• Obers, barpersoneel en conciërges geven valentijnsgeluk van klanten voorrang
  • 1 op 4 horecamedewerkers heeft klanten geholpen bij een huwelijksaanzoek, blijkt uit nieuw onderzoek
  • Een even groot percentage heeft met geliefden geruzied over werken op 14 februari
  • 1 op 3 heeft geprobeerd hun dienst te ontlopen op Valentijnsdag, en sommigen hebben zelfs hun baan opgezegd
  • Als blijk van waardering verrast Ford een aantal van deze miskende helden met droomdate

Moderne cupido's, die een dienblad bij zich hebben in plaats van pijl en boog, helpen 1 op de 4 klanten bij het stellen van de grote vraag. Maar vaak moeten obers hun eigen valentijnsdate overslaan, en hierdoor ontstaan evenveel ruzies met hun partners over het werken op 14 februari. Lees verder

Sommigen zeggen zelfs hun baan op om de meest romantische avond van het jaar samen met hun geliefde door te kunnen brengen. Dit blijkt uit een nieuw Europees onderzoek in opdracht van Ford onder obers, conciërges en barpersoneel. 1 op de 3 probeert onder hun dienst uit te komen, waarbij 1 op de 10 zich ziek meldt, en anderen een noodsituatie verzinnen of doen alsof ze autopech hebben.

Nu wil Ford deze onzichtbare cupido’s die hun beste beentje voor zetten voor hun klanten, zelf in het zonnetje zetten. We hebben een paar gelukkigen verrast met een zeer speciale, romantische maaltijd. Bekijk hier maar eens wat er is gebeurd: https://youtu.be/ZRe97WrDWLs

“Op Valentijnsdag hebben stellen alleen oog voor elkaar. Maar de manier waarop hun avond verloopt, is grotendeels afhankelijk van degenen die hun eigen avondje uit opgeven voor anderen”, aldus Greg Dawson, Vice President Communications and Public Affairs bij Ford Europa.” Zij zijn de ware helden van Valentijnsdag, en de beste manier om ze te bedanken voor hun inspanningen, is door ze in het middelpunt van de belangstelling te zetten.”

Serveerster Kelsie Jamieson, 24, uit Londen heeft tijdens haar werk al aan twee huwelijksaanzoeken haar steentje bijgedragen, maar zelf heeft ze nog nooit een valentijnsdate gehad. Ze werd door haar verloofde Nick Epstein, 32, die eerder een aanzoek deed met een Haribo-ring, verrast met een romantisch avondje.

Voor de velen die zich hiervoor inzetten is er een gouden randje. Tweederde van de ondervraagden zei dat klanten op Valentijnsdag vriendelijker zijn dan normaal, en vond dat klanten royaler fooi gaven.

En wat betreft de minder fortuinlijke gasten die alleen op een valentijnsdate verschijnen? 1 op de 5 obers heeft geprobeerd hen op te vrolijken.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com