• Ford Transit Courier en Connect winnaar in hun segment
  • Andere Transit-modellen domineren de top-10
  • Topnoteringen geven extra glans aan gouden jubileum van Transit
  • Transit internationaal al 452 maal bekroond als Bestelauto van het Jaar

In de afgelopen twee jaar scoorde zowel de Ford Transit Custom als de Transit de titel van Bestelauto van het Jaar. Ook deze keer domineerde de bedrijfswagens van Ford de 2016-editie van de hoog gewaardeerde praktijkprijs Bestelauto van het Jaar. De Ford Transit Courier en Connect gooide de hoogste ogen in hun segment. Met de waardering voor de Transit mag je rustig stellen dat de vakjury een feestelijk tintje heeft gegeven aan het gouden jubileum van de Transit. ‘To date’ zijn er inmiddels zo’n acht miljoen Ford Transit-modellen geproduceerd. Lees verder

Met vier top tien-noteringen en zelfs zes Transit-modellen in de eerste twaalf van de totaaluitslag speelde Ford een hoofdrol tijdens de Bestelauto van het Jaar verkiezing 2016. De Bestelauto van het Jaar is een toonaangevende verkiezing die al tientallen jaren wordt georganiseerd door het vakblad Automobiel Management. De onderscheiding wordt in de markt hoog ingeschaald, want hij is nadrukkelijk gebaseerd op prestaties in de praktijk. De vakjury bestaat uit specialisten uit de wereld van de leasemaatschappijen, grote fleetowners en ervaren bedrijfsauto journalisten. Ook bij internationale vakjury’s eindigt de Transit veelvuldig op de eerste plaats. In totaal is de Transit al 452 keer uitgeroepen tot Bestelauto van het Jaar.

De Ford Transit Courier en de Transit Connect werden door de jury als nummer één in hun respectievelijke klasse ingeschaald. Daarbij speelden zes beoordelingscriteria een rol, waarbij de kilometerkostprijs, de kwaliteit van de merkorganisatie en de functionaliteit van de bestelauto het meeste gewicht in de schaal leggen. Ofwel de criteria waar de gebruiker zelf ook het meest naar zal kijken. Daarnaast spelen aspecten mee als het beschikbare aantal uitvoeringen – maatwerk – en ook het comfort en de uitstraling. Ook representativiteit is belangrijk bij bedrijfswagens en ook daarin gooiden de Transit Courier en Connect hoge ogen.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com