• Influencers zetten zich in om probleem van snelheid in woonwijken onder de aandacht te brengen
  • Oorzaak te hoge snelheid vaak tijdsdruk. Echter zorgt te hard rijden niet voor tijdwinst
  • VVN organiseert in samenwerking met Ford Nederland ‘VVN Remwegdemo’ om automobilisten de gevolgen van een te hoge snelheid te laten zien

Jaarlijks komen er in Nederland nog altijd honderden mensen om in het verkeer. Vorig jaar waren er in ons land 661 verkeersdoden te betreuren. In bij bijna veertig procent van de gevallen was er sprake van een ongeval binnen de bebouwde kom, aldus cijfers van de SWOV. Lees verder

Te snel rijden heeft te maken met gedrag in het verkeer. Een te hoge snelheid in een woonwijk vormt het meest gemelde verkeersveiligheidsprobleem door buurtbewoners. Daarom organiseert Veilig Verkeer Nederland (VVN) in samenwerking met Ford Nederland door het hele land remwegdemonstraties in woonwijken en bij scholen. Buurtbewoners kunnen de Remwegdemo zelf kosteloos aanvragen bij het meldpunt van VVN. Tijdens de demonstraties wordt aandacht gegeven aan het effect van een te hoge snelheid op de remweg van de auto.

Sinds de start van de samenwerking met Ford in 2019 zijn er al meer dan 100 VVN Remwegdemonstraties gegeven.

Een van de oorzaken van te hoge snelheden heeft te maken met tijdsdruk. Echter is het een fabel dat te hard rijden voor tijdwinst zorgt. “De meeste verkeerslachtoffers vallen als gevolg van een te hoge snelheid en dit is een groot probleem. Met de buurtactie VVN Remwegdemonstraties willen wij laten zien wat snelheid doet met de remweg van een auto. Wij hopen hiermee bij te dragen aan een verandering van het rijgedrag en daarmee aan het verminderen van het aantal ongevallen”, aldus VVN directeur Evert-Jan Hulshof.

Tijdens de, vanwege COVID19 verlate, kick-off van een nieuw ‘Remwegdemo’ seizoen, zetten een aantal influencers zich belangeloos in om de boodschap extra kracht bij te zetten:

Jan (Yarasky): “Ik had niet verwacht dat de remweg zó veel langer zou worden! Dit was echt een goede leerzame ervaring.”

Irma Knol: “Ergens weet je het wel…, maar toch verbaas je je als je ziet hoeveel extra remafstand erbij komt als je harder rijdt. Je moet er toch niet aan denken dat je in een woonwijk een kind aanrijdt doordat je te hard rijdt, eigenlijk moet iedereen dit zien!”

Sem Meijer: “De Remwegdemo was voor mij een echte eyeopener. Al had ik het wel een beetje verwacht, ik was toch nog verbaasd hoe groot het effect van snelheid op de remafstand is.”

Thomas Cox: “In woonwijken te hard rijden is een no-go, dat is hiermee wel duidelijk!”

Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft het Participatiepunt waar bewoners meldingen van verkeersonveilige situaties kunnen maken. Om deze vervolgens op basis van advies van VVN in constructief overleg met de gemeente op te lossen.

Sebastiaan van de Pol, PR Manager van Ford Nederland: “naast het ondersteunen van de Remwegdemo van VVN organiseren wij al jaren onze gratis rijvaardigheidstraining ‘Driving Skills for Life’ (DSFL) voor jonge automobilisten. Het effect van snelheid op de remweg speelt tijdens deze training een belangrijke rol.” Helaas moest het DSFL evenement dit jaar vanwege Corona geannuleerd worden. “We zijn daarom extra blij in september wel te kunnen starten met de VVN Remwegdemo. De missie van VVN om mensen zo veilig mogelijk aan het verkeer te laten deelnemen sluit naadloos aan bij onze eigen inspanningen voor een veiliger verkeer”, aldus Sebastiaan van de Pol.

# # #

Veilig Verkeer Nederland is dé verkeersveiligheidsorganisatie
Veilig Verkeer Nederland is dé verkeersveiligheidsorganisatie van Nederland. Maatschappelijk betrokken en weet wat er leeft op straat. Onze missie: iedereen veilig over straat. Veilig Verkeer Nederland activeert en faciliteert zoveel mogelijk mensen en organisaties om daar een bijdrage aan te leveren. Meedoen is makkelijk!

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com