Europa, Stuart Rowley.

“Wanneer bedrijven en overheden duurzame maatregelen invoeren, staat vaak hun eigen belang voorop. Klimaatverandering is echter een problematiek die ons allemaal raakt en die vereist dat we in het belang van iedereen handelen. Er is geen betere manier om dat te doen dan op te roepen tot brede, grensoverschrijdende samenwerking tussen sectoren en gemeenschappen. Dit levert de hoogste impact op en het helpt ons om samen onze duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren”, aldus Rowley.

De ondertekenaars zijn afkomstig uit allerlei sectoren en vormen de breedste groep CEO’s die ooit in Europa is gemobiliseerd. In het kader van de ontwikkeling van een strategie voor een Duurzaam Europa in 2030 gaan bedrijven en overheden samenwerkingsplatformen en -modellenĀ opzetten om te komen tot een duurzame economie die streeft naar sociale cohesie en levenslange werkgelegenheid.

Ford geeft al 20 jaar het Duurzaamheidsrapport uit, waarin het bedrijf zichzelf elk jaar nieuwe duurzaamheidsdoelstellingen stelt. Belangrijke duurzaamheidsdoelstellingen van Ford zijn, geen gebruik van plastic dat slechts eenmaal wordt gebruikt in 2030 en 100 procent gebruik van groene energie in alle fabrieken in 2035. Ford heeft ook een eigen klimaatveranderingsrapport opgesteld.

Ford gebruikt al meer dan tien jaar 100 procent groene stroom bij al zijn vestigingen in Keulen door groene stroom af te nemen van de lokale energieleverancier.

Eerder dit jaar gaf Ford aan om van alle toekomstige modellen van het bedrijf ook een geelektrificeerde versie op de markt te brengen. Ford brengt voor 2023 zeventien geelektrificeerde modellen op de Europese markt, die zijn ontworpen om steden schoner en stiller te maken door steeds meer gebruik te maken van milieuvriendelijke geelektrificeerde aandrijvingen.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com