• Volledig nieuw, altijd verbonden en 100 procent elektrisch: de compacte Ford E‑Transit Courier versterkt EV line‑up van Ford Pro
  • Ongeëvenaarde productiviteit dankzij compromisloze EV-prestaties, een aanzienlijk grotere en flexibelere laadruimte en volledige ondersteuning van connected diensten van Ford Pro
  • Productie E‑Transit Courier start eind 2024, publieksdebuut tijdens Commercial Vehicle Show in Birmingham (VK) van 18 t/m 20 april 2023
  • Modellen met diesel- en benzinemotor al vanaf tweede helft 2023 te bestellen, levering zal begin 2024 plaatsvinden

Ford Pro presenteert de compleet nieuw ontwikkelde E‑Transit Courier: een 100 procent elektrische compacte bedrijfswagen1 die dankzij slimme oplossingen en een grotere laadruimte maximale productiviteit biedt. De marktintroductie van de Ford E‑Transit Courier vindt in 2024 plaats. De benzine- en dieselversies van de nieuwe Transit Courier zijn vanaf de tweede helft dit jaar te bestellen zijn en worden begin 2024 aan de eerste klanten geleverd. Lees verder

De nieuwe Ford E‑Transit Courier maakt deel uit van een wereldwijd modellenoffensief. Ford investeert meer dan 50 miljard dollar om een toonaangevende rol te spelen in de EV‑revolutie. Ford zet nu de volgende stap door de iconische Transit-bedrijfswagenfamilie uit te breiden met de E‑Transit Courier. Deze compacte elektrische bestelauto voegt zich bij de grotere E-Transit en E-Transit Custom in de line-up van Ford Pro.

Maximale productiviteit

De volledig nieuwe Ford E‑Transit Courier is dankzij de nieuwste technologie van Ford Pro volledig verbonden. Dit helpt om de efficiëntie verder te bevorderen, inclusief end-to-end laadoplossingen en beheertools van Ford Pro‑software. Om ook de productiviteit verder te verhogen is de E‑Transit Courier ontworpen rond een grotere en vooral flexibelere laadruimte2 die 25 procent meer laadvolume biedt dan het uitgaande model. De E-Transit Courier biedt daarbij onder meer een groter laadvermogen en ruimte voor twee europallets.

Volledig elektrische productiviteits- en oplaadoplossingen

De E-Transit Courier is voorzien van een volledig elektrische aandrijflijn. De krachtige elektromotor levert een vermogen van 100 kW. Ook biedt de auto de mogelijkheid tot ‘one-pedal-driving’. Details over de volledige prestaties en actieradius maakt Ford in de aanloop naar de marktintroductie bekend.

Ford Pro Charging biedt een totaaloplossing voor thuis, op het werk (‘depot’) en openbaar opladen, inclusief hardware-installatie en speciale managementsoftware om het laadproces te optimaliseren. Klanten – inclusief ZZP’ers – worden verder geholpen door vereenvoudigde facturering en administratie via de Ford Pro Charging-software.

Ford Pro verwacht dat de E-Transit Courier populair zal zijn bij klanten die thuis opladen. Ford Pro Charging mikt op 11 kW AC ‘s nachts thuis opladen in 5,7 uur3. Via het touchscreen in de auto of de speciale ‘depotlaadsoftware’ is het oplaadproces eenvoudig in te plannen om te profiteren van goedkopere energie ‘s nachts.

Snelladen kan ook. De E-Transit Courier biedt een DC-snellaadcapaciteit tot 100 kW. Naar verwachting resulteert 10 minuten laden in 87 kilometer extra rijbereik. Het opladen van de batterij van 10 tot 80 procent van de capaciteit duurt naar verwachting nog geen 35 minuten3. De Ford E-Transit Courier wordt ook geleverd met een jaar gratis toegang tot het BlueOval Charge Network, dat tegen 2024 maar liefst 500.000 openbare laders omvat.

Klanten met vijf of meer voertuigen kunnen ook profiteren van een jaar lang gratis toegang tot de functies van Ford Pro Telematics4. Het systeem helpt met behulp van live data het wagenpark efficiënter te beheren en helpt de productiviteit te maximaliseren. Het systeem biedt praktische functies ter ondersteuning van Ford Pro Charging. De gebruiker heeft inzicht in onder meer de huidige laadstatus en de voertuigspecifieke resterende actieradius.

Met Plug and Charge kunnen eigenaren van een E-Transit Courier eenvoudig het voertuig aansluiten op een compatibele BlueOval Charge Network-oplader en weglopen. Het opladen begint automatisch en na het loskoppelen stuurt het systeem een rekening met uitgebreid kostenoverzicht naar de eigenaar. Intelligent Range verzamelt daarnaast actuele gegevens in de cloud om nauwkeurigere actieradiuscijfers te berekenen.

Op de klant gericht design

Het geheel nieuwe ontwerp van de E-Transit Courier zorgt in alle opzichten voor een groter laadvermogen. De breedte tussen de achterste wielkasten bedraagt 1.220 mm, zodat de compacte bestelwagen voor het eerst twee europallets kan vervoeren. Het totale laadvolume komt uit op 2,9 m3, maar liefst 25 procent méér dan het uitgaande model. Het maximale laadvermogen van de E-Transit Courier bedraagt 700 kg, met een maximaal aanhangergewicht van 750 kg.5

De Ford E-Transit Courier helpt bedrijven om op te vallen met een onderscheidend exterieurdesign en een ruim, praktisch interieur dat specifiek is afgestemd op de behoeften van de klant. Een slimme vondst is onder meer een ‘squircle’ stuurwielontwerp om de beenruimte en het zicht voor de bestuurder te verbeteren. Ook aan een aan de stuurkolom gemonteerde versnellingshendel, een start-stop knop en een elektronische handrem om plaats te maken voor meer bergruimte in het interieur is gedacht.

Het ‘digiboard’-concept bestaat uit een 12-inch digitaal instrumentencluster en een 12-inch touchscreen met SYNC 4 centraal op het dashboard6. Connected Navigation7 – abonnement noodzakelijk – kan de productiviteit verder verhogen en de werkdruk van de bestuurder verminderen dankzij updates over verkeer, parkeren, opladen en lokale gevaren. Draadloze compatibiliteit met Android Auto en Apple CarPlay is standaard8. Uniek in deze klasse is het innovatieve Office Pack. Dit bestaat uit een opklapbaar vlak werkoppervlak en verlichting om het gebruik van een laptop, het invullen van papierwerk en een pauze in de cabine gemakkelijker en comfortabeler te maken.

Ford Pro hecht grote waarde aan de veiligheid van de inzittenden en de lading. De E-Transit Courier zet een nieuwe maatstaf in het segment met zijn standaard zeer uitgebreide reeks geavanceerde rijhulpsystemen9. Via een optioneel pakket is het model verkrijgbaar met Adaptive Cruise Control met Lane Centring en Stop & Go, Blind Spot Information System met Cross Traffic Alert, Intersection Assist en Reverse Brake Assist voor gemoedsrust in het stadsverkeer.

Elke E-Transit Courier is standaard voorzien van een ingebouwde modem10. Hierdoor zijn niet alleen de speciale diensten van het Ford Pro-ecosysteem beschikbaar, maar profiteert de gebruiker ook van over-the-air software-updates. Naar de dealer voor een update is dus niet nodig.

Verbeterde beveiliging en lagere cost of ownership

Na activering van de ingebouwde modem profiteren gebruikers via Ford Pro Software van verbeterde voertuigbeveiliging en ontvangen ze waarschuwingen bij een aanrijding of inbraak. Met Fleet Start Inhibit kunnen wagenparkbeheerders de E-Transit Courier op afstand in- en uitschakelen om diefstal of ongeoorloofd gebruik buiten werkuren te helpen voorkomen.

Om de veiligheid te verbeteren zonder tijdrovende en kostbare aftermarket-oplossingen, ontwikkelde Ford Pro in samenwerking met voertuigbeveiligingsexpert TVL speciale slotpakketten voor de E-Transit Courier, die in de fabriek worden gemonteerd. De pakketten bevatten speciale vergrendelingen om zogeheten ‘peel and steal’-aanvallen tegen te gaan, evenals automatische vergrendeling voor de schuifdeur aan de zijkant. Dit verlaagt de werkdruk van de chauffeur en bespaart kostbare seconden bij elke levering.

Ford Pro Service verwacht dat de niet-geplande onderhoudskosten van de E-Transit Courier minstens 35 procent lager uitvallen dan die van dieselmodellen. De geheel nieuwe bestelwagen wordt net als de rest van de Transit-familie ondersteund door hetzelfde uitgebreide Ford Pro Service-netwerk – inclusief een groeiende Mobile Service-mogelijkheid, het unieke FORDLiive connected uptime-systeem en Europa’s grootste bedrijfswagendealernetwerk.

Nieuwe Ford Transit Courier

De geheel nieuwe Ford Transit Courier is in eerst verkrijgbaar met een reeks zuinige benzine- en dieselmotoren. Alle varianten worden in Craiova, Roemenië, geproduceerd door Ford Otosan. Ford Otosan bouwt in andere productiefacaliteiten ook de succesvolle Transit Custom en de toonaangevende E-Transit. Ford Otosan is Europa’s grootste producent van bedrijfsvoertuigen, met een jaarlijkse productie van naar verwachting meer dan 900.000 eenheden in 2025.

 

###

 

1 Officially homologated driving range will be published closer to on-sale date. In accordance with the Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure (WLTP). Published range (intended target value according to WLTP) can be achieved with a fully charged battery – depending on the existing series and battery configuration. The actual range may vary due to various factors (e.g. weather conditions, driving style, route profile, vehicle condition, age and condition of the lithium-ion battery).

Officially homologated fuel efficiency and CO2 emissions figures will be published closer to on-sale date. The declared WLTP fuel/energy consumptions, CO2-emissions and electric range are determined according to the technical requirements and specifications of the European Regulations (EC) 715/2007 and (EU) 2017/1151 as last amended. The applied standard test procedures enable comparison between different vehicle types and different manufacturers.

2 Max payload varies and is based on accessories and vehicle configuration. See label on doorjamb for carrying capacity of a specific vehicle.

3 Charge time based on manufacturer computer engineering simulations. The charging rate decreases as battery reaches full capacity. Your results may vary based on peak charging times and battery state of charge.

4 Ford Pro E-Telematics is available complimentary for one year from the warranty start date, and then on a subscription basis, subject to agreement to Ford Smart Mobility terms and conditions, and provides a comprehensive suite of features in addition to vehicle health including location and mapping, driving behaviour, fuel/energy usage, multi-make capabilities and a companion app for drivers to interface with fleet managers. Fleet customers can contact the Ford Pro Software Command Centre at softwaresolutions@fordpro.com for information about these Ford Telematics products. Data availability subject to data connectivity and access to vehicle data.

5 Max towing varies based on cargo, vehicle configuration, accessories and number of passengers.

6 Don’t drive while distracted or while using handheld devices. Use voice-operated systems when possible. Some features may be locked out while the vehicle is in gear. Not all features are compatible with all phones.

7 Navigation services require SYNC 4 and FordPass Connect, complimentary Connected Service and the FordPass app (see FordPass Terms for details). Eligible vehicles receive a complimentary 90-day trial of navigation services that begins on the new vehicle warranty start date. Customers must unlock the navigation service trial by activating the eligible vehicle with a FordPass member account. Annual service contract is required for connected navigation services. Connected service and features depend on compatible network availability. Evolving technology/cellular networks/vehicle capability may limit functionality and prevent operation of connected features. FordPass App, compatible with select smartphone platforms, is available via a download. Message and data rates may apply.

8 Requires phone with active data service and compatible software. SYNC 4 does not control 3rd party products while in use. 3rd Parties are solely responsible for their respective functionality.

9 Driver-assist features are supplemental and do not replace the driver’s attention, judgment and need to control the vehicle. It does not replace safe driving. See Owner’s Manual for details and limitations.

10 FordPass Connect, the FordPass App, and complimentary Connected Service are required for remote features (see FordPass Terms for details). Connected service and features depend on compatible network availability. Evolving technology/cellular networks/vehicle capability may limit functionality and prevent operation of connected features. Connected service excludes Wi-Fi hotspot.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com