• Opwindende demonstraties van nieuwe Ford-producten tijdens Goodwood Festival of Speed 2022, inclusief wereldpremière van Ford Pro Electric SuperVan
  • Nieuwe generatie van de Ranger Raptor pick-up maakt dynamisch Europees debuut in Very Gay Raptor-uitvoering
  • Digit demonstreert nieuw niveau van autonoom afleveren, met een glansrol voor de elektrische TFZ-P1 raceauto van Team Fordzilla, die debuteert met een GRID™ Legends-livery

De nieuwste door Ford Performance ontwikkelde versies van de toonaangevende bedrijfswagens van Ford zullen het publiek tijdens het Goodwood Festival of Speed overrompelen. Het evenement vindt plaats van 23 t/m 26 juni op het circuit van Goodwood in Zuid-Engeland. Lees verder

Als onderdeel van het toekomstgerichte productgamma dat Ford toont tijdens het wereldberoemde auto-evenement, onthult Ford onder meer zijn eerste volledig elektrisch aangedreven Ford Pro Electric SuperVan. Daarnaast maakt de nieuwe generatie van de Ford Ranger Raptor zijn dynamische debuut in Europa.

Met de geheel nieuwe Ranger Raptor in Very Gay Raptor-uitvoering – als steunbetuiging aan de LGBTQ+-gemeenschap – heeft Ford zelfs een heuse primeur op Goodwood. Nog niet eerder schitterde de nieuwe Ranger voor groot publiek.

De speciale Ford Pro Electric SuperVan is geïnspireerd op de onlangs gepresenteerde E-Transit-Custom1 – de volledig elektrische opvolger van Europa’s bestverkochte bedrijfswagen, en een van de vier nieuwe elektrisch aangedreven bedrijfswagens die Ford Pro tot 2024 in Europa introduceert.

“Al sinds 1971 verkent Ford met de SuperVans de mogelijkheden van de Transit en verlegde het de grenzen van prestaties en vermogen”, aldus Mark Rushbrook, global director, Ford Performance Motorsports. “De nieuwe Ford Pro Electric SuperVan luidt het startschot van een nieuw tijdperk van mogelijkheden die de elektrische aandrijflijn en verbeterde connectiviteit van onze nieuwe, volledig elektrische E-Transit Custom bieden.”

Meer informatie en details over de nieuwe SuperVan, die tussen de hillclimb-ritten door te bewonderen zal zijn in Fords paddock, worden onthuld op 23 juni tijdens de openingsdag van het Goodwood Festival of Speed.

Nog een demonstratie van de diversiteit van de innovativiteit van Ford Performance is het debuut van de nieuwe generatie van de Ranger Raptor. Voor het eerst is deze performance pick-up rijdend te zien op Europese bodem en wel op het uitdagende off-road parcours naast de fameuze, geasfalteerde heuvelklim van Goodwood. De nieuwe Ranger Raptor wordt aangedreven door een twin-turbo 3.0-liter EcoBoost V6-motor, die een vermogen levert van 212 kW (288 pk) en een koppel van 491 Nm3.

Ford presenteerde de tweede generatie van de Ranger Raptor eerder dit jaar al met een spectaculaire stuntvideo. Ten opzichte van de vorige generatie is de nieuwe Ranger Raptor tot nog meer in staat, zowel op de weg als in het terrein. Dat is mede te danken aan voorzieningen als FOXÒ Live Valve schokdempers, die zich continu geheel automatisch aanpassen aan de positie van de auto en de rij-omstandigheden, en maar liefst zeven rijmodi waaruit de bestuurder kan kiezen om op elke weg en in elk terrein optimaal uit de voeten te kunnen4. Geavanceerde connectiviteit is mogelijk met Fords nieuwste SYNC 4A®-systeem5, ondersteund door een centraal 12-inch touchscreen.

“Very Gay Raptor” en Tough Talks
Behalve dat de Ranger Raptor zijn kunnen laat zien in het terrein en op de baan van Goodwood, ondersteunt de pick-up van Ford ook om discriminatie aan te pakken bij een livesessie van een nieuwe serie “Tough Talks”. Het gespreksonderwerp – dat gaat over hoe de auto-industrie een cultuur kan opzetten van inclusiviteit en verbondenheid met de LGBTQ+- gemeenschap – wordt geleid door de Welshe rugbylegende Gareth Thomas, de eerste professionele rugbyspeler die openlijk uit de kast is gekomen.

De oorspronkelijke Very Gay Raptor verscheen al in 2021, toen Ford Thomas’ stem gebruikte in combinatie met het stoere model om een standpunt in te nemen tegen online discriminatie en om verbondenheid te tonen aan de LGBTQ+-gemeenschap. Dat was in reactie op een afkeurende opmerking in een post op social media.

Het beeld van een schitterende, spetterende, goudkleurige Ford Ranger Raptor, voorzien van regenboogstriping en een roze hart achterop, kreeg op social media zulke positieve reacties dat Ford twee échte Very Gay Raptors maakte, een in het Verenigd Koninkrijk en een in Duitsland.

Digit presteert met Future Lab
Ford demonstreert tijdens het Festival of Speed ook hoe geavanceerde robotica en technologie voor autonome mobiliteit de producten en diensten van Ford Pro kunnen versterken om opslag en levering efficiënter en betaalbaarder te maken voor de gebruikers van Ford bedrijfswagens. Zo demonstreert Ford onder meer de Digit-robot – die is ontwikkeld door Agility Robotics – tijdens het Future Lab dat eveneens tijdens het evenement plaatsvindt.

In 2020 kocht Ford als eerste klant een Digit-robot, die met zijn armen en benen kan samenwerken met mensen in hun eigen werkomgeving. Het doel was om toepassingen te onderzoeken voor logistieke werkzaamheden, gedurende de laatste 15 meter van de goederenlevering in bijvoorbeeld magazijnen. Ford onderzoekt ook hoe Digit-robots kunnen communiceren met de verbonden bedrijfswagens van Ford Pro om de efficiency verder te verhogen.

Ford is intensief bezig met de ontwikkeling van autonome levering en kondigde in 2021 een Europees onderzoeksprogramma voor autonome voertuigen aan (European Self-Driving Vehicle Research Programme). In het kader daarvan werkte Ford samen met Evri, een toonaangevend bedrijf dat is gespecialiseerd in levering van goederen aan huis, en paste een Transit zodanig aan dat de bestuurder onzichtbaar de auto kon besturen. Daarmee konden ze vaststellen hoe voetgangers en bedrijven omgaan met autonome voertuigen, zonder bestuurder.

TFZ-P1 introduceert nieuwe GRID™ Legends-livery
Om zijn gamedebuut in GRID™ Legends vanaf 23 juni te vieren, zal Team Fordzilla’s TFZ-P1 raceauto aanwezig zijn op de Go Electric-stand op Goodwood. Met een nieuwe, speciaal ontworpen in-game livery.

Bezoekers krijgen de kans om in de cockpit van de TFZ-P1 te zitten, waar ze de simulatormogelijkheden kunnen gebruiken en tegelijkertijd zowel het fysieke als het virtuele voertuig kunnen ervaren.

Team Fordzilla presenteerde de oorspronkelijke e-raceauto, de P1, tijdens Gamescom 2020. Het was de eerste virtuele raceauto die was ontworpen in een samenwerking tussen de gaming community en de designers van een autofabrikant. Het team onthulde na drie maanden een prototype op ware grootte. Eerder dit jaar was de Fordzilla P1 te zien in Alkmaar, waarvoor hij speciaal oranje werd gemaakt voor het Nederlandse publiek.

De TFZ-P1 is in de game beschikbaar als gratis downloadbare content (DLC) en valt in de GRID™ Legends Trackday Hypercars-klasse.

 

#FOS #FordProElectricSupervan #FordPro #FordPresentsToughTalks #FordRangerRaptor #LGBTQ

# # #

1 Officially homologated driving range will be published closer to on-sale date. In accordance with the Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure (WLTP). Published range (intended target value according to WLTP) can be achieved with a fully charged battery – depending on the existing series and battery configuration. The actual range may vary due to various factors (e.g. weather conditions, driving style, route profile, vehicle condition, age and condition of the lithium-ion battery).

2 In accordance with the Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure (WLTP). A range of up to 317 km (intended target value according to WLTP) can be achieved with a fully charged battery – depending on the existing series and battery configuration. The actual range may vary due to various factors (e.g. weather conditions, driving style, route profile, vehicle condition, age and condition of the lithium-ion battery).

3 Ford Ranger Raptor twin-turbo 3.0-litre EcoBoost V6 homologated CO2 emissions 315 g/km and homologated fuel efficiency from 13.8 l/100 km. The declared WLTP fuel/energy consumptions, CO2 emissions and electric range are determined according to the technical requirements and specifications of the European Regulations (EC) 715/2007 and (EU) 2017/1151 as last amended. The applied standard test procedures enable comparison between different vehicle types and different manufacturers.

4 Driver-assist features are supplemental and do not replace the driver’s attention, judgement and need to control the vehicle. It does not replace safe driving. See Owner’s Manual for details and limitations.

5 Don’t drive while distracted or while using handheld devices. Use voice-operated systems when possible. Some features may be locked out while the vehicle is in gear. Not all features are compatible with all phones.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com