• Ford Motor Company, BMW Group, Daimler AG en de Volkswagen Group met Audi en Porsche vormen joint venture
  • Start van joint venture voor het bouwen van een HPC-netwerk voor het opladen van elektrische auto's
  • IONITY wil rond 2020 zo'n 400 snelle oplaadstations implementeren en beheren langs alle grote Europese verkeersaders
  • Bouw van maximaal 20 stations in meerdere Europese landen begint al in 2017
  • Oplaadcapaciteit tot 350 kW maakt opladen aanzienlijk korter dan bestaande systemen
  • Compatibiliteit met meerdere merken en met huidige en toekomstige generaties van elektrische auto's via CCS

Ford Motor Company, BMW Group, Daimler AG en de Volkswagen Group met Audi en Porsche hebben vandaag de joint venture IONITY aangekondigd voor de ontwikkeling en implementatie van een HPC-netwerk (High-Power Charging) voor het opladen van elektrische auto's in heel Europa. De bouw van zo'n 400 HPC-stations voor 2020 maakt het afleggen van grote afstanden mogelijk en zal daardoor in belangrijke mate bijdrage aan het commerciële succes van elektrische auto's. Het nieuwe bedrijf IONITY is gevestigd in München en wordt geleid door Michael Hajesch (CEO) en Marcus Groll (COO), met een groeiend team van 50 medewerkers in 2018.

“De beschikbaarheid van een wijdverbreid HPC-netwerk is van essentieel belang om elektrische auto’s voet aan de grond te laten krijgen in de markt”, zegt Michael Hajesch. “De oprichting van IONITY maakt dit mogelijk en toont aan dat autofabrikanten zich graag samen inzetten om dit doel te bereiken. Met de komst van het eerste pan-Europese HPC-netwerk maken we elektrische auto’s geschikt voor het afleggen van grote afstanden. Daarbij richten we ons speciaal op de individuele consument, met een snel en comfortabel oplaadsysteem met digitale betalingsmogelijkheden.”

“Het eerste pan-Europese HPC-netwerk is van essentieel belang om elektrische auto’s voet aan de grond te laten krijgen in de markt. IONITY zal het gemeenschappelijk doel leveren om van digitale betaalmogelijkheden te voorzien en gebruikers snel te kunnen laten opladen om het afleggen van grote afstanden mogelijk te maken, “aldus Hajesch.

Bouw van 20 oplaadstations begint in 2017
Dit jaar worden in totaal 20 stations voor het publiek geopend, gelegen op de hoofdwegen in Duitsland, Noorwegen en Oostenrijk, op ongeveer 120 kilometer afstand van elkaar. Hiertoe werkt IONITY samen met zakelijke partners “Tank & Rast”, “Circle K” en “OMV”. Het netwerk wordt in 2018 uitgebreid tot meer dan honderd stations. Elk snel oplaadstation biedt meerdere oplaadmogelijkheden, zodat gebruikers tegelijkertijd gebruik kunnen maken. Met een oplaadcapaciteit tot 350 kW maakt opladen van auto’s met de geschikte technologie aanzienlijk sneller in vergelijking met de bestaande systemen. De geschiktheid voor alle merken en de distributie door heel Europa zal een stimulans betekenen voor de acceptatie van elektrische auto’s. Het zorgvuldig bepalen van de juiste locaties voor de oplaadstations is een van de prioriteiten van het IONITY-netwerk. De joint venture overweegt ook een intelligente koppeling met bestaande oplaadtechnologieën. IONITY onderhandelt intensief met bestaande infrastructuurinitiatieven, die onder meer worden ondersteund door de oprichters en politieke instellingen. Door te investeren in de ontwikkeling van het netwerk onderstrepen de betrokken autofabrikanten hun betrokkenheid bij elektrische auto’s. IONITY is gebaseerd op internationale samenwerking binnen de hele industrie en sterke partnerschappen. De oprichters Ford Motor Company, BMW Group, Daimler AG en de Volkswagen Group hebben allemaal een even groot belang in de joint venture. Andere autofabrikanten worden uitgenodigd om actief bij te dragen aan de uitbreiding van het HPC-netwerk.

Ga voor meer informatie naar www.ionity.eu.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com