• Vijfzits en zevenzits people movers Ford Tourneo Connect en Grand Tourneo Connect leverbaar met zuinige nieuwe motoren en in segment unieke technologieën
  • Nieuwe 1.5-liter TDCi-dieselmotor met brandstofverbruik van 4,3 l/100 km* – liefst 7% zuiniger dan de vorige 1.6-liter motor
  • Dieselmotor nu ook leverbaar met automatische PowerShift transmissie
  • In dit segment unieke functies zoals Traffic Sign Recognition en Lane Keeping Aid; connectiviteitssysteem SYNC2 en MyKey-technologie nu voor het eerst beschikbaar
  • Vernieuwde Tourneo Connect en Grand Tourneo Connect vanaf zomer 2015 leverbaar; toenemende vraag vanuit de markt, in 2014 meer dan 10.000 exemplaren verkocht in Europa
  • Ford introduceert ook de zuinige 1.0-liter EcoBoost-benzinemotor voor de Tourneo Courier; kleinste people mover van Ford

Ford heeft bekendgemaakt dat de nieuwe vijfzits Tourneo Connect en de zevenzits Grand Tourneo Connect deze zomer op de markt komen met nieuwe, zuinigere motoren en technologieën voor bestuurdersassistentie en connectiviteit die een primeur betekenen in het marktsegment. Lees verder

Voor beide veelzijdige people movers komt Ford met een nieuwe, bijzonder zuinige 1.5 liter TDCi-dieselmotor die is voorzien van Auto-Stop-Start. Deze motor heeft een CO2-uitstoot vanaf 111 g/km en een brandstofverbruik van 4,3 l/100 km*, een verbetering van 7% in vergelijking met de vorige 1.6-liter TDCi-motor. Ook is de Ford PowerShift-transmissie met dubbele koppeling nu leverbaar in combinatie met de 1.5 TDCi motor.

Verder worden er in beide modellen moderne voorzieningen geïntroduceerd die in dit marktsegment een primeur betekenen. Het gaat hier niet alleen om Traffic Sign Recognition en Lane Keeping Aid, maar ook om het spraakgestuurde connectiviteitssysteem SYNC 2 en de innovatieve MyKey-technologie.

De ruime en stijlvolle Tourneo Connect en de Grand Tourneo Connect, zijn aantrekkelijk  geprijsd en ontworpen voor gezinnen met een actieve levensstijl. Sinds de introductie eind 2013 is de populariteit van beide Tourneo-uitvoeringen snel toegenomen. Vorig jaar heeft Ford in Europa meer dan 10.000 exemplaren verkocht. In het eerste kwartaal van 2015 bedroeg dit aantal 5.100, een toename van 3.200 exemplaren vergeleken met dezelfde periode in 2014.

Beide Tourneo Connect-uitvoeringen, die dankzij hun veelzijdige stoelindeling, bagageruimte en dubbele schuifdeuren uitermate flexibel zijn, maken deel uit van de nieuwe generatie Ford Tourneo people movers, variërend van de compacte vijfzits Tourneo Courier tot de Tourneo Custom, die plaats biedt aan acht tot negen personen.

Nieuwe dieselmotoren zorgen voor lager brandstofverbruik en hogere prestaties
De vernieuwde Tourneo Connect en Grand Tourneo Connect worden beide leverbaar met twee versies van de nieuwe 1.5-liter TDCi-motor: 100 pk en 120 pk. Deze 1.5-liter TDCi-dieselmotor voldoet aan de strenge Euro 6-emissienormen en is optimaal afgesteld voor een lager brandstofverbruik en hogere prestaties.

Klanten kunnen ook kiezen voor de 120 pk 1.5-liter TDCi-dieselmotor met een automatische zesversnellings PowerShift-transmissie.

De vijfzits Tourneo Connect is ook leverbaar met de ultrazuinige en meermalen bekroonde 100 pk 1.0-liter EcoBoost-benzinemotor, die is voorzien van Auto-Stop-Start en nu voldoet aan de Euro 6-emissienormen. Het brandstofverbruik van 5,6 l/100 km en de CO2 -uitstoot van 129 g/km gelden als toonaangevend in zijn klasse.

Meer vertrouwen en een betere connectiviteit dankzij de modernste technologieën
Net als de nieuwste personenauto’s van Ford, zoals de Focus en de Kuga, profiteren de Tourneo Connect en de Grand Tourneo Connect van diverse innovatieve technologieën:
• Traffic Sign Recognition geeft de bestuurder via het instrumentencluster informatie over de laatst gesignaleerde snelheidslimiet, annuleringssignalen en inhaalbeperkingen.
• Blind Spot Information System waarschuwt bestuurders als een passerend voertuig zich links of rechts van de auto in de blinde hoek bevindt.
• Lane Keeping Alert en Lane Keeping Aid  voorkomen samen dat de bestuurder met hoge snelheid onbedoeld de rijbaan verlaat. Als de naar voren gerichte camera detecteert dat de auto de rijbaan dreigt te verlaten, waarschuwt Lane Keeping Alert de bestuurder door het stuurwiel te laten trillen. Als er geen corrigerende actie wordt ondernomen, leidt Lane Keeping Aid de auto door middel van een stuurcorrectie weer terug in de rijbaan.
• Auto High Beam schakelt de koplampen automatisch van groot licht naar dimlicht als het systeem tegemoetkomend verkeer of een voertuig detecteert.
• SYNC 2 is voorzien van een 6” kleurentouchscreen van HD-kwaliteit en maakt geavanceerde spraaksturing van audio, navigatie, klimaatbeheersing en mobiele telefoons mogelijk. Bestuurders kunnen direct hun navigatiebestemming inspreken of het systeem vragen om muziek van een bepaalde artiest af te spelen. Door de spraaksturingsknop in te drukken en “Ik heb honger” te zeggen, wordt er een lijst opgevraagd met plaatselijke restaurants, die vervolgens direct kunnen worden ingevoerd in het navigatiesysteem.
• Met MyKey kunnen eigenaren een sleutel programmeren die de topsnelheid begrenst en het maximumvolume van het audiosysteem verlaagt. Deze technologie wordt met name toegepast met het oog op jonge automobilisten. Met MyKey kan het audiosysteem helemaal worden uitgeschakeld indien bestuurder en passagiers geen veiligheidsgordels dragen. Met dit systeem kan ook worden voorkomen dat de bestuurder veiligheidstechnologieën uitschakelt.

Beide modellen zijn uitgerust met Active City Stop, het systeem waarmee de auto automatisch wordt afgeremd en waarmee de vijfzits Tourneo Connect door Euro NCAP op het gebied van veiligheid met vijf sterren is bekroond.

De Tourneo Connect Compact met 1.0 EcoBoost-benzinemotor is er al vanaf € 22.300.
Een Tourneo Connect Compact met 1.5 TDCi dieselmotor is er vanaf € 28.550.

Compacte Tourneo Courier voorzien van nog zuinigere 1.0-liter EcoBoost-benzinemotor
Ford introduceert ook de nog zuinigere 1.0-liter EcoBoost-benzinemotor voor de kleinste people mover van Ford, de Tourneo Courier. Het brandstofverbruik van de 1.0-liter EcoBoost-benzinemotor met Auto-Start-Stop is met 3% verlaagd tot 5,1 l/100 km, met een CO2-uitstoot van 115 g/km.

De Tourneo Courier met 100 pk EcoBoost-benzinemotor is er al voor € 21.350.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com