• Ford maakt van zijn laatste ontwikkeling in Esports, de Team Fordzilla P1 raceauto – een virtuele auto die is ontwikkeld met gamers – een simulator in een model op ware grootte
  • Tweede serie van Project P1 wordt bekendgemaakt: oproep aan gamegemeenschap voor hulp bij vormgeving van de volgende Ford Supervan met extreme prestaties
  • Gamers kunnen in de P1 raceauto stappen en over een virtueel circuit rijden

Eind 2020 onthulde het e-sportteam van Ford, Team Fordzilla, een model van de P1 raceauto op ware grootte, dat is ontworpen in samenwerking met gamers1. Nu krijgen liefhebbers de kans om in deze ultieme racesimulator achter het stuur plaats te nemen en op het virtuele circuit te rijden. Lees verder

De P1 raceauto, met een nieuwe op gamen geïnspireerde aankleding, draait op een HP Z4 workstation, waarbij spelers de game besturen via een ingebouwd gamestuurwiel en pedalen. Wanneer de P1 wacht op de volgende race, pulseert de verlichting, zowel voor als achter, zachtjes en onopvallend. Tijdens de race komt de verlichting tot leven: de achterlichten gaan branden wanneer tijdens de game wordt geremd en laten zo het publiek langs de kant meeleven.

Ook in geluidssimulatie is voorzien met een ingebouwd audiosysteem dat een realistisch, uniek geluid creëert en de race-ervaring in de simulator naar een geheel nieuw niveau tilt.

Na het succes van het P1-project start Team Fordzilla nu een tweede serie, waarbij men opnieuw wil samenwerken met gamers en ontwerpers van Ford om een nieuwe Supervan te ontwikkelen. Ford kent een traditie in het bouwen van Supervans voor de autosport, gebaseerd op de Transit. De eerste werd 50 jaar geleden, in 1971, gebouwd. De nieuwe Supervan Vision conceptauto voegt een nieuw hoofdstuk toe aan het Supervan-verhaal met ideeën voor extra krachtige modellen van toekomstige Transit bedrijfswagens1.

Het project volgt een soortgelijke opzet als bij de P1 raceauto en gedurende het proces wordt gamers gevraagd te stemmen op de verschillende elementen van het ontwerp. Het startschot hiervoor is gegeven tijdens de liveshow van Team Fordzilla op gamescom 2021. Het publiek is gevraagd hun voorkeur uit te spreken voor een raceauto voor circuits, of een terreinwagen voor rally’s.

De launch van de nieuwe serie voor het ontwerpen van een nieuwe Supervan, komt op het moment dat Fords deelname aan en inzet voor gamen ook aandacht krijgt door de bekendmaking dat de Ford Bronco Badlands 2021 een van de twee auto’s is die op de cover van de nieuwe game Forza Horizon 5 staan. De Forza-reeks van Xbox Game Studios is een van de populairste gamereeksen onder racefans wereldwijd. Ford Europa ging in 2016 met Forza naar gamescom en behaalde met Forza Motorsport 6 opnieuw een vermelding in het Guinness Book of Records voor “Langste videomarathon met een racegame”.

Het evenement gamescom 2021 is gestart op woensdag 25 augustus en eindigt op vrijdag 27 augustus. De show liveshow van Team Fordzilla van woensdagavond 25 augustus is terug te kijken via twitch.tv/teamfordzilla of Twitter.com/teamfordzilla.

P1 racesimulator
De simulator draait op een Z4 workstation Intel Xeon W2295 3.00GHz met 18 cores en de grafische kaart Nvidia RTX A6000 48 GB. De Z4 is HP’s bestverkopende workstation met ongeëvenaarde prestaties, perfect voor de prestatie-eisen van de simulator. Hij is ook compatibel met de HP Reverb G2 VR headset, voor een nog overweldigendere ‘virtuele’ ervaring.

Project P1 conceptauto
Tijdens gamescom 2020 werd de originele Team Fordzilla P1 raceauto onthuld, de eerste virtuele raceauto die is ontwikkeld in samenwerking met gamers en ontwerpers van een autofabrikant. Alsof dat nog niet uniek genoeg was, onthulde het team slechts drie maanden later een P1 raceauto op ware grootte.

# # #

1De P1 raceauto en Supervan Vision conceptauto zijn niet te koop

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com