• Fordzilla P1 concept car voor het eerst in Nederland te zien in speciale chroomoranje lak
  • Vanuit ingebouwde racesimulator in Fordzilla P1 kan ook worden gelivestreamd
  • Tijdens paasweekend te bewonderen bij opening nieuwe vestiging Racesquare in Alkmaar
  • Beste simracers krijgen kans zelf achter het stuur van P1 plaats te nemen

De nieuwste uitvoering van de P1 concept car van Team Fordzilla is voorzien van een unieke lak die de gamers weerspiegelt die een essentiële rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van de raceauto. Ook weerspiegelt het het ethos van Team Fordzilla P1: het blijven verleggen van grenzen. Lees verder

De nieuwe look wordt onthuld op een evenement in Alkmaar; tijdens de opening van de nieuwe vestiging van simracehost Racesquare. Gamers kunnen zichzelf daar niet alleen terugzien in de reflecterende lak, maar krijgen ook de kans om plaats te nemen in de concept car – die eveneens dienstdoet als racesimulator en volwaardig livestreamingplatform.

Het team achter het nieuwste ontwerp ging aan de slag met een experimenteel proces. Dit proces verliep met vallen en opstaan, zodat de juiste afwerking – die tot nu toe ondenkbaar is gebleken – bereikt kon worden. Het resultaat van het vele testen is een reflecterende chroomoranje lakafwerking die op een bijna onwerkelijke manier in wisselwerking staat met licht en de omgeving.

“De lak was een experiment dat we wilden uitproberen. En welke auto zou daar geschikter voor zijn dan de P1-racer van Team Fordzilla; een auto die al vanaf het begin van zijn bestaan grenzen verlegt. De reflecties van deze afwerking zijn geweldig. Hopelijk vinden gamers het leuk om te proberen zichzelf erin terug te zien en waarderen ze de knipoog naar het Nederlandse debuut met de oranje afwerking”, aldus Amko Leenarts, Design Directorbij Ford Europa.

Evolutie van de P1-racer
Het verleggen van grenzen heeft vanaf de start van het P1-project centraal gestaan. Het was de eerste auto die voortkwam uit een samenwerking tussen ontwerpers van een autofabrikant en de gamecommunity. Meer dan 250.000 stemmen op Twitter leidden tot het definitieve ontwerp van Arturo Ariño en de interieurvisie van Robert Engelman, beiden ontwerper bij Ford.

Slechts drie maanden na de eerste onthulling in de zomer van 2020 toonde Ford een model van de auto op ware grootte in een livestream.

Een paar maanden daarna woonde de P1-racer het Goodwood Festival of Speed bij in een geheel nieuwe kleurstelling, ter ere van de 55e verjaardag van Fords beroemde 1-2-3 overwinning tijdens de 24 uur van Le Mans.

Op gamescom 2021 evolueerde de P1 concept car opnieuw en werd het de ultieme gamesimulator. Later dat jaar werden bij Gamergy in Madrid streamingtechnologieën ingebouwd om live-uitzendingen rechtstreeks vanuit de auto mogelijk te maken. Met meer plannen in de pijplijn, is de evolutie van de P1-raceauto nog niet voltooid.

Zelf plaatsnemen achter het stuur van de Fordzilla P1 concept car
Enthousiaste simracers die zelf eens willen plaatsnemen achter het stuur van de Fordzilla P1 concept car zijn van vrijdag 15 t/m maandag 18 april van harte welkom in de nieuwe vestiging van Racesquare in Alkmaar. Om de 20 minuten start daar een nieuwe race waarbij de beste racers kans maken om plaats te nemen achter het stuur van de P1 voor de ultieme simrace ervaring!

Racesquare Alkmaar is de derde vestiging van Racesquare. “Wij vinden het fantastisch om de Fordzilla P1 conceptcar bij onze nieuwe vestging in Alkmaar te mogen plaatsen. Een prachtig voorbeeld van innovatie en techniek. Zaken waar wij als Racesquare ook voor staan!”, aldus Floris Boers, Director bij Racesquare.

Team Fordzilla
Team Fordzilla is opgezet tijdens Gamescom 2019 en bestaat uit teams van coureurs met captains uit Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Team Fordzilla rijdt niet alleen mee in regionale en Europese virtuele kampioenschappen, maar hostte in 2020 ook zijn eerste eigen Fordzilla Cup.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com