• Ford introduceert een nieuwe technologie die te hard rijden en snelheidsboetes kan helpen voorkomen
  • Intelligent Speed Limiter-systeem past automatisch de snelheid aan de toegestane maximumsnelheid aan; een camera detecteert verkeersborden, het systeem voorkomt overschrijding van de snelheidslimiet
  • Het systeem wordt geïntroduceerd op de nieuwe S-MAX; deze Sports Activity Vehicle kan mensen op de voorliggende weg detecteren en remt automatisch af als de bestuurder niet op waarschuwingen reageert

Te hard rijden kan kostbaar zijn, niet alleen vanwege de hoge snelheidsboetes, maar ook omdat te hard rijden een belangrijke rol speelt bij sommige ongelukken. Ford introduceert nu een nieuwe technologie die kan voorkomen dat bestuurders te hard rijden, zowel in het binnen- als in het buitenland. Lees verder

Bestuurders kunnen al een tijdje een maximumsnelheid instellen voor hun auto. De nieuwe S-MAX Sports Activity Vehicle – uitgerust met het Intelligent Speed Limiter-systeem – zorgt ervoor dat de maximumsnelheid automatisch wordt aangepast aan de toegestane maximumsnelheid.

“Bestuurders zijn zich niet altijd bewust van het feit dat ze te hard rijden en realiseren zich dat soms pas wanneer ze worden aangehouden of een bekeuring op de mat vinden”, aldus Stefan Kappes, Active Safety Supervisor bij Ford Europa. “Het Intelligent Speed Limiter-systeem helpt bestuurders om binnen de toegestane maximumsnelheid te blijven en dit zorgt voor minder stress tijdens het rijden.”

De bestuurder kan met de bedieningselementen op het stuurwiel het Intelligent Speed Limiter-systeem inschakelen en een maximumsnelheid instellen. Het systeem maakt gebruik van een op de voorruit gemonteerde camera die de verkeersborden waarneemt. Wanneer de toegestane maximumsnelheid lager is dan de ingestelde maximumsnelheid, remt het Intelligent Speed Limiter-systeem (ISL) de auto af. Wanneer de toegestane maximumsnelheid weer omhoog gaat, kan de bestuurder gas bijgeven tot de ingestelde maximumsnelheid wordt bereikt, mits deze niet de toegestane snelheidslimiet overschrijdt.

Ford heeft de afgelopen jaren diverse technologieën geïntroduceerd die bestuurders helpen met parkeren, het blijven volgen van de rijstrook en het voorkomen van ongelukken bij lage snelheid.

Het Intelligent Speed Limiter-systeem combineert voor de eerste keer de Ford-technologieën Adjustable Speed Limiter en Traffic Sign Recognition, die beide al beschikbaar zijn voor diverse modellen waaronder de Focus, de Mondeo en de Kuga.

Het Intelligent Speed Limiter-systeem zorgt bij snelheden tussen 30 en 200 km/u dat de auto soepel afremt door de brandstoftoevoer naar de motor te beperken in plaats van de remmen te activeren. Wanneer de ingestelde maximumsnelheid wordt overschreden tijdens bergafwaarts rijden, klinkt er een alarm.

Het Intelligent Speed Limiter-systeem communiceert ook met het navigatiesysteem om nauwkeurig de toegestane maximumsnelheid te handhaven wanneer de afstand tussen verkeersborden groter is, zoals bijvoorbeeld op lange plattelandswegen. De bestuurder kan het systeem tijdelijk uitschakelen door het gaspedaal stevig in te trappen.

De nieuwe Ford S-MAX biedt diverse geavanceerde technologieën waaronder Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection. Dit systeem kan mensen op de voorliggende weg, of mensen die voor de auto willen oversteken, detecteren en automatisch de remmen inschakelen als de bestuurder niet op waarschuwingen reageert.

“Bij Ford ontwikkelen we niet alleen auto’s, maar ontwikkelen we ook technologieën om het rijden eenvoudiger en veiliger te maken om uiteindelijk de mobiliteit overal ter wereld te verbeteren”, aldus Pim van der Jagt, Executive Technical Leader, Ford Research & Advanced Engineering. “Dankzij innovatieve systemen zoals Intelligent Speed Limiter, Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection en Active Park Assist kan iedereen profiteren van de voordelen van semiautonome technologie.”

De S-MAX is ook uitgerust met koplampen met grootlicht met antiverblinding om maximale verlichting te bieden zonder andere weggebruikers te verblinden. De Front Split View Camera-technologie maakt het oversteken van kruisingen eenvoudiger door toepassing van een camera in de grille van de auto.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com