De meeste bestuurders schakelen tijdens een autorit tientallen keren van versnelling, maar bij een Transit bestelwagenchauffeur kan dat aantal keer schakelen snel vermenigvuldigen. Ford Pro streeft er altijd naar om de ‘uptime’ voor zijn klanten te maximaliseren. Daarom is er nu een slimme manier bedacht om ervoor te zorgen dat de grootste bestelwagen van Ford Pro nog betrouwbaarder is. Lees verder

Ford Pro streeft er altijd naar om de ‘uptime’ voor zijn klanten te maximaliseren. Daarom is er nu een slimme manier bedacht om ervoor te zorgen dat de grootste bestelwagen van Ford Pro nog betrouwbaarder is.

Transit-versnellingsbakken zijn uitgerust met een synchronisatiehuls, een onderdeel in de bak dat zorgt voor soepel en betrouwbaar schakelen. Tijdens de productie ondergaat deze hoes een hardingsproces met behulp van inductiegereedschap, waarbij temperaturen oplopen tot 820°C.

Ford Pro ingenieurs hebben een speciaal 3D-geprint koperen inductiegereedschap ontworpen dat de warmte beter verdeelt, wat een sterker versnellingsbak onderdeel oplevert. Bovendien gaat het gebruik van 3D-printen verspilling tegen, terwijl het gebruik van zonne-energie voor het proces de uitstoot vermindert.

“Dit was een unieke uitdaging omdat koper doorgaans niet wordt gebruikt in het 3D-printproces, maar het team was vastbesloten een manier te vinden om het te laten werken”, zegt Stefan Zimmermann, productie- en fabrieksengineering manager. “We zagen een duidelijk voordeel voor onze klanten dat een echt verschil zal maken voor een langdurige, betrouwbare inzet van de Transit in hun dagelijkse activiteiten.”

 Ford Pro heeft dit innovatieve hulpmiddel vorig jaar voor het eerst gebruikt bij de productie van de Transit-bestelwagens. De vindingrijkheid van het team werd erkend met een Henry Ford Technology Award 2023 voor productie.

###

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com