• Team Fordzilla introduceert TFZ:TV, een maandelijkse liveshow op Twitch voor de gaming-community
  • In TFZ:TV zullen updates gegeven worden over de Europese simracing-community, zullen er interviews worden gehouden met interessante mensen uit de community en meer
  • Duitse aanvoerder van Team Fordzilla, Angelo Bülow zal de show hosten

Team Fordzilla blijft zijn stempel drukken op de E-sportwereld met een maandelijkse live-uitzending via streamingplatform Twitch. Lees verder

Het programma van een uur, genaamd TFZ:TV, wordt maandelijks op vrijdagavond uitgezonden en wordt gehost door de Duitse aanvoerder van Team Fordzilla, Angelo Bülow. Hij wordt regelmatig bijgestaan door de Franse, Italiaanse, Spaanse en Engelse aanvoerders van het team.

TFZ:TV gaat niet alleen updates geven over de Europese simracing-community, maar er worden ook interviews gehouden met interessante mensen uit de community. Daarnaast krijgt de kijker diverse hints en tips, worden games en apparatuur gereviewd en worden de avonturen van Team Fordzilla gevolgd. In de eerste aflevering wordt bijvoorbeeld het Spaanse team gevolgd, dat de Pyreneeën ingaat met de Kuga PHEV, de volledig elektrische Mustang Mach-E en de badass Ranger Raptor.

Maar er is ook ruimte voor interactie met fans tijdens de uitzending op het Twitch platform. Twitch heeft dagelijks 22,7 miljoen actieve kijkers.

De eerste uitzending van TFZ:TV vindt plaats op vrijdag 2 april om 20.00 uur Nederlandse tijd en kan worden bekeken op www.twitch.tv/teamfordzilla.

“Zo’n 70% van de inhoud van TFZ:TV zal bestaan uit gaming en simracing, met daarnaast nieuws over Team Fordzilla, gaming en E-sports in het algemeen. Daarnaast betrekken we Ford erbij wanneer dat geloofwaardig en relevant is, maar vooral ook leuk. We willen Ford presenteren als een modern, dynamisch en opwindend merk en daarbij zullen we de populaire mogelijkheden van Twitch zeker benutten”, aldus Emmanuel Lubrani, Team Fordzilla.

De presentatoren
Angelo, de aanvoerder van het Duitse Team Fordzilla, presenteert de show en zal regelmatig aanvoerders van de andere Europese teams te gast hebben.

  • Angelo (Duitsland): een ervaren streamer die al meerdere Team Fordzilla-video’s heeft gepresenteerd. Angelo heeft zo’n 25 jaar gaming-ervaring, dus er is weinig dat hij er niet over weet.
  • Donald (Frankrijk): Donald is niet alleen een uitstekende gamer, maar was in 2002 ook de eerste eigenaar van een Ford Focus RS in Frankijk. Hij produceerde en presenteerde als een van de eersten in Europa een programma over simracing.
  • Sara (Italië): een fanatieke Team Fordzilla-aanvoerder die veel ervaring heeft met allerlei soorten games. In 2019-2020 was ze medepresentator van een Italiaans tv-programma over E-sport, getiteld ‘House of Esports’. Ook heeft ze haar eigen Twitch-kanaal.
  • Jose (Spanje): Jose houdt zich bezig met de divisies Pro en Elite. Hij is altijd op zoek naar nieuw talent en helpt ze hun skills te ontwikkelen. Wanneer hij niet gamet, is hij zijn volgende reis aan het plannen.
  • Theo (VK): Theo is groot liefhebber van racegames en snelle auto’s. Beide zijn dan ook vaak te zien op zijn eigen videokanaal Blackpanthaa, dat inmiddels ruim een miljoen volgers heeft.

Team Fordzilla
Team Fordzilla is in 2019 gelanceerd tijdens gamescom. Er zijn teams opgezet in Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk en elk team heeft een eigen aanvoerder. Team Fordzilla doet mee aan de regionale en Europese simracing-kampioenschappen en organiseerde in 2020 de Fordzilla Cup-competitie.

Op gamescom 2020 werd de Team Fordzilla P1-raceauto gepresenteerd, de eerste virtuele raceauto die het resultaat was van een samenwerking tussen gamers en auto-ontwerpers. Slechts drie maanden later vond de presentatie plaats van de levensgrote ‘echte’ auto.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com