• Slimme autoruit laat blinden en slechtzienden het landschap ervaren
  • Foto’s worden omgezet in trillingen waardoor landschap te herleiden is
  • Feel the View is een prototype bedacht en ontwikkeld door Ford Italië

Van glooiende heuvels tot een scala bergketens; het uitzicht maakt elke roadtrip onvergetelijk. Blinde passagiers missen deze ervaring. Een prototype autoruit heeft als doel blinde en slechtziende mensen het passerende landschap te laten ervaren middels aanraking. Lees verder

Feel The View maakt foto’s die razendsnel worden omgezet in monochrome afbeeldingen met hoog contrast. Deze afbeeldingen worden vervolgens door middel van special LED’s op het glas gereproduceerd. Wanneer het beeld wordt aangeraakt, trillen verschillende grijstinten met een bereik van 255 verschillende intensiteiten. Hierdoor kunnen de passagiers het tafereel aanraken en het landschap herleiden. Feel The View is bedacht en ontwikkeld door Ford Italië en GTB Roma, in samenwerking met Aedo, een Italiaanse start-up die gespecialiseerd is in apparaten voor blinden en slechtzienden.

“We proberen het leven van mensen beter te maken en dit was een fantastische kans om blinde passagiers een geweldig aspect van autorijden te laten ervaren. De technologie is geavanceerd, maar het concept is simpel – en zou alledaagse tripjes kunnen omzetten in mooie herinneringen “, zegt Marco Alù Saffi, Ford Italië.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com