• Grootste stijger in marktaandeel, top-3 positie verder verstevigd
  • Nieuwe producten staan aan basis van succes
  • Tweede helft 2020 veelbelovend, ondanks uitdagende omstandigheden

De eerste helft van 2020 was voor Ford Bedrijfswagens niet alleen uitdagend, maar ook succesvol. Ondernemend Nederland koos wederom vaker voor een bedrijfswagen uit de line-up van Ford, met als resultaat de grootste stijging in het marktaandeel in de branche. Ford Bedrijfswagens versterkte daarmee zijn top-3 positie. Lees verder

De gehele line-up presteerde sterk. De Transit Connect en Transit Courier haalden samen een marktaandeel van 16,1 procent, goed voor een solide top-3 positie in het segment van de compacte bedrijfswagens. Ook de Transit Custom, die sinds het tweede kwartaal leverbaar is als plug-in hybride, liet een marktaandeelstijging zien, waarmee hij de nummer twee in zijn segment werd. En in de klasse van de grotere bedrijfswagens was de Transit een van de weinige modellen die een stijging in marktaandeel realiseerde. De achterwielaangedreven Transit is sinds kort leverbaar met een tientrapsautomaat en dat heeft veel interesse gewekt bij ondernemers en hulpverleners. Via het snel uitbreidende QVM-programma zijn meer op- en ombouwoplossingen beschikbaar dan ooit tevoren en ook dat is voor steeds meer ondernemers een reden om over te stappen naar Ford Bedrijfswagens.

Last, maar zeker niet least: de Ford Ranger. De International Pick-up of the Year 2020 was ook in de eerste helft van dit jaar de onbetwiste nummer 1. De eerste exemplaren van de extra ruige Raptor, die recent is geïntroduceerd, rijden inmiddels de eerste kilometers op en naast de Nederlandse wegen.

Emil Bos, Commercial Vehicle Manager bij Ford Nederland, is verheugd met de aanhoudende groei van Ford Bedrijfswagens. “Ook bij ons heeft het Coronavirus uiteraard een groot effect gehad op de resultaten in de eerste helft van 2020. Met onze sterke producten en diensten hebben we ons marktaandeel echter wederom weten te verhogen en onze top-3 positie in de markt verder verstevigd. We kijken met vertrouwen vooruit naar de tweede helft van 2020.”

Veelbelovende tweede helft met veel nieuws
Alhoewel de markt ook in de tweede helft van dit jaar uitdagend zal blijven, zijn de vooruitzichten voor Ford Bedrijfswagens veelbelovend. Juist vanwege de COVID-19-situatie is in bijvoorbeeld de markt van pakketbezorgers de vraag naar bedrijfswagens gestegen en Ford doet hier goede zaken. Zo gaat het merk een grote Transit-order uitleveren aan de nieuwe klant BCC en is de gewilde Transit Custom Plug-In Hybrid nu volop beschikbaar.

Ook in de komende maanden brengt Ford Bedrijfswagens belangrijke nieuwe modellen en uitvoeringen die het marktaandeel verder gaan helpen groeien. Recent zijn de mild hybride-varianten van de Transit en Transit Custom aan het gamma toegevoegd. Voor avontuurlijke ondernemers zijn de ruige Transit en Transit Custom Trail interessant nieuws. Over ruig gesproken… ook de Ranger Raptor is in de tweede helft van dit jaar beschikbaar. De Transit Connect komt in een aantal nieuwe uitvoeringen en de Transit Custom wordt binnenkort leverbaar als ultraluxe Platinum Edition.

De prijzen en specificaties van alle nieuwe modellen en uitvoeringen worden in aanloop naar hun introductie bekendgemaakt.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com