• GTElite-cockpit en ES1 Seat in Ford GT Edition perfecte combi voor racefanaten
  • TFZ-P1 maakt op 2 september 2022 zijn mobiele gaming-debuut in de populaire Asphalt 8-game

Ford en het e-sportteam Team Fordzilla brengen samen met Next Level Racing® een vleugje race-erfgoed van Ford naar het domein van het thuis gamen, met de nieuwe GTElite-cockpit en de ES1 Seat in Ford GT Edition. Lees verder

De producten zijn los verkrijgbaar. Het geanodiseerd blauwe frame van de cockpit is voorzien van gelaserde Ford-emblemen en biedt volop aanpassingsmogelijkheden voor een realistische rijervaring. De stoel is uitgerust met blauwe veiligheidsgordels van Team Fordzilla, een antislipvloermat met daarop de merken Ford GT en Team Fordzilla, en het logo van Ford GT in reliëf op de hoofdsteun. Hij is ergonomisch ontworpen en speciaal ontwikkeld voor simracing. De stoel is geschikt voor gebruikers met een taille tot en met 107 cm en is sterk genoeg om een gewicht te dragen van maximaal 250 kg.

De GTElite Ford GT Edition-cockpit is compatibel met alle grote elektronicamerken voor stuurtjes, pedalen en schakelpeddels, en de ES1 Seat in Ford GT Edition kan worden gebruikt in elke cockpit die zijdelings gemonteerde stoelen ondersteunt.

Sinds de oprichting in 2019 richt Team Fordzilla zich op het verkennen en vervagen van de grenzen tussen de echte en de virtuele wereld. Deze recente samenwerking is een volgende stap in die richting. Gamers krijgen een nog overweldigendere fysieke omgeving waarin ze zich kunnen uitleven op de racecircuits van de virtuele wereld.

Team Fordzilla P1-racer in Asphalt 8
De Team Fordzilla P1 (TFZ-P1) raceauto gaat de straat op – en zelfs de lucht in – als hij wordt gelanceerd in de immens populaire mobiele racegame Asphalt 8: Airborne.

In zijn mobiele gaming-debuut zal de TFZ-P1 strijden op meer dan 75 circuits en enorme sprongen in de lucht maken, in een game die sinds de lancering ongeveer 500 miljoen keer gedownload is. Het voertuig zal een premium award zijn voor deelnemers aan een nieuw tiendaags in-game festival dat op 2 september 2022 wordt gelanceerd en dat nauw aansluit op een van de grootste updates van de game ooit.

De verschijning van TFZ-P1 in Asphalt 8 geeft fans ook de kans om het voertuig in acht nieuwe kleuren te zien. Virtuele topsnelheden tot 435 km/u – met een extra nitro-boost van ongeveer 48 km/u – en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 1,12 seconden zorgen er ook voor dat de actie adrenaline-aangedreven is.

TFZ-P1
De reis van de TFZ-P1-raceauto begon in maart 2020, toen gamers werd gevraagd om op Twitter te stemmen over het pakket en de functies van de auto, waaronder stoelconfiguratie, motorpositie en cockpitdefinitie. Tijdens het verkiezingsproces werden bijna een kwart miljoen stemmen door fans ingediend.

Ford-ontwerpers maakten vervolgens ontwerpen op basis van die kenmerken, met een exterieur ontworpen door Arturo Ariño en een interieur volgens de visie van Robert Engelmann, die als winnaars werden gekozen. Slechts drie maanden na de onthulling van het definitieve ontwerp werd op gamescom 2020 een volledig model van het voertuig onthuld.

Sindsdien is de TFZ-P1 geëvolueerd tot een racesimulator en vervolgens een platform voor livestreaming, dat onderweg wordt getrakteerd op een aantal verschillende lakken, waaronder een experimentele reflecterende oranje verf tijdens een bezoek aan Nederland eerder dit jaar.

Deze aankondiging komt voorafgaand aan gamescom 2022 van 24 t/m 28 augustus in Keulen. De GTElite Ford GT Edition-cockpit en ES1 Seat in Ford GT Edition zijn op het evenement te zien. De producten zijn vanaf half oktober 2022 te koop via het verkoopkanaal van Next Level Racing®. De nieuwe Ford Bronco zal eveneens te zien zijn tijdens gamescom.

 
Next Level Racing®
Next Level Racing® is in 2009 opgericht in Queensland in Australië en voorziet sindsdien de liefhebbers van simracen en vliegsimulatie over de hele wereld van vernieuwende producten. Het bedrijf is er trots op producten van wereldklasse op de markt te brengen; het gepassioneerde en innovatieve team blijft grenzen verleggen. De producten van Next Level Racing® worden verkocht in meer dan vijftig landen en geleverd door grote retailers over de hele wereld. Ga voor meer informatie naar Next Level Racing® of klik hier om een verkooppunt in de buurt te zoeken.

Team Fordzilla
Het evenement gamescom van dit jaar markeert de derde verjaardag van het eerste e-sportteam van Ford. In die drie jaar hebben leden van Team Fordzilla niet alleen meegestreden op het hoogste niveau van het virtuele racepodium, maar ook een bijdrage geleverd aan diverse Ford-activiteiten, bijvoorbeeld het programma Driving Skills for Life om veiligere rijgewoonten te promoten onder jongeren. Ook hebben ze een bijdrage geleverd aan de Ford Gaming Transit: een speciaal omgebouwde bedrijfswagen die gamen mogelijk maakt voor kinderen met specifieke fysieke behoeften.

Het onderzoek van Team Fordzilla naar de synergie tussen de digitale en echte wereld vormde ook de inspiratie voor het project Team Fordzilla P1: de ultieme virtuele raceauto die door Ford-ontwerpers in samenwerking met de gamecommunity is ontwikkeld.

Gameloft® and Asphalt 8
Gameloft® is een Franse uitgever van videogames, gevestigd in Parijs, met een speciale focus op de markt voor mobiele games. Als leider in de ontwikkeling en publicatie van games heeft het bedrijf zich sinds 2000 gevestigd als een van de topvernieuwers in zijn vakgebied. Het distribueert zijn games in meer dan honderd landen en heeft wereldwijd 3.600 mensen in dienst. Elke maand kunnen adverteerders 58 miljoen unieke gebruikers bereiken in Gameloft®-games met Gameloft® voor merken, een toonaangevend B2B-aanbod voor merken en bureaus. Gameloft® is een Vivendi-bedrijf.

Asphalt 8 werd gelanceerd in 2013 en is een van de twintig games op een aantal platforms die onder de vlag van Asphalt vallen. Het is de achtste hoofdaflevering en kreeg niet alleen lovende kritieken, maar werd ook ondersteund door een van de meest gedownloade mobiele racegames op zowel iOS als Android. Het bevat meer dan driehonderd gelicentieerde voertuigen en gamers hebben meer dan 3,5 miljard uur besteed aan het spelen van Asphalt 8, waarbij ze ongeveer 2,2 miljard kilometer hebben afgelegd.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com