• Ford onthult nieuwe Tourneo Custom met stoere carrosseriestyling en volledig vernieuwd hoogwaardig interieur
  • Ruim en luxe interieur biedt achterbanken die uniek zijn in dit segment, met zes afzonderlijke stoelen die in vergaderopstelling kunnen worden geplaatst
  • De nieuwe Tourneo biedt superieure verfijning, hoge kwaliteit en nieuwe technologieën, waaronder Intelligent Speed Limiter en SYNC 3-connectiviteit
  • De Tourneo is uitgerust met een Ford EcoBlue 2.0-liter dieselmotor, een nieuwe automatische SelectShift-versnellingsbak met zes versnellingen, optionele luchtvering achter
  • Productie start eind dit jaar, levering start begin 2018

Ford onthulde vandaag de eerste details van de veelzijdige nieuwe Tourneo Custom, waarin tot negen inzittenden in stijl kunnen reizen in een vernieuwd eersteklas interieur. De nieuwe Tourneo Custom is gericht op klanten voor zowel privé als zakelijk gebruik en kan later dit jaar worden besteld voor levering begin 2018. Lees verder

De nieuwe Tourneo Custom beschikt over een luxe interieur, een karakteristiek nieuw ontwerp van de voorzijde met een verchroomde grille met vijf horizontale stijlen en zitplaatsen die uniek zijn in dit segment. De zes afzonderlijke stoelen kunnen in vergaderopstelling worden geplaatst, waarbij de tweede rij naar achteren kan worden gericht.

De Tourneo Custom, de grootste variant uit de Tourneo reeks, heeft een uitgebreide ontwikkeling ondergaan en is geavanceerder dan ooit. Hij biedt hoogwaardige afwerkingsmaterialen, verbeterd comfort, lagere geluidsniveaus en de nieuwste Ford-technologieën, zoals Intelligent Speed Limiter en SYNC 3-connectiviteit.

“Met de nieuwe Tourneo Custom kan elke passagier genieten van de beste stoelen die we te bieden hebben”, aldus Pete Reyes, Vehicle Line Director bij Ford Europa. “Deze veelzijdige personenbus is van onder tot boven volledig getransformeerd, met een stijlvol interieur waarin het comfort en de kwaliteit van een luxe auto worden gecombineerd met zeer ruimtelijke en praktische kwaliteiten.”

De nieuwe innovaties bouwen voort op de aanzienlijke productverbeteringen die in 2016 in de Tourneo Custom zijn doorgevoerd, waaronder de baanbrekende Ford EcoBlue 2.0-liter dieselmotor, een nieuwe automatische SelectShift-transmissie met zes versnellingen, en optionele luchtvering achter.

De Tourneo Custom werd als eerste geïntroduceerd in 2013 en is het paradepaardje van de Ford Tourneo-reeks, waar ook de Tourneo Connect leverbaar is in varianten met vijf of zeven zitplaatsen.

Geavanceerd ontwerp – zowel van binnen als van buiten
De nieuwe Tourneo Custom beschikt over een nieuwe voorkant, met een vergelijkbaar ontwerp-DNA als de nieuwste personenauto’s van Ford. Dit omvat een hoog gemonteerde trapezevormige grille en dynamische, koplampen die naadloos overgaan in de krachtige lijn van de auto.

Er zijn tevens geavanceerde koplamptechnologieën beschikbaar. Alle Tourneo Customs beschikken over karakteristieke nieuwe kenmerkende LED-dagverlichting. Hoogwaardige uitrustingniveau’s hebben tevens een krachtige HID Xenon-verlichting.

De hoogwaardige uitstraling is ook in het interieur van de auto terug te vinden. Zo is er een volledig vernieuwd dashboard op basis van de nieuwe interieurontwerpfilosofie van Ford – die als eerste werd toegepast op de nieuwe Fiesta. Een aantrekkelijk interieurontwerp dat op de gebruiker is gericht en is beïnvloed door klantinteracties met slimme apparaten en tablets.

Het nieuwe dashboard is gebouwd rond stevige horizontale ontwerpelementen die de breedte van het interieur benadrukken. Daarnaast heeft het een kenmerkend hoogwaardig uiterlijk, dat wordt aangevuld door zachte oppervlakken en aantrekkelijke details met verchroomde en glanzende zwarte afwerkingen.

De nieuwe displays en bedieningspanelen zijn ontworpen voor een verbeterde ergonomie en meer gebruiksgemak. De luxere uitrustingniveau’s zijn voorzien van een zwevend, op een tablet geïnspireerd 8″ kleurentouchscreen dat kan worden bediend met knijp- en veegbewegingen.

Er is veel aandacht besteed aan alledaagse praktische functies. Zo is de interne opbergruimte aanzienlijk verbeterd met onder andere twee compartimenten met twee afdekkingen in het bovenste dashboard en een ruim opbergvak met twee bekerhouders in de middenconsole met een slimme rolafdekking.

Losse stoelen voor ultieme flexibiliteit en comfort, uniek in dit segment
Om klanten de ultieme flexibiliteit te bieden bij het configureren en gebruiken van de achterste zitplaatsen is de nieuwe Tourneo Custom de enige auto in dit segment met zes afzonderlijke zitplaatsen. De achterste twee rijen kunnen in vergaderindeling worden geplaatst voor een betere bereikbaarheid en een verbeterde interactie tussen passagiers, of in twee rijen met drie stoelen die naar voren zijn gericht.

De zes afzonderlijke zitplaatsen, kunnen allemaal worden platgelegd, gekanteld, worden opgeborgen op meerdere locaties of volledig worden verwijderd. Op die manier kunnen klanten hun eigen limousine-achtige ruimte creëren, de bagageruimte maximaliseren of aan hun eigen specifieke zakelijke of lifestylevereisten voldoen.

Het reiscomfort is verder verbeterd met opnieuw ontworpen stoelen met verbeterde schuimkussens en afmetingen voor optimale ondersteuning. Daarbij zorgt een aanzienlijk verbeterd geluidsreductiepakket in de passagiersruimte van de auto voor verbeterde verfijning. Passagiers op de achterbank kunnen ook profiteren van het effectievere airconditioningsysteem dat sneller koelt en verwarmt, zes USB-poorten, en het audiosysteem met 10 luidsprekers dat is afgesteld voor een vol en evenwichtig geluid, ongeacht de indeling van de achterbanken.

In de gehele auto is de interieurbekleding volledig opnieuw onder handen genomen – van de dakhemel en stoelen tot de zijpanelen en de vloerbekleding – waarbij een uitstekende afwerking en een mooi uiterlijk in acht zijn genomen. De keuze voor hoogwaardigere materialen, zoals dikke geweven stoffen en fijne ledersoorten en de beschikbaarheid van zowel lichte als donkere interieuromgevingen in stijlvolle, eigentijdse kleuren, versterken de indruk van kwaliteit en aandacht voor detail in het interieur.

Geavanceerde technologie en functies voor bestuurdersassistentie
Met het SYNC 3 communicatie- en entertainmentsysteem van Ford kunnen Tourneo Custom-bestuurders audio-, navigatie- en klimaatfuncties bedienen. Daarnaast zijn aangesloten smartphones te gebruiken door middel van eenvoudige spraakopdrachten in spreektaal. Met één druk op de knop en gesproken opdrachten als ‘Ik wil koffie’, ‘Ik moet tanken’ en ‘Ik moet parkeren’ vindt de bestuurder dichtstbijzijnde cafés, tankstations en parkeerterreinen. Tevens kunnen op dezelfde manier ook stations, luchthavens en hotels worden gevonden. Het systeem is compatibel met Apple CarPlay en Android Auto™.

De nieuwe Tourneo Custom introduceert tevens een aantal geavanceerde functies voor bestuurdersassistentie en is de eerste auto in dit segment met Intelligent Speed Limiter. Hiermee wordt de snelheid automatisch aan de toegestane maximumsnelheid aangepast en wordt het Traffic Sign Recognition-systeem gebruikt om verkeersborden met snelheidsbeperkingen te detecteren.

Het nieuwe model beschikt tevens over het Blind Spot Information System met Cross Traffic Alert, dat bestuurders waarschuwt bij het achteruitrijden vanaf een parkeerplaats voor naderende auto’s die achter de auto langs rijden.

Deze nieuwe functies zijn een aanvulling op de uitgebreide reeks technologieën die al aanwezig zijn in de Tourneo Custom, waaronder het noodremsysteem Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection, Lane Keeping Alert, Side Wind Stabilisation en Adaptive Cruise Control.

Toonaangevende Ford EcoBlue-motoren met optionele automatische transmissie
De nieuwe Tourneo Custom is voorzien van de ultramoderne Ford EcoBlue-dieselmotor, verkrijgbaar in uitvoeringen met een vermogen van 105 pk, 130 pk en 170 pk. Deze motor biedt aanzienlijk lagere eigendomskosten en hoge prestatievoordelen, met een tot 13 procent lager brandstofverbruik, een CO2-uitstoot vanaf 162 g/km,* en 20 procent meer koppel bij lage snelheden.

De Tourneo Cuustom wordt nu tevens aangeboden met een soepele en responsieve nieuwe automatische zestraps SelectShift-transmissie, een voor het segment uniek luchtveringssysteem achter, dat zorgt voor een soepel, gecontroleerd en stabiel rijgedrag onder uiteenlopende beladingsomstandigheden, en als optie aantrekkelijke nieuwe 17″ lichtmetalen velgen voor verbeterde handelbaarheid en remprestaties.

Exclusieve Titanium X- uitrustingniveau
Om aan de eisen van zakelijke en privéklanten te kunnen voldoen is de nieuwe Tourneo Custom verkrijgbaar met een hoogwaardig Titanium X-pakket. Dit omvat standaard lederen bekleding, SYNC 3 met satellietnavigatie en een achteruitrijcamera, en HID Xenon-koplampen.

De Tourneo Custom blijft configuraties met acht of negen zitplaatsen bieden, waarbij er keuze is uit versies met een korte of een lange wielbasis. Deze laatste biedt extra bagageruimte achter de derde zitrij.

##

Kijk voor meer beeldmateriaal van de Tourneo Custom op de perssite

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com