Beste mediarelatie,

Graag nodigen wij je uit voor het Driving Skills for Life kick-off evenement op dinsdagmiddag 9 juli bij Veilig Verkeer Nederland in Amersfoort.

Het thema van Driving Skills for Life (DSFL) is dit jaar vermoeidheid in het verkeer. Namelijk bij maar liefst 1 op de 5 ongevallen spelen slaap en vermoeidheid een rol. Om de gevaren van vermoeidheid zichtbaar te maken, heeft Ford samen met het Meyer‑Hentschel instituut het slaappak ontwikkeld. Het slaappak zal dit jaar deel uitmaken van het Driving Skills for Life programma.

Waarom Driving Skills for Life?
Verkeersongevallen zijn helaas nog altijd doodsoorzaak nummer één onder jonge mensen. Hoewel aandacht voor alcohol in het verkeer nog steeds nodig is, gaat het de goede kant op met de bewustwording rond het rijden onder invloed. Afleiding en het gebruik van smartphones tijdens het rijden en vermoeidheid zijn echter ook een groot probleem en zorgen jaarlijks voor veel ongevallen.

Ondersteund door Veilig Verkeer Nederland, draagt Ford bij aan bewustwording op dit vlak. In het weekend van 30 augustus t/m 1 september organiseert Ford dit jaar voor de vijfde keer in Nederland Driving Skills for Life: een gratis rijvaardigheidstraining voor jonge mensen tot 24 jaar. Om aandacht te vragen voor de op dit moment onderschatte risico’s van vermoeidheid en slaap achter het stuur, is het thema van DSFL dit jaar ‘vermoeidheid’. Wil je meer lezen over het slaappak van Ford, lees dan hier alvast ons persbericht.

Veilig Verkeer Nederland
“Slaap en vermoeidheid zijn een groot probleem in het verkeer”, aldus Rob Stomphorst van Veilig Verkeer Nederland. “We zijn dan ook erg blij dat de gevaren van slaap nu ook deel uitmaken van het Driving Skills for Life programma. Slaapgebrek is zeker ook bij jonge mensen een probleem en het zelf ervaren van de gevaren door middel van het slaappak is een effectieve manier om gedragsverandering te stimuleren”.

De bijeenkomst op 9 juli start om 14.00 uur. Na een korte presentatie over DSFL is er gelegenheid voor media om zelf het slaappak te ervaren. Om 16.00 uur is de bijeenkomst ten einde.

Graag horen wij voor vrijdag 14 juni of we op je aanwezigheid mogen rekenen. Aanmelden kan bij Marcia Kappen via mkappenv@ford.com.

Met vriendelijke groet,

Sebastiaan van de Pol
Public Relations Manager

Ford Nederland B.V.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com