• Ford Transit Custom beschikt over gedurfd nieuw design, volledig nieuw interieur
  • EcoBlue-dieselmotoren ook leverbaar met automatische zestraps transmissie
  • Nieuw interieur ideaal als mobiel kantoor met toonaangevende opbergmogelijkheden, meer comfort, verbeterde ergonomie en eenvoudige connectiviteit met optioneel SYNC 3-systeem of dockingstations
  • Geavanceerde technologieën als Blind Spot Information System met Cross Traffic Alert en (primeur bij bedrijfswagens) Intelligent Speed Limiter die bestuurders helpt boetes te voorkomen
  • Productie van nieuwe Transit Custom start januari 2018 en zal maart 2018 aan klanten worden geleverd; introductie van Plug-in Hybrid-uitvoering (PHEV) in 2019

Ford onthult vandaag de nieuwe 1-tons Transit Custom bedrijfswagen voor Europa. Het model heeft een geheel nieuw design en een volledig nieuw interieur zodat er nog productiever gewerkt kan worden. De nieuwe Transit Custom kan later dit jaar worden besteld en zal begin 2018 aan klanten worden geleverd. Lees verder

De Transit Custom wordt aangedreven door de revolutionaire 2.0-liter Ford EcoBlue-dieselmotor en biedt belangrijke nieuwe voorzieningen en mogelijkheden. Het nieuwe model bestaat uit een compleet nieuw interieur met de beste opbergmogelijkheden, nog meer comfort en een verbeterde ergonomie en eenvoudige connectiviteit met als optie het SYNC 3-systeem of het MyFord Dock-dockingstation. Een andere geavanceerde technologie die voor het eerst in een bedrijfswagen beschikbaar is, is de Intelligent Speed Limiter. Dit systeem houdt met een camera de verkeersborden in de gaten en past desgewenst de maximumsnelheid van het voertuig aan op de op dat moment geldende maximaal toegestane snelheid op de betreffende weg. De Intelligent Speed Limiter zorgt voor een meer ontspannen rij-ervaring en helpt om boetes voor het overschrijden van de maximum snelheid te voorkomen.

“De Transit Custom is al sinds zijn introductie een groot succes, en deze nieuwe versie legt de lat nog hoger”, zegt Hans Schep, General Manager, Commercial Vehicles bij Ford Europa. “We hebben goed naar onze klanten geluisterd en een 1-tons bedrijfswagen ontwikkeld die niet alleen stijlvoller en productiever is, maar ook vol zit met slimme functies.”

De nieuwe generatie Transit Custom is de voorloper op de volgende grote innovatie van Ford bij bedrijfswagens; de introductie van de Plug-in Hybrid (PHEV)-uitvoering in 2019. De PHEV Transit Custom zal later dit jaar in London door een aantal wagenparkexploitanten worden getest. Met een grote accucapaciteit zal de Transit PHEV zijn ritten in de stad emmissievrij kunnen afleggen. Naast de elektromotor kan de Transit PHEV optioneel worden aangedreven door de 1.0 EcoBoost benzinemotor die in zijn klasse al zes jaar op rij tot ‘Engine of the Year’ werd uitgeroepen.

De Transit Custom die in 2012 werd geïntroduceerd, is snel uitgegroeid tot de best verkopende bedrijfswagen van Ford in Europa. In 2016 werden 118.000 Transit Customs verkocht – een stijging van 15 procent in vergelijking met het verkooprecord van een jaar eerder.

De Transit Custom was het eerste model van Ford uit de volledig nieuwe en uitgebreide Transit-range – die later werd uitgebreid met de Transit Courier, de Transit Connect en de grote Transit-modellen – en heeft er in belangrijke mate voor gezorgd dat Ford in 2015 en 2016 het bestverkopende bedrijfswagenmerk van Europa was.

Ford EcoBlue-motor
De nieuwe Transit Custom wordt aangedreven door de hypermoderne Ford EcoBlue-dieselmotor die in 2016 zijn opwachting maakte. Met een keuze uit vermogens van 105 pk, 130 pk en 170 pk bieden de geavanceerde nieuwe motoren aanzienlijk lagere eigendomskosten en hoge prestatievoordelen in vergelijking tot de vorige 2.2-liter dieselmotor met een tot 13 procent lager brandstofverbruik en 20 procent meer koppel bij lage snelheden.

De nieuwe Transit Custom biedt bestuurders van bedrijfswagens hetzelfde uitgebreide assortiment varianten, waaronder twee verschillende dakhoogten en wielbasissen, een ruime keuze uit GVW’s variërend van 2,6 ton tot 3,4 ton met een laadvermogen van maximaal 1450 kg, en Bestelauto-, Kombi- en Dubbele-Cabine-carrosserievarianten.

Het nieuwe model houdt de reputatie van de Transit hoog voor wat betreft het toonaangevende laadvermogen en de innovatieve laadruimtefuncties. Zo beschikt het model over een doorlaadluik in de scheidingswand voor extra lange voorwerpen, en een geïntegreerd dakimperiaal die uitgeklapt kan worden wanneer deze niet wordt gebruikt.

Dynamische styling en interieur voor het perfecte mobiele kantoor
De nieuwe Transit Custom beschikt over een dynamisch nieuw front, met een vergelijkbaar design-DNA als de nieuwste personenauto’s van Ford; een hoog gemonteerde trapezevormige grille en slanke koplampen. Op de duurdere modellen zijn geavanceerde koplamptechnologieën beschikbaar met karakteristieke nieuwe LED-dagverlichting en met krachtige BI- Xenon-koplampen.

Het cabine-interieur is volledig nieuw ontworpen onder supervisie van landgenoot Amko Leenarts, Director Global Interior Design bij Ford. Het beschikt over een dashboard op basis van de nieuwe interieurontwerpfilosofie van Ford – die als eerste werd toegepast op de nieuwe Fiesta – die een aantrekkelijk, op de gebruiker gericht interieurontwerp biedt dat is beïnvloed door klantinteracties met slimme apparaten en tablets.

Het nieuwe dashboard is gebouwd rond stevige horizontale ontwerpelementen die de breedte van het interieur benadrukken en is gemaakt van aantrekkelijke, slijtvaste materialen vol praktische kenmerken voor bestuurders die hun cabine als hun mobiele kantoor beschouwen tijdens hun lange werkdagen in hun bedrijfswagen.

Het nieuwe toonaangevende design biedt met maximaal 25 liter opbergruimte alleen al in het dashboard de meeste opbergmogelijkheden in het interieur. Het dashboard bevat namelijk drie gemakkelijk te openen vakken aan de bovenkant voor klemborden of mobiele apparaten en een royaal handschoenenkastje voor A4-hangmappen in het onderste afgesloten compartiment.

Andere nieuwe praktische kenmerken zijn een uitklapbare bekerhouder onder de versnellingspook, als aanvulling op de bekerhouders en tweeliterfleshouders aan beide uiteinden van het dashboard. De portierpanelen zijn ook volledig vernieuwd met nog meer opbergmogelijkheden en een verbeterde bruikbaarheid, met drie grote opbergmogelijkheden en een praktische nieuwe portiergreep die in de decoratieve portierbekleding is geïntegreerd.

Voor de bestuurder zijn de nieuwe displays en bedieningspanelen ontworpen voor een verbeterde ergonomie en meer gebruiksgemak. De luxere uitrustingniveau’s zijn voorzien van een zwevend, op een tablet geïnspireerd 8”-kleurentouchscreen met het SYNC 3-communicatie en entertainmentsysteem van Ford.

Met SYNC 3 kunnen Transit Custom-bestuurders audio-, navigatie- en klimaatfuncties bedienen, en hun aangesloten smartphones gebruiken door middel van eenvoudige spraakopdrachten in spreektaal. Bestuurders hoeven enkel op de knop te drukken en  te zeggen: “Ik heb brandstof nodig”, “Ik heb zin in koffie” of “Zoek een adres”, en het systeem zoekt en vindt tankstations, cafés in de buurt of de locatie van hun nieuwe werkplek. Het systeem is compatibel met Apple CarPlay en Android Auto™.

Voor auto’s die niet zijn uitgerust met 8”- of 4”-schermen is het MyFord Dock-dockingstation in het midden van het dashboard de ideale plaats voor de bestuurders om hun smartphone, MP3-speler of het navigatiesysteem te monteren. In de bovenste opbergruimte voor de bestuurder en naast de versnellingspook bevinden zich een USB- en 12V-aansluiting zodat alle apparaten gemakkelijk kunnen worden opgeladen.

Het dagelijkse comfort is verder verbeterd met nieuw ontworpen stoelen met verbeterde schuimkussens en afmetingen voor optimale ondersteuning. De bekledingsstoffen in het gehele interieur zijn volledig vernieuwd, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit, duurzaamheid en uiterlijk. Dit geldt ook voor de stoelbekleding die door Ford aan de zwaarste tests ooit zijn onderworpen.

Geavanceerde technologie en functies voor bestuurdersassistentie
De nieuwe Transit Custom introduceert een aantal geavanceerde functies voor bestuurdersassistentie, en is de eerste bedrijfswagen met Intelligent Speed Limiter, waarmee de snelheid automatisch aan de toegestane maximumsnelheid wordt aangepast, en waarbij het Traffic Sign Recognition-systeem wordt gebruikt om verkeersborden met snelheidsbeperkingen te detecteren.

Het nieuwe model beschikt tevens over het Blind Spot Information System van Ford met Cross Traffic Alert, dat bestuurders waarschuwt bij het achteruitrijden vanaf een parkeerplaats voor naderende auto’s die achter de auto langs rijden, ideaal voor bestelauto’s waarbij het zicht naar achteren vaak beperkt is.

Deze nieuwe functies zijn een aanvulling op de uitgebreide reeks technologieën die al aanwezig zijn in de Transit Custom, waaronder het noodremsysteem Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection, Lane Keeping Alert, Side Wind Stabilisation en Adaptive Cruise Control.

De nieuwe Transit Custom wordt tevens aangeboden met de soepele en responsieve nieuwe automatische zestraps SelectShift-transmissie, en een voor het segment uniek luchtveringssysteem achter op de Kombi-modellen. Dit zorgt voor een soepel en stabiel rijgedrag onder uiteenlopende beladingsomstandigheden.

Klanten kunnen ook een koppelstation voor verschillende soorten conversies bestellen, waarmee achteraf conversies mogelijk zijn en accessoires kunnen worden aangesloten. Hierdoor kunnen deze efficiënter bediend worden aan de hand van realtime autogegevens.

Topmodel Custom Sport in meer variantel leverbaar
De nieuwe Transit Custom Sport wordt aangedreven door de 170 pk EcoBlue motor en kan nu worden besteld in carrosserievarianten, Bestelauto en Bestelauto-dubbele-cabine met een korte of lange wielbasis.

De kenmerkende dubbele strepen over de motorkap bij de Sport en de accessoireset voor de carrosserie zijn volledig vernieuwd, met opvallend nieuwe tweekleurige strepen in zwart met oranje of zilveren accenten. De sportieve stijl zet zich voort in de cabine met een gedeeltelijk in leer uitgevoerd Ebony-interieur dat opvallende nieuwe stoffen reliëfinzetstukken en leren kussens combineert.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com