• Evald Jåstad heeft in slechts 18 maanden 127.000 km afgelegd in Ford Focus RS
  • Vader geniet elke dag van zijn werk als taxichauffeur in Ford Focus RS
  • Vaste klanten hebben de auto inmiddels benoemd tot “Blue Lightning”
  • Ook Nederlandse taxichauffeur met Focus RS

Evald Jåstad en zijn zoon Martin genieten twee keer per dag van een 16 kilometer lange rit in de Ford Focus RS dwars door het adembenemende Scandinavische landschap. Dagelijks is het wegbrengen van zijn zoon de eerste klus van vader Evald die zijn beroep als taxichauffeur volbrengt in een Ford Focus RS. Lees verder

Vaste klanten hebben de auto, die in slechts 4,7 seconden van 0 naar 100 km per uur gaat, inmiddels een bijnaam gegeven: “Blue Lightning”. Bezoekers die de Trolltunga-kliffen in Odda in Noorwegen bezoeken, verspreiden in de wijde omgeving de bekendheid van de auto.

“Er zijn maar weinig mensen die kunnen zeggen dat ze hun droombaan hebben. Maar ik ben zeker een van hen “, zegt de 36-jarige vader, die in slechts 18 maanden tijd 127.000 km heeft afgelegd in de Focus RS. “Wanneer ik mijn zoon wegbreng, schreeuwt hij continu: “Bånn gass! Bånn gass! – Meer gas! Meer gas!”

Ook in Nederland is een taxirit met een Focus RS mogelijk. De heer Verhof is taxichauffeur en sinds 1985 zelfstandig ondernemer in de regio Rotterdam. “Ik ben taxichauffeur en heb sinds 2 januari 2017 de Focus RS in mijn bezit. Ik krijg de avond van tevoren rit-opdrachten en als ik zie dat het een rit voor één persoon is, kom ik vaak als verrassing met de RS. Mensen hebben nog nooit zo’n leuke rit gehad en de reacties zijn echt overweldigend! Verhof geeft aan dat hij niet altijd de RS pakt, maar enkel voor langere ritten. “Je moet als chauffeur in zo’n sportief model wel rij-ervaring hebben en je ook aan de snelheid houden…”.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com