• Ford Motor Company sluit meerjarige samenwerkingsovereenkomst met Team Sky en wordt exclusieve leverancier van personenauto’s en bedrijfswagens voor de topwielerploeg
  • De drievoudige winnaar van de Tour de France gaat de nieuwste auto’s van Ford gebruiken ter ondersteuning van het wedstrijdprogramma en daarbuiten
  • Team Sky gaat rijden in de Ford Mondeo Wagon, S-MAX en Kuga SUV, plus de Tourneo Custom people mover en Transit-bestelauto

Ford heeft vandaag een nieuwe meerjarige samenwerkingsovereenkomst met Team Sky bekendgemaakt en wordt de exclusieve leverancier van personenauto’s en bedrijfswagens voor de topwielerploeg. Lees verder

Team Sky, dat de wereldberoemde Tour de France in de afgelopen vier jaar drie keer wist te winnen met Chris Froome en sir Bradley Wiggins, gaat vanaf begin 2016 de nieuwste auto’s van Ford gebruiken ter ondersteuning van het wedstrijdprogramma, inclusief de drie jaarlijkse Grand Tour-wedstrijden (Tour de France, Giro d’Italia en Vuelta a España). De wielrenners van Team Sky komen uit verschillende landen waaronder Nederland. Wout Poels komt sinds vorig jaar uit voor Team Sky.

“Onze nieuwe samenwerking met Team Sky vormt een fantastische mogelijkheid om deel uit te maken van deze opwindende sport en in aanraking te komen met een nieuw publiek van hartstochtelijke wielerfans”, aldus Roelant de Waard, vice president Marketing, Sales and Service bij Ford Europa. “Deze samenwerking geeft ons de mogelijkheid om zowel de enthousiaste wielerfans langs het parcours van de wegwedstrijden als de tv-kijkers over de hele wereld kennis te laten maken met de meest recente producten van Ford.”

De samenwerkingsovereenkomst geeft Team Sky de beschikking over een reeks uiteenlopende Ford’s ter ondersteuning van alle belangrijke onderdelen van het wedstrijd- en niet-wedstrijdprogramma van Team Sky.

De Ford Mondeo Wagons, die zijn voorzien van het herkenbare blauw en zwart van Team Sky, worden door de ploegleiders en mecaniciens gebruikt en zijn daardoor de meest zichtbare auto’s in het peloton. Daarnaast krijgt Team Sky de beschikking over een reeks andere Ford’s die zijn voorzien van technologieën voor elk type wedstrijd of omgeving.

Alle Kuga SUV en S-MAX , evenals twee van de Mondeo Wagons, zijn voorzien van de Intelligent All-Wheel Drive-technologie van Ford. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor de harde Belgische kasseien of moeilijke Alpen-afdalingen. Deze technologie meet hoeveel grip de wielen hebben op het wegdek en kan binnen 20 milliseconden de koppelafgifte tussen de voor- en achterwielen aanpassen.

“Ford is de perfecte partner voor Team Sky. Ford combineert net als wij technologie en innovatie om te voldoen aan de specifieke en vaak variërende vereisten van een omgeving waar top prestaties geleverd moeten worden”, aldus sir David Brailsford, ploegleider van Team Sky. “De auto’s van Ford krijgen een doorslaggevende rol bij de uitvoering van het wedstrijdprogramma van Team Sky. Ford helpt ons bij ons streven naar nog grotere successen en meer overwinningen in 2016 en daarna, door ons de beschikking te geven over de juiste auto voor elke omgeving.”

De samenwerking tussen Ford en Team Sky gaat eind januari van start in de eerste koers van het Europese wedstrijdseizoen, de Majorca Challenge, die op donderdag 28 januari van start gaat.

Meer informatie over de Ford-modellen die door Team Sky gebruikt gaan worden treft u aan in het bijgaande persbericht (Word-bestand).

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com