• Speciale GT Carbon Series: lichtgewicht voor optimale prestaties racefanaten
  • Zesde Ford GT in Nederland en tweede GT geleverd door Zeeuw & Zeeuw Utrecht

Een bijzonder moment voor Zeeuw & Zeeuw in Utrecht: voor de tweede keer mocht deze Ford-dealer een Nederlandse klant blij maken met een gloednieuwe Ford GT. Ditmaal betrof het een speciale en zeldzame Ford GT Carbon Series. Lees verder

Een bijzonder kenmerk van de Ford GT Carbon Series is zijn extra lage gewicht. Hij dankt dit aan innovaties als lichtgewicht wielen van koolstofvezel en een motorkap van polycarbonaat. De uitlaat en wielbouten zijn vervaardigd van titanium. Zonder al te zeer in te boeten aan comfort is het interieur ontdaan van alle overbodige extra’s. Hierdoor is deze uitvoering de lichtste straatlegale supercar van Ford.

Het uiterlijk van de GT Carbon Series is ingetogen en stijlvol. De buitenkant is voorzien van twee strepen blootliggend koolstofvezel met matchende A-stijlen. Ook de lagere carrosseriepanelen en wielen zijn van glanzend koolstofvezel. In het interieur van de GT zijn de dorpels, ventilatieopeningen en middenconsole uitgevoerd in mat koolstofvezel.

Klanten kunnen voor de spiegelkappen, streep in het midden en remklauwen kiezen uit vier optionele accentkleuren: zilver, oranje, rood of blauw. De nieuwe eigenaar van deze auto, een Zuid-Hollandse ondernemer met een race-verleden, koos voor oranje dat hij smaakvol liet terugkomen in de afwerking van het interieur.

“Heel bijzonder om al zes van deze super-exclusieve auto’s te mogen leveren in Nederland. Geen van de eerder geleverde GT’s betrof overigens een Carbon Series”, aldus Sebastiaan van de Pol, PR Manager Ford Nederland. “We zitten inmiddels in het laatste productiejaar van de Ford GT. Naar verwachting zullen we er na deze nog één aan een Nederlandse klant mogen leveren. Het totaal officieel door Ford Nederland geleverde GT’s komt daarmee op zeven stuks te staan.”

Foto’s Luka de Kruijf

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com