• Ford en Team Fordzilla onthullen op gamescom 2020 winnende ontwerp van “Team Fordzilla P1” – unieke samenwerking tussen autofabrikant en gamers
  • Finale Fordzilla Cup wordt gespeeld tijdens virtueel evenement, winnaar ontvangt een professioneel Esports-contract bij Ford
  • Team Fordzilla lanceert nieuwe website op www.teamfordzilla.com

Ford keert deze week voor de vierde keer op rij terug op Europa’s grootste gamingbeurs, gamescom. Fordzilla brengt nieuws. Lees verder

Gamescom is ’s werelds grootste evenement voor computer- en videogames en tevens Europa’s grootste zakelijke platform voor de game-industrie. Dit jaar is het evenement volledig digitaal met online evenementen die plaatsvinden gedurende de drie dagen na de Opening Night Live (ONL) op 27 augustus.

Tijdens het online evenement zal Team Fordzilla zijn nieuwe online thuis, www.teamfordzilla.com onthullen. Ook zal de winnaar van de Fordzilla Cup worden onthuld tijdens de finale op 29 augustus. Tot slot wordt tijdens de ONL nieuws gedeeld over Team Fordzilla Project P1, het project waarbij voor het ontwerp is samengewerkt tussen gamers en de autofabrikant.

Fordzilla Project P1
Fordzilla’s Project P1 laat zien hoe Fords mensgerichte ontwerpfilosofie Human-Centric Design in een digitale wereld wordt toegepast. De online samenwerking tussen het designteam van Ford Europa en de gaming community via social media is een wereldprimeur voor elke autofabrikant. Op gamescom 2020 wordt het definitieve ontwerp onthuld en wordt een tweede speciale aankondiging verwacht.

Kijk op 27 augustus om 19:30 uur mee via www.gamescom/global/home onder het kopje ‘gamescom now’ en volg de aankondiging tijdens de ONL.

Fordzilla Cup
Op 29 augustus wordt tijdens gamescom 2020 de finale van de Fordzilla Cup gehouden. De winnaar krijgt een professioneel Esports-contract bij Ford aangeboden. Lees hier verder voor meer informatie over de Fordzilla Cup.

TeamFordzilla.com
www.teamfordzilla.com zal een vaste basis bieden aan het officiële Esports-team van Ford. Fans kunnen live Twitch-feeds van races volgen, voertuigafbeeldingen downloaden voor gebruik in games en op de hoogte blijven van het laatste nieuws.

Ford op gamescom
Ford is al een aantal jaren aanwezig op gamescom om bij te dragen met innovatieve aspecten en de toewijding aan gaming te benadrukken.

Fords inzet door de jaren:

“Dit jaar benadrukken we opnieuw op gamescom onze toewijding aan gaming. We blijven experimenteren en grenzen verleggen met Team Fordzilla, Met onze unieke positie als autofabrikant willen we mooie projecten, zoals Project P1, blijven ontwikkelen. Met de Fordzilla Cup willen we onze betrokkenheid en steun aan de gaming community laten zien.”, aldus Emmanuel Lubrani, senior manager communications, Team Fordzilla, Ford Europe

# # # 

Team Fordzilla
In 2019 werd Team Fordzilla geïntroduceerd – het eerste Esports-team van Ford – met teams in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, bestaande uit zorgvuldig uitgekozen racers. Elk team neemt deel aan een nationale competitie met een speciale teamaanvoerder. De beste coureurs vertegenwoordigen Team Fordzilla op Europees niveau.

In 2019/20 deed Team Fordzilla met een Europees team mee aan de Le Mans Esports Series. Volg het team op Twitter (@TeamFordzilla), Instagram (@teamfordzilla) en Twitch (@TeamFordzilla) voor meer nieuws.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com