• Elektrische Ford Mustang Mach-E noteert kortste laadtijd ooit tijdens reis van John O'Groats naar Land’s End in Groot-Brittannië
  • Ook Guinness World RecordTM voor minste laadstops tijdens 1.350 km lange trip: slechts eenmaal voor Mustang Mach-E
  • Twee nieuwe records ter aanvulling op eerder behaalde Guinness World RecordTM voor het laagste energieverbruik voor een elektrische auto

Nu met de Mustang Mach-E twee nieuwe records zijn behaald tijdens een reis van John O'Groats naar Land’s End, is de elektrische Ford drievoudig Guinness World RecordTM-houder. De reis van John O'Groats naar Land’s End is de langste route die op het vasteland van Groot-Brittannië gereden kan worden. Tijdens deze 1.350 kilometer lange trip moest de Ford Mustang Mach-E slechts eenmaal stoppen om te laden. Bovendien kon de elektrische Ford in recordtijd zijn weg weer vervolgen. Lees verder

Afgelopen juli reed de Ford Mustang Mach-E ook al de route van John O’Groats in het noorden van Schotland naar Land’s End in het zuidwesten van Engeland. Ook toen werd met een achterwielaangedreven Mustang Mach-E met Extended Range-batterij een nieuw Guinness World RecordTM behaald op het gebied van energie-efficiëntie. De auto wist meer dan 10 kilometer per kWh af te leggen. Dat komt neer op een actieradius van ruim 800 kilometer, bijna 200 kilometer meer dan de officiële actieradius van 610 kilometer (WLTP).

Bij de nieuwe recordpoging afgelopen maand, behaalde de Mustang Mach-E een nieuw Guinness World RecordTM met de kortste laadtijd voor een elektrische auto op de langste reis op het vasteland van Groot-Brittannië. De Mustang Mach-E stond slechts 43 minuten en 13 seconden aan de lader, waarmee het vorige record met ruim 30 minuten werd verbroken. Het snelladen tot 150 kW voegt ongeveer 118 kilometer actieradius toe per 10 minuten laden.

De Mustang Mach-E haalde ook een Guinness World RecordTM doordat de Mustang Mach-E op deze route slechts eenmaal hoefde te stoppen om te laden. In Wigan om precies te zijn, in het Noordwesten van Engeland. Dit betekent dat de Ford Mustang Mach-E permanent het record voor de minste laadstops in handen zal hebben, tenzij een toekomstige elektrische auto deze 1.350 kilometer lange reis zonder laadstop weet te voltooien. Overigens kunnen berijders met behulp van de Ford Pass-app eenvoudig 200.000 laadpunten in heel Europa vinden, ernaartoe navigeren en betalen voor een laadsessie.

Tim Nicklin, elektrificatiemanager bij Ford, zegt: “Met drie Guinness World RecordsTM wordt het gemak voor dagelijks gebruik voor klanten van de Ford Mustang Mach-E opnieuw bevestigd, zelfs tijdens de langste reis van Groot-Brittannië. Uit het eigen Go Electric onderzoek van Ford blijkt dat het merendeel van het publiek denkt dat een elektrische auto niet verder dan 240 kilometer komt met een volle batterij. Als de Mustang Mach-E in handen van professionals ruim drie keer die afstand kan afleggen en onderweg minder dan 45 minuten hoeft op te laden, voldoet hij gemakkelijk aan de dagelijkse behoeften van klanten.”

Het wereldrecordteam – bestaande uit Paul Clifton, transportcorrespondent voor de BBC, en bijrijders Fergal McGrath, Kevin Booker en Adam Wood, die al zuinigheidsrecords voor benzine en diesel op zak hebben – gebruikte essentiële datalogging-mogelijkheden om het energieverbruik van de auto te monitoren en vast te leggen, zoals vereist volgens de strenge normen voor onafhankelijke verificatie die zijn vastgesteld door Guinness World RecordsTM.

Links naar Guinness World RecordsTM
Lowest energy consumption driving from John O’Groats to Land’s End in an electric car

Shortest charging time from John O’Groats to Land’s End in an electric vehicle

Fewest charge stops from John O’Groats to Land’s End in an electric vehicle (cannot be challenged, minimum stops achieved)

 

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com