• Saai dagelijks woon-werkverkeer wordt leuker dankzij het meezingen met liedjes dat gemoedstoestand verbetert
  • Muziek zorgt voor hormonen die ons gelukkig maken, onze ademhaling verbeteren en stress verlagen
  • Krachtig B&O PLAY-geluidssysteem in nieuwe Fiesta helpt bestuurders alles uit muziek te halen
  • Audiosysteem met 675 watt is geperfectioneerd met behulp van meer dan 5.000 nummers

Ritten snel voorbij laten gaan door ongedwongen mee te zingen met je favoriete liedjes; het kan een belangrijk onderdeel zijn van overleven in het verkeer. Experts zijn het erover eens dat er vele gezondheidsvoordelen zitten aan spontane karaokesessies achter het stuur – die we als zeer prettig kunnen ervaren wanneer er niemand in de buurt is. Het geïntegreerde geluidssysteem van de nieuwe Fiesta biedt ondersteuning hiervan.
Lees verder

Het nieuwe krachtige B&O PLAY-geluidssysteem van de nieuwe Fiesta is het krachtigste systeem voor auto’s in deze klasse. Ingenieurs zijn een jaar bezig geweest met luisteren naar meer dan 5.000 nummers om ervoor te zorgen dat het hoogwaardige audiosysteem met een vermogen van 675 watt altijd geweldig klinkt. Van Adele tot de Foo Fighters en van Jay-Z tot klassieke muziek. Ongeacht het geluidsvolume; B&O PLAY zorgt voor de beste geluidskwaliteit.

“Voor veel mensen is het luisteren naar hun favoriete muziek een fundamenteel onderdeel van elke reis – het is de soundtrack van hun eigen persoonlijke road movie”, aldus Jan Schroll, Supervisor Multi‑Media and Connectivity bij Ford Europa. “B&O PLAY voor de nieuwe Fiesta biedt onze klanten de best mogelijke geluidskwaliteit, ongeacht hun muzieksmaak.”

Meezingen in de auto
Uit een onderzoek van muziekstreamingservice Spotify is gebleken dat we tijdens soloritten, in onze eigen vertrouwde omgeving, geheime afspeellijsten maken, het volume omhoog draaien en uit volle borst meezingen. Velen van ons hebben afspeellijsten die we alleen in de auto durven af te spelen. De auto is een zeer intense plek om naar muziek te luisteren waar het geluid perfect is aangepast aan de ruimte waarin we ons bevinden.

“Luid en ongedwongen meezingenen jezelf echt laten gaan, houdt in dat de mentale ontlading groter wordt naarmate er meer energie in wordt gestopt”, aldus Professor Stephen Clift, een toonaangevende autoriteit op het gebied van de gezondheidsvoordelen van zingen, verbonden aan de Canterbury Christ Church University in het Verenigd Koninkrijk. “Vooral wanneer we luid meezingen met bekende liedjes, ervaren we een ‘feel-good-factor’ die ontstaat door dieper en langzamer ademhalen en een verhoogde spieractiviteit. We voelen ons minder gestrest en relaxter.”

Tijdens de tests heeft het team ook naar legendarische live-opnamen geluisterd om ervoor te zorgen dat de energie en emoties in de auto even sterk overkomen als bij het concert zelf. De experts hebben zelfs hun eigen muziek opgenomen om ervoor te zorgen dat het gehele geluidsspectrum hoorbaar is.

“We zijn dol op live-opnamen, aangezien ze geschikt zijn om te testen of het geluidssysteem elke emotie reproduceert die door de muziek wordt overgebracht – alsof het echt live is. Wanneer ik kippenvel krijg, weet ik dat ik het goed heb gedaan”, aldus Stefan Varga, Acoustic System Engineer bij HARMAN International.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com