• Esports-team Team Fordzilla neemt deel aan Esports Racing Competition (ERC) in V10-R League
  • Internationale league ingestoken als platform om nieuw talent te ontdekken, spreekt sim racing community rechtstreeks aan
  • Team Fordzilla racet in aangepaste ‘single-seater’ raceauto met speciale kleurstelling voor V10-R League

Het Esports-team van Ford, Team Fordzilla, maakt zich op om deel te nemen aan de gloednieuwe Esports Racing Competition (ERC) voor het seizoen 2020-21 in de V10-R League. De competitie wordt georganiseerd door Gfinity en Abu Dhabi Motorsport Management (ADMM). Lees verder

“We zijn enthousiast over het feit dat Team Fordzilla deel uitmaakt van de V10-R League. Team Fordzilla met Fords racegeschiedenis en vele fans zal nieuwe aanwas brengen naar deze nieuwe en opwindende wedstrijd”, aldus John Clark, Gfinity CEO.

Voor dit internationale evenement wordt een unieke opzet gebruikt die niet eerder te zien is geweest bij e-racen. Het evenement is neergezet als platform om talent te ontdekken. Dit zorgt voor nieuwe gezichten bij een grote schare motorsportfans en spreekt de steeds groter wordende sim racing community direct aan.

Deze maand start het eerste seizoen met het driekoppige Team Fordzilla in de V10-R League voor ‘single-seater’ raceauto’s. Het team neemt het op tegen zeven andere teams over zeven wedstrijden in de race sim game Assetto Corsa. Het format omvat teamraces, estafetteraces en combinatieraces.

Gfinity beschikt wereldwijd over een gamecommunity van ongeveer 11 miljoen gebruikers. Het bedrijf ontwikkelt meerdere uren programmering per seizoen om te voorzien in de groeiende vraag van internationale zenders voor digitale motorsport.

“De steun en inzet van een iconisch race- en automerk zoals Ford en zijn nieuwe Esports-team Team Fordzilla is fundamenteel voor het bouwen van professionele sim racing competities” aldus, Saif Al Noaimi, Acting CEO ADMM.

De competitie
In het eerste seizoen racet Team Fordzilla tegen de andere zeven teams in de competitie. Elk van de zeven races bestaat uit drie ronden waarbij elke ronde op een ander circuit wordt verreden.

Na afloop van een wedstrijd bepaalt het aantal punten dat een team heeft gewonnen de uitslag; dat kan een overwinning, een nederlaag of een gelijkspel zijn. De punten die door elk team worden gewonnen tijdens de wedstrijd worden dan opgeteld bij hun toernooitotaal. Nadat alle teams zeven wedstrijden hebben gespeeld, wint het team met de meeste punten de competitie.

“Deel uitmaken van een compleet nieuwe serie zoals deze, het opnemen tegen bekende Esports-teams; het laat zien hoe ver Team Fordzilla in minder dan een jaar is gekomen. Deze nieuwe competitie, met de unieke opzet en het wereldwijde bereik van Gfinity en ADMM, past perfect bij ons en we kunnen niet wachten om ons niveau te verbeteren” aldus, Emmanuel Lubrani, Senior Manager, Brand Communications, Team Fordzilla, Ford Europa

# # #

 Team Fordzilla
In 2019 werd Team Fordzilla geïntroduceerd – het eerste Esports-team van Ford – met teams in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, bestaande uit zorgvuldig uitgekozen racers. Elk team neemt deel aan een nationale competitie met een speciale teamaanvoerder. De beste coureurs vertegenwoordigen Team Fordzilla op Europees niveau.

 In 2019/20 deed Team Fordzilla met een Europees team mee aan de Le Mans Esports Series. Volg het team op Twitter (@TeamFordzilla), Instagram (@teamfordzilla) en Twitch (@TeamFordzilla) voor meer nieuws.

 

 

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com