• Productie van nieuwe Ford EcoSport SUV start in het Roemeense Craiova om te voldoen aan toenemende vraag naar compacte SUV's,
  • Ford investeert maximaal € 200 miljoen in Craiova voor de bouw van de EcoSport; sinds 2008 heeft Ford al meer dan € 1 miljard geïnvesteerd in Craiova
  • Productie van nieuwe EcoSport zorgt voor 1.700 nieuwe banen in de hoogwaardige Roemeense fabriek, waar aan het einde van het jaar 3.900 mensen zullen werken; de in Craiova gemaakte EcoSport wordt verkocht in 56 markten verspreid over vier continenten
  • Vernieuwde Ford EcoSport is voorzien van een stijlvoller interieur, een krachtige en zuinige 1.0 EcoBoost motor en is verkrijgbaar in sportieve ST-Line-uitvoering

Ford Motor Company is in de assemblagefabriek in het Roemeense Craiova begonnen met de productie van de nieuwe compacte Ford EcoSport SUV. Daarmee bedient het bedrijf het snelst groeiende marktsegment in Europa. Lees verder

Steven Armstrong, group vice president en president Europe, Middle East and Africa van Ford: “De vraag naar de EcoSport en compacte SUV’s in het algemeen groeit. Door een deel van de productie te verplaatsen naar Europa in plaats van te importeren vanuit het Indiase Chennai wil Ford beter kunnen voldoen aan de toenemende vraag in Europa”.

De Roemeense president Klaus Iohannis, minister-president Mihai Tudose en andere landelijke en lokale hoogwaardigheidsbekleders keken samen met bijna 4.000 Ford-medewerkers toe hoe de eerste EcoSports van de band rolden.

De algehele verkoop van SUV’s in de twintig traditionele Europese markten waarop Ford actief is, is het afgelopen jaar met 27 procent gegroeid, terwijl meer dan een kwart van de geregistreerde nieuwe gezinsauto’s een SUV was. In 2016 groeide de verkoop van Ford SUV’s in Europa met meer dan 30 procent. In de eerste acht maanden van 2017 bedroeg deze groei al 27 procent.

De groei van de SUV-markt levert ook nieuwe banen op. Voor het einde van het jaar creëert Ford 1.700 extra banen bij Ford Craiova, waarmee het totale aantal medewerkers voor de auto- en motorproductie stijgt tot 3.900. In totaal heeft Ford nu al meer dan 1 miljard euro geïnvesteerd in de Roemeense faciliteit sinds deze in maart 2008 werd overgenomen.

Craiova is de enige locatie die EcoSports maakt voor Europa en bedient 56 markten verspreid over vier continenten. Het gaat om uiteenlopende markten als het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Caledonië in Oceanië, Turkmenistan in Centraal-Azië en Zuid-Afrika.

Het team van Ford Craiova blijft ook de 1.0-liter EcoBoost-motor van Ford produceren. Dit is de enige motor die vier jaar op rij tot International Engine of the Year is uitgeroepen.

De nieuwe Ford EcoSport
De nieuwe Ford EcoSport biedt een verfijnder interieur en exterieur. Zijn stoere maar desondanks stijlvolle uiterlijk doet denken aan dat van de grotere Kuga en Edge.

Het interieur van de EcoSport is vernieuwd en is nu in lijn met de onlangs vernieuwde Fiesta, inclusief het ‘zwevende’ touchscreen in de middenconsole (tot wel 8 inch) en is opgetrokken uit fijne, zachte materialen. Optioneel beschikt de nieuwe EcoSport over SYNC3-connectiviteit en een premium B&O PLAY-audiosysteem dat speciaal voor deze compacte SUV is gekalibreerd.

De EcoSport is voor het eerst ook leverbaar in de sportieve, door Ford Performance geïnspireerde EcoSport ST‑Line-uitvoering. De EcoSport staat begin 2018 bij de Nederlandse Ford-dealers.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com