• Tijdens Gamescom 2021 zal Team Fordzilla volgers vermaken met een boeiende liveshow
  • Virtuele Gamescom 2021 van 25 tot 27 augustus
  • Team Fordzilla kondigt tijdens Gamescom nieuwe informatie aan over Fordzilla Cup 2021

Team Fordzilla van Ford neemt voor het vijfde opeenvolgende jaar deel aan Gamescom met een liveshow tijdens dit virtuele evenement. Lees verder

De show is gebaseerd op de maandelijkse livestreamingshow TFZ:TV op Twitch en wordt uitgezonden vanuit de Ford-locatie in Keulen, een paar kilometer van de gebruikelijke Gamescom-locatie. De captains van Team Fordzilla uit Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk zijn te gast tijdens het interactieve evenement.

De kijkers krijgen de kans om drie maanden lang een Mustang Mach-E GT te mogen rijden1 en kunnen een kijkje nemen in ‘Vanzilla’, de Transit bedrijfswagen die is ingericht om iedereen de kans te geven te kunnen gamen. Daarnaast krijgen ze als eerste informatie over de Fordzilla Cup 2021.

Team Fordzilla zal ook het tweede seizoen aankondigen van Project P1, het vervolg van het project uit 2020 waarin gamers en Ford samenwerkten aan de ontwikkeling van een virtuele raceauto. Van dit virtuele ontwerp werd vervolgens een model op ware grootte gemaakt, dat van diverse exclusieve aangepaste gamingmogelijkheden werd voorzien. Dit model zal tijdens de show worden getoond.

Verder zijn er livemuziek van een dj en het producersduo OBS, verrassende stunts en een-op-een live-gaming tijdens dit evenement.

Gamescom 2021 duurt van 25 tot 27 augustus. Het Team Fordzilla-evenement vindt plaats op woensdag 25 augustus om 22:00 uur en is te zien op twitch.tv/teamfordzilla en live via Twitter.com/teamfordzilla.

Team Fordzilla
Team Fordzilla is opgezet tijdens Gamescom 2019 en bestaat uit teams van coureurs en captains uit Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Team Fordzilla rijdt niet alleen mee in regionale en Europese virtuele kampioenschappen, maar hostte in 2020 ook zijn eerste eigen Fordzilla Cup.

Project P1-conceptauto
Tijdens Gamescom 2020 werd de originele Team Fordzilla P1 onthuld; deze allereerste virtuele raceauto was het resultaat van de samenwerking tussen gamers en auto-ontwerpers. En alsof dat nog niet uniek genoeg was, werd drie maanden later een levensecht model op ware grootte gepresenteerd. De aankondiging van de Project P1-conceptauto voor seizoen 2 zal dit alles proberen te overtreffen.

Vanzilla – Team Fordzilla Gaming Transit
Team Fordzilla heeft een unieke Ford Transit gemaakt met de naam ‘Vanzilla’. De bedrijfswagen is uitgerust met diverse toegankelijkheidsopties en de nieuwste hightech gamingtechnologie. Vanzilla heeft al verschillende liefdadigheidsinstellingen, zorgverleners en scholen voor bijzonder onderwijs bezocht en vervolgt zijn reis door Europa.

Vanzilla is onderdeel van de missie van Team Fordzilla om gaming zo inclusief mogelijk te maken, waarbij plezier minstens zo belangrijk is als een goede score. Vanzilla speelt dan ook een belangrijke rol in de show en bij de aankondiging van de Fordzilla Cup 2021.

# # #

1De winnaar kan gedurende drie maanden gebruikmaken van een Ford Mustang Mach-E GT. Er zijn voorwaarden van toepassing.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com